Επικοινωνία

Τηλ: (+30) 210 291 1366 & (+30) 210 292 8965
Τραλλέων 88, 11164 - Γαλάτσι
Σημεία αναχωρήσεων των εκδρομών: Ομόνοια - Πατησίων - Γαλάτσι

Ωράριο Λειτουργίας

Δευ - Σαβ 9.00 - 21.00 Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Στείλτε μας ένα αίτημα!


  Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι απαραίτητα!

  Tel : (+30) 210 291 1366 & (+30) 210 292 8965

  Σημεία αναχωρήσεων των εκδρομών: Ομόνοια - Πατησίων - Γαλάτσι

  espa banner
  Top
  Η απόδραση στη φύση κάνει καλό στην υγεία - Mavrogiannis Travel | Από το 1980 κάνουμε τα όνειρά σας ταξίδια! %
  7649
  post-template-default,single,single-post,postid-7649,single-format-standard,mkd-core-1.2.1,mkdf-tours-1.4.1,voyage-ver-1.9,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
   

  Η απόδραση στη φύση κάνει καλό στην υγεία

  Ταξιδιωτικό γραφείο Mavrogiannis Travel ΤΑΞΙΔΙΑ

  Η απόδραση στη φύση κάνει καλό στην υγεία

  Η έκθεση στη φύση βελτιώνει τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία

  Τα τελευταία χρόνια, έχουν τονιστεί ιδιαίτερα τα ευεργετικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει ο χρόνος που περνούν οι άνθρωποι σε χώρους πρασίνου.

  Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι η έκθεση στη φύση βελτιώνει τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία. Πόσο χρόνο όμως πρέπει να περνάμε τελικά στη φύση;

  Το ακριβές χρονικό διάστημα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τα οφέλη που θέλετε να αποκομίσετε. Μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports διαπιστώνει ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες (ανεξάρτητα από την ηλικία ή το εισόδημά τους) έχουν καλύτερη ψυχολογική διάθεση όταν περνούν τουλάχιστον δύο ώρες την εβδομάδα στη φύση.

  Η μελέτη, η οποία εξέτασε δεδομένα από περισσότερα από 20.000 άτομα σχετικά με την εβδομαδιαία επαφή τους με τη φύση, διαπίστωσε ότι δεν είχε σημασία αν οι δύο ώρες αφιερώθηκα σε μία μόνο επίσκεψη ή σε αρκετές συντομότερες επισκέψεις.

  Όσον αφορά στο είδος του φυσικού περιβάλλοντος το οποίο θεωρείται καλύτερο, οι ειδικοί αναφέρουν ότι δεν έχει σημασία. Οπουδήποτε, από το τοπικό πάρκο, την παραλία ή μία δασώδη περιοχή, μία βόλτα μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε ευεξία. Η πλειονότητα των επισκέψεων σε χώρους πρασίνου, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας, πραγματοποιήθηκε σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων από τα σπίτια των συμμετεχόντων.

  Συνεπώς, η επίσκεψη σε κοντινούς χώρους πρασίνου φαίνεται να είναι καλή για την υγεία, όπως δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης και περιβαλλοντικός ψυχολόγος Mathew White.

  Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η φύση μπορεί να ασκήσει τις θεραπευτικές της δυνάμεις με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, η έκθεση σε φυσικά ερεθίσματα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του νευρικού συστήματος και τη μείωση των επιπέδων των ορμονών του στρες, της κορτιζόλης και της αδρεναλίνης. Επιπλέον, όταν εισπνέονται ορισμένες αντιμικροβιακές ενώσεις που εκπέμπονται από δέντρα και άλλα φυτά, και ονομάζονται φυτοντοκτόνα (βασικά αιθέρια έλαια φυτών), υπάρχει θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα.

  Πηγή

  onmed.gr