Επικοινωνία

Τηλ: (+30) 210 291 1366 & (+30) 210 292 8965
Τραλλέων 88, 11164 - Γαλάτσι
Σημεία αναχωρήσεων των εκδρομών: Ομόνοια - Πατησίων - Γαλάτσι

Ωράριο Λειτουργίας

Δευ - Σαβ 9.00 - 21.00 Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Στείλτε μας ένα αίτημα!


  Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι απαραίτητα!

  Tel : (+30) 210 291 1366 & (+30) 210 292 8965

  Σημεία αναχωρήσεων των εκδρομών: Ομόνοια - Πατησίων - Γαλάτσι

  espa banner
  Top
  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑΤΡΟΥ
  6666
  post-template-default,single,single-post,postid-6666,single-format-standard,mkd-core-1.2.1,mkdf-tours-1.4.1,voyage-ver-1.9,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,mkdf-title-with-subtitle,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
   

  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑΤΡΟΥ

  Γιατί η επίσκεψη σε ένα μουσείο ισοδυναμεί με καλύτερη υγεία –κι ένα καναδέζικο πρόγραμμα που πρωτοπορεί [Πηγή: www.doctv.gr]
  Ταξιδιωτικό γραφείο Mavrogiannis Travel

  ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΕ ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΕ ΣΥΝΤΑΓΗ ΓΙΑΤΡΟΥ

  Συνήθως ο γιατρός συνταγογραφεί φάρμακα, άσκηση και διατροφή. Εκτός κι αν είμαστε στον Καναδά, όπου ένα πρωτοποριακό πιλοτικό πρόγραμμα συνταγογραφεί πίνακες μεγάλων ζωγράφων όπως ο Van Gogh. Το Μουσείο Καλών Τεχνών του Μόντρεαλ (MMFA) συνεργάζεται με μια ομάδα ιατρών εξετάζοντας πώς η πρόσβαση στην εικαστική τέχνη μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να αντιμετωπίσουν ψυχικές και σωματικές ασθένειες.

   

  Μέχρι στιγμής φαίνεται πως η τέχνη ενισχύει την υγεία μας με διάφορους τρόπους, σχεδόν σαν μια δυνατή προπόνηση στο γυμναστήριο.

   

  Το πιλοτικό πρόγραμμα θα διαρκέσει έναν χρόνο και στα πλαίσιά του οι γιατροί θα συνταγογραφούν επισκέψεις στο συγκεκριμένο μουσείο (η συνταγή μάλιστα καλύπτει το κόστος των εισιτηρίων για δύο ενήλικες και δύο παιδιά).   Μέχρι στιγμής φαίνεται πως η τέχνη ενισχύει την υγεία μας με διάφορους τρόπους, σχεδόν σαν μια δυνατή προπόνηση στο γυμναστήριο

   

  Το MMFA, το οποίο καλωσορίζει περίπου 1,3 εκατομμύρια επισκέπτες το χρόνο, μελετά την θεραπευτική δύναμη της τέχνης εδώ και δύο δεκαετίες. Και μέχρι στιγμής φαίνεται πως η τέχνη, ενισχύει την υγεία μας με διάφορους τρόπους, σχεδόν σαν μια δυνατή προπόνηση στο γυμναστήριο. Στις γκαλερί του, μπορούμε να συναντήσουμε θεραπευτές τέχνης να καθοδηγούν διάφορα γκρουπ ανθρώπων: από ομάδες γυναικών που ζουν με καρκίνο του μαστού, μέχρι νέους ενήλικες με αυτισμό, ακόμα θύματα εγκληματικών πράξεων.

   

  Μέσα από τα εκθέματα και τον σχετικό διάλογο γύρω από αυτά όχι μόνο επιμορφώνονται αλλά και διασκεδάζουν,  αισθάνονται πως έχουν υποστήριξη και παράλληλα νιώθουν λιγότερο μόνοι. Τα ευρήματα δείχνουν πως οι επισκέψεις σε μουσεία ωφελούν νεαρές γυναίκες που πάσχουν από νευρική ανορεξία και μειώνουν τα συμπτώματα άγχους και κατάθλιψης σε επιζήσαντες από καρδιακά επεισόδια. Όταν μάλιστα συμμετέχουν και σε καλλιτεχνικά εργαστήρια, τα αποτελέσματα είναι ακόμα καλύτερα. Τα οφέλη είναι ουσιαστικά, τόσο σε σωματικό, όσο και σε ψυχολογικό και γνωσιακό επίπεδο.

   

  Το μόνο εμπόδιο που πρέπει να ξεπεραστεί είναι η μη εξοικείωση ενός μεγάλου ποσοστού ανθρώπων με την τέχνη αφού σε περίπτωση που ένα έργο φαίνεται στον θεατή του ακατανόητο, αυτό μπορεί να αυξήσει τα επίπεδα του στρες. Μέχρι τότε ας απολαμβάνουμε αυτά που ξέρουμε πως μας αρέσουν και αν κάτι μας φαίνεται ακατανόητο, πάμε παρακάτω.

   

  Πηγή: www.doctv.gr