Επικοινωνία

Τηλ: (+30) 210 291 1366 & (+30) 210 292 8965
Τραλλέων 88, 11164 - Γαλάτσι
Σημεία αναχωρήσεων των εκδρομών: Ομόνοια - Πατησίων - Γαλάτσι

Ωράριο Λειτουργίας

Δευ - Σαβ 9.00 - 21.00 Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Στείλτε μας ένα αίτημα!


  Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι απαραίτητα!

  Tel : (+30) 210 291 1366 & (+30) 210 292 8965

  Σημεία αναχωρήσεων των εκδρομών: Ομόνοια - Πατησίων - Γαλάτσι

  espa banner
  Top
  ΣΑΒΒΑΤΟ 24-27/12 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ – ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ – Mavrogiannis Travel | Από το 1980 κάνουμε τα όνειρά σας ταξίδια!
  11476
  tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-11476,mkd-core-1.2.1,mkdf-tours-1.4.1,voyage-ver-1.9,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
   

  ΣΑΒΒΑΤΟ 24-27/12 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ – ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

  Mavrogiannis Travel | Από το 1980 κάνουμε τα όνειρά σας ταξίδια! / ΣΑΒΒΑΤΟ 24-27/12 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ – ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

  ΣΑΒΒΑΤΟ 24-27/12 ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΙΜΝΗ ΚΕΡΚΙΝΗ – ΑΓΙΟΣ ΠΑΙΣΙΟΣ

  €265

  ανα άτομο

    Σάββατο 24/12 1η Ημέρα: Αναχώρηση από Αθήνα για την…

   

  Ταξιδιωτικό γραφείο Mavrogiannis Travel ταξίδια από το 1980 thessaloniki

  Σάββατο 24/12 1η Ημέρα: Αναχώρηση από Αθήνα για την Τετραήμερη εκδρομή στην Θεσσαλονίκη. Θα κινηθούμε στον οδικό άξονα Αθήνας-Θεσσαλονίκης με ενδιάμεσες στάσεις. Άφιξη στην Θεσσαλονίκη, με πρώτο σταθμό το Αρχαιολογικό Μουσείο της Θεσσαλονίκης. Το Αρχαιολογικό Μουσείο Θεσσαλονίκης είναι από τα μεγαλύτερα μουσεία της χώρας και το κεντρικό μουσείο της Βόρειας Ελλάδας. Με μοναδικές συλλογές αρχαίων αντικειμένων, με πλούσια δραστηριότητα και εξωστρέφεια είναι πάντα έτοιμο να καλωσορίσει τους επισκέπτες του. Επόμενη στάση η Ροτόντα, είναι θολωτό κυκλικό κτίσμα του 4ου αιώνα στη Θεσσαλονίκη, παρόμοιο με το Πάνθεον της Ρώμης. Η αρχική χρήση της δεν είναι γνωστή αλλά διατυπώθηκαν ως τώρα διάφορες υποθέσεις: ότι υπήρξε ναός του Διός, ή των Καβείρων, ότι κατασκευάστηκε

  Ταξιδιωτικό γραφείο Mavrogiannis Travel ταξίδια από το 1980 grand hotel palace από τον Καίσαρα Γαλέριο ως μαυσωλείο του, ή ως αίθουσα του θρόνου στο ανακτορικό συγκρότημα. Μετατράπηκε σε ναό την παλαιοχριστιανική περίοδο, τον οποίο κάποιοι ερευνητές ταυτίζουν με τον ναό των Ασωμάτων Δυνάμεων που αναφέρουν οι βυζαντινές πηγές. Τελευταία στάση στην παραλία της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στον Λευκό Πύργο, θα έχουμε ελεύθερο χρόνο για βόλτα και μεσημεριανό φαγητό. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα δειπνήσουμε όλοι παρέα για το ΡΕΒΕΓΙΟΝ των Χριστουγέννων.

   

  Κυριακή 25/12 2η Ημέρα: Μετά το πρωινό αναχώρηση για την Έδεσσα όπου θα παραμείνουμε για καφέ στην όμορφη Πλατεία Ελιάς. Συνεχίζουμε για το Καϊμάκτσαλαν και τον Άγιο Αθανάσιο ή αλλιώς το Πέτρινο Χωριό. O Παλαιός Άγιος Αθανάσιος είναι ένας παραδοσιακός οικισμός στους πρόποδες του όρους Βόρας ή Καϊμάκτσαλαν. Η παραδοσιακή μακεδονίτικη αρχιτεκτονική του Αγίου Αθανασίου βασίζεται στην πελεκητή πέτρα και το ξύλο. Τα πέτρινα σπίτια του οικισμού με τις θαυμάσιες κεραμοσκεπές είναι ο λόγος για τον οποίο ο Άγιος Αθανάσιος ονομάζεται και “Πέτρινο Χωριό”.  Θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό γεύμα . Το απόγευμα επιστροφή στη Θεσσαλονίκη . Το βράδυ θα πάρουμε το βραδινό μας γεύμα στο ξενοδοχείο.

  Δευτέρα 26/12 3η Ημέρα: Με γεμάτες τις μπαταρίες μας θα πάρουμε το πρωινό μας και θα αναχωρήσουμε για το οχυρό Ρούπελ. Το Οχυρό Ρούπελ αποτελεί αμυντικό συγκρότημα (ένα από τα 21 συνολικά αμυντικά συγκροτήματα με την ονομασία «Οχυρά») κατά μήκος των ελληνοβουλγαρικών συνόρων που έφερε το όνομα Γραμμή Μεταξά, με συνολικό ανάπτυγμα καταφυγίων 1.849 μέτρα και μήκος στοών 4.251 μέτρα. Θα περιηγηθούμε στον χώρο και θα ανακαλύψουμε πως γινόταν η άμυνα και πώς κινούταν ο στρατός στις υπόγειες στοές. Στην συνέχεια θα κατευθυνθούμε το προς το Ιερό Μοναστήρι του Τίμιου Προδρόμου όπου θα προσκυνήσουμε και θα απολαύσουμε την ηρεμία του. Γεμάτοι θετική ενέργεια αναχωροόυμε για την Λίμνη Κερκίνης. Η Κερκίνη προστατεύεται από τη σύμβαση Ραμσάρ και αποτελεί περιοχή του Ευρωπαϊκού Δικτύου «Φύση 2000» ή «Natura 2000». Στην περιοχή της Κερκίνης συναντούμε πολλά είδη θηλαστικών όπως το τσακάλι, το λύκο, την αγριόγατα, τη βίδρα, τη νυφίτσα, το ζαρκάδι, το λαγό, το αγριογούρουνο κ.λ.π. Υπάρχουν 10 είδη αμφίβιων και περίπου 20 είδη ερπετών. Η ιχθυοπανίδα είναι επίσης πλούσια αφού υπάρχουν 30 είδη ψαριών με κυριότερα τα χέλια και τα γριβάδια. Στην περιοχή γύρω από τη λίμνη έχουν καταγραφεί περίπου 300 είδη πουλιών. Ο αργυροπελεκάνος και η λαγγόνα που ζουν εκεί είναι μοναδικά στον κόσμο είδη, απειλούμενα με εξαφάνιση. Υπάρχουν και πολλά σπάνια αρπακτικά όπως ο χρυσαετός, ο βασιλαετός, ο πετρίτης, ενώ η περιοχή αποτελεί μοναδικό πεδίο έρευνας σχετικά με τους υγρότοπους και τη διαχείριση τους. Στην περιοχή θα πάρουμε το μεσημεριανό μας γεύμα και θα έχουμε την δυνατότητα καιρού επιτρέποντος να κάνουμε βαρκάδα στην Λίμνη. Επιστροφή στην Θεσσαλονίκη για το δείπνο μας στο ξενοδοχείο. Ελεύθερος χρόνος-διανυκτέρευση.

  Τρίτη 27/12 4η Ημέρα: Αναχώρηση από το ξενοδοχείο μετά το πρωινό. Πρώτη στάση στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου. Ο Ναός του Αγίου Δημητρίου βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και είναι αφιερωμένος στον Άγιο Δημήτριο, τον πολιούχο της πόλης. Βρίσκεται στην ομώνυμη οδό και είναι πεντάκλιτη βασιλική του «ελληνιστικού τύπου», αλλά με πολλά ιδιαίτερα και σπάνια χαρακτηριστικά σε σχέση με άλλους ναούς της ίδιας περιόδου στην Ελλάδα. Διαθέτει εγκάρσιο κλίτος και πλούσιο ζωγραφικό και μαρμάρινο διάκοσμο με περίτεχνα κιονόκρανα. Στο υπόγειο του ναού βρίσκεται ο χώρος μαρτυρίου του Αγίου. Από τα ψηφιδωτά του, ξεχωρίζει αυτό που απεικονίζει τον ίδιο τον Άγιο με δύο μικρά παιδιά και ένα άλλο, που απεικονίζει τον Άγιο ανάμεσα στον επίσκοπο και στον έπαρχο, οι οποίοι ανακαίνισαν το ναό τον 7ο αιώνα. Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε Ιερά Μονή Σουρωτής  – Μονή του Πατέρα Παΐσιου. Η Ιερά Μονή είναι αφιερωμένη στον Άγιο Ιωάννη τον Θεολόγο και στον Άγιο Αρσένιο τον Καππαδόκη, του οποίου τα Λείψανα βρίσκονται στο Καθολικό της Μονής. Στη Μονή υπάρχει και ο τάφος του Γέροντα Παϊσίου. Στις 12 Ιουλίου 1994 ο Γέροντας εκοιμήθη εν Κυρίω κι ετάφη δίπλα στο ναό του Αγίου. Αναχώρηση για Αθήνα με στάση στην παραλία του Πλαταμώνα όπου θα πάρουμε το μεσημεριανό μας φαγητό. Επιστροφή για Αθήνα.

   

  GRAND PALACE THESSALONIKI
  ΤΙΜΗ: Εarly Booking 265€ μέχρι 30/11/2022 το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
  Στη συνέχεια η τιμή διαμορφώνεται  280€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
  Επιβάρυνση μονόκλινου 135€

  Παιδίκο εισιτήριο 0-4 ετών δωρεάν
  απο 4-10 ετών το κόστος είναι στα 75€
  Περιλαμβάνει: Διαμονή σε 5*****  , Ημιαδιατροφή, Μεταφορά με πολυτελές πούλμαν , συνοδός εκδρομής και φόρος διαμονής.

   

  HOTEL ΒΕΡΓΙΝΑ 3***
  TIMH:  195€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
  Επιβάρυνση μονόκλινου 60€
  Περιλαμβάνει: Διαμονή στο 3*** , 3 πρωινά, Μεταφορά με πολυτελές Πούλμαν, συνοδός εκδρομής και φόρος διαμονή .

   

   


  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2022 
  ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΑΣ

   

  Τα πιο όμορφα Χριστούγεννα Μαζί!

  • Περιλαμβάνει
   Ημιδιατροφη
   Διαμονή σε Ξενοδοχείο
   Μεταφορά με Πουλμαν
   Πρωινό
  • Δεν Περιλαμβάνει
   Εισιτήρια πλοίων
   Πλήρη διατροφή
   Συμπεριλαμβάνονται Φόροι
   Εισιτήρια Εισόδου (Μουσεία, Παραστάσεις, κλπ)
   Τουριστικός Οδηγός
  1

  Tour Location

  GreekEnglishGermanFrench
  Μετάβαση στο περιεχόμενο