Δευ - Σαβ 9.00 - 21.00 Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

Δωροκάρτα!

Κάντε δώρo στους φίλους σας και τους συγγενείς από το σπίτι ! Διαλέξτε το ποσό που θέλετε και δώστε τους μία δωροεπιταγή για να την χρησιμοποιήσουν όποτε θέλουν και για όποιον προορισμό ή τουριστική υπηρεσία επιθυμούν. Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες...
Tel : (+30) 210 291 1366 & (+30) 210 292 8965

Σημεία αναχωρήσεων των εκδρομών: Ομόνοια - Πατησίων - Γαλάτσι

Top
ΣΑΒΒΑΤΟ 11/6 ΟΣΙΑΣ ΔΑΒΙΔ – ΑΙΔΗΨΟΣ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΣΟΣ – Mavrogiannis Travel | Από το 1980 κάνουμε τα όνειρά σας ταξίδια!
10792
tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-10792,mkd-core-1.2.1,mkdf-tours-1.4.1,voyage-ver-1.9,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/6 ΟΣΙΑΣ ΔΑΒΙΔ – ΑΙΔΗΨΟΣ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΣΟΣ

Mavrogiannis Travel | Από το 1980 κάνουμε τα όνειρά σας ταξίδια! / ΣΑΒΒΑΤΟ 11/6 ΟΣΙΑΣ ΔΑΒΙΔ – ΑΙΔΗΨΟΣ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΣΟΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/6 ΟΣΙΑΣ ΔΑΒΙΔ – ΑΙΔΗΨΟΣ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΣΟΣ

€27

ανα άτομο

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/6 ΟΣΙΑΣ ΔΑΒΙΔ – ΑΙΔΗΨΟΣ ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΣΟΣ Μια…

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/6

ΟΣΙΑΣ ΔΑΒΙΔ – ΑΙΔΗΨΟΣ

ΑΓΙΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΡΩΣΣΟΣ

Μια εκδρομή στην Εύβοια για την στήριξη της περιοχής μετα απο τις δυσκολίες που πέρασε το καλοκαίρι.

Επικοινωνήστε μαζί μας εάν θέλετε να παρέχετε βοηθείας στους πληγέντες 

 

MAVROGIANNIS TRAVEL EKDROMES

Αναχωρήσει για Χαλκίδα στάση για καφέ. Είναι κτισμένη στις δύο πλευρές του πορθμού  του Ευρίπου με το ένα κομμάτι της να βρίσκεται στην νήσο Εύβοια και το άλλο της στην Στερεά Ελλάδα. Με το μοναδικό φαινόμενο αλλαγής της κατεύθυνσης των υδάτων ανά έξι ώρες και ενδιάμεσα μίας ώρας στασιμότητας αποτελούν τα σημαντικότερα χαρακτηριστικά γνωρίσματα. Θα παραμείνουμε για καφέ  και συνεχίζουμε για το Προκόπι μικρός οικισμός, χτισμένος στην εύφορη, κοιλάδα του Κηρέα ποταμού .Θα προσκυνήσουμε στη εκκλησία όπου  φυλάγεται το σκήνωμα του Αγίου που έφεραν οι πρόσφυγες από το Προκόπι της Μικράς Ασίας, μετά την καταστροφή .

Επόμενος σταθμάς μας οι Καταρράκτες του Δρυμώνα .

Οι καταρράκτες του Δρυμώνα συνθέτουν μια τοποθεσία ανεξάντλητης φυσικής ομορφιάς. Οι πανέμορφοι αυτοί καταρράκτες βρίσκονται στην Εύβοια, σε υψόμετρο 620 μέτρω. Η διαδρομή ανάμεσα στο κατάμεστο από βλάστηση περιβάλλον, προσφέρουν αισθήματα ηρεμίας και γαλήνης στους περιηγητές.

Δύο είναι οι εκδοχές για το πώς πήρε η περιοχή το όνομά της: Είτε από το πυκνό δάσος από δρυς (βελανιδιές) που την περιβάλλει, είτε από το δριμύ ψύχος που επικρατεί στη περιοχή τους χειμερινούς μήνες.

 

Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας  διασχίζοντας την Εϋβοια για να θα πάμε στο μοναστήρι του  Όσιου Δαβίδ . Το μοναστήρι βρίσκεται σε πευκόφυτη περιοχή πάνω από το χωριό Ροβιές  και είναι αφιερωμένο στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος.  Στο παραθαλάσσιο χωρίο Ροβίες θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα.

Επιστροφή στην Αθήνα με το φέρρυ μπότ απο την Αρκίτσα.

Τιμή : 27€ μεταφορά και τα εισιτήρια του φέρρυ μπότ

 

 Αγίος Ιωάννης  Ρώσος

Ταξιδιωτικό γραφείο Mavrogiannis Travel ΑΓ ΙΩΑΝΝΗΣ ΤΩΣΟΣ
Ο ναός του Αγίου Ιωάννη του Ρώσου βρίσκεται στο Προκόπι και είναι αφιερωμένος στον ομώνυμο άγιο. Μεγάλος αριθμός προσκυνητών επισκέπτεται καθημερινά το ιερό λείψανο του αγίου. Το προσκύνημα του Οσίου Ιωάννη λειτουργεί κάτω από την άμεση εποπτεία της Μητρόπολης Χαλκίδας και διοικείται από πενταμελές Διοικητικό Συμβούλιο.

Διατηρεί ξενώνα, ο οποίος θεμελιώθηκε το 1977 και εγκαινιάστηκε το 1989 από τον τότε Μητροπολίτη Χαλκίδας κ. Χρυσόστομο Βεργή. Είναι δυναμικότητας 160 κλινών και περιλαμβάνει ακόμα αίθουσες διαλέξεων, μουσείο κ.ά. Στις αίθουσες του φιλοξενούνται Ιερατικά Συνέδρια, Πανορθόδοξες Συνδιασκέψεις υπό την αιγίδα της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδας.

 

Ο ‘Αγιος Ιωάννης γεννήθηκε στη Ρωσία το 1690. Τότε βασίλευε ο Μεγάλος Πέτρος. Το 1711 ξέσπασε πόλεμος με την Τουρκία, στον οποίο πολέμησε και ο Άγιος Ιωάννης. Ο Άγιος πιάστηκε αιχμάλωτος και έγινε σκλάβος ενός Τούρκου, ο οποίος τον μετέφερε στην πατρίδα του, στο Προκόπι της Μικράς Ασίας. Ο Άγιος δεχόταν τις αφόρητες καταπιέσεις και τους εξευτελισμούς των Τούρκων, που προσπαθούσαν να τον κάνουν να αλλαξοπιστήσει. Η ενάρετη συμπεριφορά του έκανε τον αφέντη του να τον συμπαθήσει και να τον αφήσει ελεύθερο να ασκεί τα θρησκευτικά του καθήκοντα. Η εργασία που του ανατέθηκε ήταν το στάβλισμα και η περιποίηση των ζώων, την οποία ασκούσε με αγάπη και προθυμία. Σε ηλικία 40 ετών αρρώστησε βαριά και πέθανε. Στις 27 Μαϊου 1730 έγινε η τελετή της ταφής του. Ο αφέντης του έδωσε την ελευθερία στους χριστιανούς να τον θάψουν χριστιανικά. Τάφηκε στο ναό του Αγίου Γεωργίου και το άγιο σκήνωμά του μπήκε μέσα σε μαρμάρινη λάρνακα. Το 1832 όμως το λείψανο πετάχτηκε έξω από τη λάρνακα σε σωρό ξύλων για να καεί, από τους στρατιώτες του Τούρκου Χατκεράλ Ογλού Οσμάν πασά, που είχαν ληστέψει όλο το ναό από τα αφιερώματα. Το λείψανο όμως έμεινε ανέπαφο. Το γεγονός αυτό φόβισε τους Τούρκους που απομακρύνθηκαν και το σώμα του αγίου τοποθετήθηκε πάλι μέσα στη λάρνακα. Τα θαύματα που γίνονται στη λάρνακα που φιλοξενεί τα λείψανα του αγίου γίνονται γνωστά και πολύς κόσμος ασχέτου θρησκείας καταφεύγει για να θεραπευτεί. Στο χώρο δημιουργείται ένα μεγάλο προσκύνημα που δεσπόζει στην Κεντρική Καππαδοκία έως το 1924. Κατά την ανταλλαγή των πληθυσμών του 1924, οι χριστιανοί κάτοικοι του Προκοπίου Μικράς Ασίας, πήραν μαζί τους το σκήνωμα του Αγίου και το μετέφεραν στη νέα τους πατρίδα, στην Εύβοια. Το ιερό λείψανο μεταφέρθηκε στην Εύβοια τον Οκτώβριο του 1924 με το πλοίο «Βασίλειος Δεστούνης». Το 1930 θεμελιώθηκε μεγαλοπρεπής ναός προς τιμή του Αγίου, που αποπερατώθηκε το 1951.

 

 

Μονή Όσιου Δαυίδ

Πασίγνωστη στην Εύβοια, αλλά και στο πανελλήνιο, είναι η Ιερά Μονή του Οσίου Δαυίδ του Γέροντος. Ειδικά μετά το τέλος της επίγειας πορείας, του για πολλά χρόνια χαρισματικού ηγουμένου της, Οσίου γέροντος Ιακώβου (Τσαλίκη), ο τάφος του οποίου σήμερα βρίσκεται δίπλα στο Καθολικό της μονής.

Το μοναστήρι βρίσκεται στην καρδιά μιας όμορφης πυκνόφυτης έκτασης στην περιοχή Ροβιές της βόρειας Εύβοιας και είναι αφιερωμένη στη Μεταμόρφωση του Σωτήρος.

Ο Όσιος Δαυίδ ο εν Ευβοία που έκτισε τη μονή, υπήρξε ηγούμενος της Ιεράς Μονής Παναγίας Βαρνάκοβας (1520-1532) και κατόπιν μετέβη στη Βόρεια Εύβοια, στις Ροβιές. Ίδρυσε το φημισμένο μοναστήρι του, που φέρει το όνομά του από το 1540, πάνω στα ερείπια προϋπάρχοντος ναού, τον οποίο κατέστρεψαν οι Τούρκοι μετά την κατάληψη της Εύβοιας το 1470.

Ήταν ένας από τους φωτισμένους διδασκάλους του Γένους, ο οποίος προσέφερε πολλά στην παιδεία των υποδουλωμένων Ελλήνων και ταυτόχρονα ένας σπουδαίος άγιος της Ορθόδοξης Εκκλησίας, στον οποίο αποδίδεται πλήθος θαυμάτων. Τα ευωδιάζοντα λείψανα του οσίου φυλάσσονται στο Καθολικό της μονής, καθώς επίσης το θυμιατό και το πετραχήλι του.

Η μονή, στα χρόνια του Βυζαντίου είχε τιμηθεί με αυτοκρατορικούς τίτλους, οι οποίοι δυστυχώς καταστράφηκαν κατά την πυρπόληση της μονής το 1824 από τους Τούρκους, ως εκδίκηση για τη συμμετοχή των μοναχών της στον ξεσηκωμό του 1821. Ανοικοδομήθηκε το 1877. Στο υπόγειο υπάρχει μικρός ναός των Αγίων Αναργύρων με αγιογραφίες του 17ου αιώνα.

.

 • Περιλαμβάνει
  Εισιτήρια πλοίων
  Μεταφορά με Πουλμαν
 • Δεν Περιλαμβάνει
  Πλήρη διατροφή
  Ημιδιατροφη
  Συμπεριλαμβάνονται Φόροι
  Εισιτήρια Εισόδου (Μουσεία, Παραστάσεις, κλπ)
  Διαμονή σε Ξενοδοχείο
  Τουριστικός Οδηγός
  Πρωινό
1

Tour Location