Επικοινωνία

Τηλ: (+30) 210 291 1366 & (+30) 210 292 8965
Τραλλέων 88, 11164 - Γαλάτσι
Σημεία αναχωρήσεων των εκδρομών: Ομόνοια - Πατησίων - Γαλάτσι

Ωράριο Λειτουργίας

Δευ - Σαβ 9.00 - 21.00 Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Στείλτε μας ένα αίτημα!

    Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι απαραίτητα!

    Tel : (+30) 210 291 1366 & (+30) 210 292 8965

    Σημεία αναχωρήσεων των εκδρομών: Ομόνοια - Πατησίων - Γαλάτσι

    espa banner
    Top
    ΡΑΦΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΡΑΠΕΛ ΣΤΟΝ ΛΟΥΣΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/6 ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ – Mavrogiannis Travel | Από το 1980 κάνουμε τα όνειρά σας ταξίδια!
    12171
    tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-12171,mkd-core-1.2.1,mkdf-tours-1.4.1,voyage-ver-1.9,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

    ΡΑΦΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΡΑΠΕΛ ΣΤΟΝ ΛΟΥΣΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/6 ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ

    Mavrogiannis Travel | Από το 1980 κάνουμε τα όνειρά σας ταξίδια! / ΡΑΦΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΡΑΠΕΛ ΣΤΟΝ ΛΟΥΣΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/6 ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ

    ΡΑΦΤΙΝΓΚ ΚΑΙ ΡΑΠΕΛ ΣΤΟΝ ΛΟΥΣΙΟ ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ 11/6 ΣΤΗΝ ΚΑΡΥΤΑΙΝΑ

    €65

    ανα άτομο
    Rafting στον Λούσιο

    Rafting στον Λούσιο

    Αναχώρηση από Αθήνα, με προορισμό την Καρύταινα. Με ενδιάμεση στάση πριν την Τρίπολη θα φτάσουμε στην Καρύταινα. Κατα την άφιξη μας θα επιβιβαστούμε σε τζιπ και θα μεταβούμε στο σημείο αναχώρησης στον Λούσιο ποταμό.

    Από τα εντυπωσιακότερα ποτάμια στην Ελλάδα είναι ο Λούσιος και ο Αλφειός η διαδρομή βρίσκεται εξ ολοκλήρου μέσα σε στενό φαράγγι με πλούσια νερά και τρομερή βλάστηση όπου σε πολλά σημεία τα δένδρα σχηματίζουν τούνελ και το νερό περνά κυριολεκτικά κάτω από αυτά. Η ομορφιά του τοπίου με την οργιώδη βλάστηση, τα πέτρινα τοξωτά γεφύρια, τις πηγές που ”σκάνε” μέσα από τα πλατάνια και τα πανέμορφα γλυπτά που σχηματίζουν οι σμιλευμένοι από το νερό βράχοι σε συνδυασμό με τα εντυπωσιακά περάσματα και τα πεντακάθαρα νερά καθιστούν την συγκεκριμένη διαδρομή τη δημοφιλέστερη διαδρομή rafting στην Ελλάδα. Πληροφορίες για την συγκεκριμένη διαδρομή και γενικότερα για το rafting στην Ελλάδα  μπορείτε να βρέιτε στο site μας.

    Λίγα Λόγια για το Rafting

    Το rafting ξεκίνησε πριν από σαράντα και πλέον χρόνια από τα ποτάμια της Αμερικής και το φημισμένο Grand Canyon. Στην αρχή σαν ανάγκη προσπέλασης δύσβατων περιοχών με μόνο τρόπο διέλευσης μέσα απ το ποτάμι και σιγά – σιγά με την πάροδο του χρόνου εξελίχθηκε σε ένα εντυπωσιακό σπορ.
Σήμερα είναι αρκετά γνωστό σπορ σε ολόκληρο τον κόσμο. Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί για rafting εκτός από της Ηνωμένες Πολιτείες και το Grand Canyon είναι η Λατινική Αμερική με την Κόστα Ρίκα και την Χιλή να διαθέτουν μάλλον τα εντυπωσιακότερα ποτάμια στον κόσμο, το Νεπάλ και η περιοχή των Ιμαλαΐων καθώς και ο ποταμός Ζαμβέζης στην Αφρική.
Στην Ευρώπη το rafting είναι πολύ γνωστό και ιδιαίτερα δημοφιλές σε όλες σχεδόν τις χώρες που συνορεύουν με τις Άλπεις όπως Γαλλία, Αυστρία, Ελβετία και Ιταλία αλλά και σε περιοχές όπως η Σλοβενία και τα Πυρηναία στην Ισπανία.

    Στην Ελλάδα τα πιο δημοφιλείς ποτάμια που μπορεί να γίνει όλο το χρόνο δραστηριότητα είναι ο Λούσιος και Αλφειός στην Πελοπόννησο. Άλλα ποτάμια που μπορεί να γίνει rafting κάποιες περιόδους είναι ο Άραχθος, ο Εύηνος, ο Τρικεριώτης, ο Βενέτικος, ο Ταυρωπός και ο Βοϊδομάτης

    Τί είναι το rafting;

    Rafting ονομάζουμε την κατάβαση ποταμού με ειδικά διαμορφωμένο φουσκωτό σκάφος. Η ονομασία του προέρχεται απο την Αγγλική λέξη raft, που σημαίνει σχεδία. Το σκάφος αυτό δεν έχει καρίνα και αποτελείται από τουλάχιστον πέντε διαφορετικούς πλωτήρες (αεροθαλάμους) ώστε αν κάποιος από αυτούς τρυπήσει να μπορεί να συνεχίσει με ασφάλεια την κατάβαση. Επίσης είναι αυτοαδειαζόμενο και το νερό που εισέρχεται σε αυτό μπορεί να βγεί από μόνο του βάση της αρχής των συγκοινωνούντων

    δοχείων.
Η χωρητικότητα τους είναι από τέσσερα έως δέκα άτομα με πιο δημοφιλή για τα Ελληνικά ποτάμια αυτά των έξι έως οκτώ ατόμων. Κάθε σκάφος αναλαμβάνει να κατεβάσει στο ποτάμι ειδικά εκπαιδευμένος συνοδός.

    Πόσο δύσκολο είναι;

    Το rafting είναι ένα σπορ που απευθύνετε κατ αρχήν σε όλους χωρίς να απαιτεί ιδιαίτερη φυσική κατάσταση και μυϊκή δύναμη.
Όπως όμως σε όλες τις δραστηριότητες έτσι και εδώ υπάρχουν διαφορετικά επίπεδα δυσκολίας σε μια διαβάθμιση από το ένα μέχρι το έξι.
Σε διαδρομές μέχρι και τρίτου βαθμού δυσκολίας μπορεί να συμμετέχει ο καθένας με την προϋπόθεση να γνωρίζει κολύμβηση και να είναι συνεργάσιμος, ενώ για διαδρομές με βαθμό δυσκολίας πάνω από τρία απαιτείται καλή φυσική κατάσταση και σχετική εμπειρία.
Ο βαθμός δυσκολίας μιας διαδρομής εξαρτάται από την μορφολογία του ποταμού, τον αριθμό των περασμάτων, την δυσκολία προσπέλασης τους και τον όγκο του νερού.

    Μετά την ολοκλήρωση των δραστηριοτήτων μας θα πάρουμε το μεσημεριανό μας γεύμα στην Καρύταινα. Επιστροφή για Αθήνα.

    Τιμή: 65€

    Περιλαμβάνει: Μεταφορά, rafting και rappelled

     

     

    Προϋποθέσεις συμμετοχής

    • Καλή σωματική υγεία
    • Γνώση κολύμβησης

    Εξοπλισμός

    • Αθλητικά παπούτσια που θα βραχούν
    • Μαγιό
    • Πετσέτα
    • Καλο είναι να έχετε μία επιπλέον αλλαξιά ρούχα
    Rafting στον Λούσιο

    Rafting στον Λούσιο

     

    Rafting στον Λούσιο

    Rafting στον Λούσιο

     

    Rafting στον Λούσιο

    Rafting στον Λούσιο

     

    Rafting στον Λούσιο

    Rafting στον Λούσιο

    Tour Location

    • Περιλαμβάνει
      Μεταφορά με Πουλμαν
    • Δεν Περιλαμβάνει
      Εισιτήρια πλοίων
      Πλήρη διατροφή
      Ημιδιατροφη
      Συμπεριλαμβάνονται Φόροι
      Εισιτήρια Εισόδου (Μουσεία, Παραστάσεις, κλπ)
      Διαμονή σε Ξενοδοχείο
      Τουριστικός Οδηγός
      Πρωινό
    GreekEnglish