Δευ - Σαβ 9.00 - 21.00 Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

Δωροκάρτα!

Κάντε δώρo στους φίλους σας και τους συγγενείς από το σπίτι ! Διαλέξτε το ποσό που θέλετε και δώστε τους μία δωροεπιταγή για να την χρησιμοποιήσουν όποτε θέλουν και για όποιον προορισμό ή τουριστική υπηρεσία επιθυμούν. Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες...

Tel : (+30) 2102911366 & (+30) 2102928965

Σημεία αναχωρήσεων των εκδρομών: Ομόνοια - Πατησίων - Γαλάτσι

Top
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/10 – 31/10 ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΜΕΤΕΩΡΑ  – ΧΩΡΙΑ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ –  ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ   – Mavrogiannis Travel | Από το 1980 κάνουμε τα όνειρά σας ταξίδια!
7435
tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-7435,mkd-core-1.2.1,mkdf-tours-1.4.1,voyage-ver-1.9,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/10 – 31/10 ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΜΕΤΕΩΡΑ  – ΧΩΡΙΑ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ –  ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ  

Mavrogiannis Travel | Από το 1980 κάνουμε τα όνειρά σας ταξίδια! / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/10 – 31/10 ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΜΕΤΕΩΡΑ  – ΧΩΡΙΑ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ –  ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ  

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/10 – 31/10 ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ  ΜΕΤΕΩΡΑ  – ΧΩΡΙΑ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ –  ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ  

€125

per person

Στην Θεσσαλία, το συγκρότημα των επιβλητικών βράχων υψώνεται πάνω από την Καλαμπάκα, ανάμεσα στην Πίνδο και τα Αντιχάσια. Ο μοναχισμός εδώ ξεκίνησε τον 11ο αιώνα, όταν μοναχοί ασκητές έφυγαν από το Άγιο Όρος και ήρθαν στη Θεσσαλία, για να ασκητέψουν στις σπηλιές των πελώριων βράχων. Τον 14ο αιώνα ο όσιος Αθανάσιος Μετεωρίτης οργάνωσε την πρώτη κοινοβιακή κοινότητα, ιδρύοντας τη μονή του Μεγάλου Μετεώρου. Ακολούθησαν μοναχοί και από άλλες περιοχές της Ελλάδος, ιδρύοντας 20 συνολικά μονές.

Ονειρεμένη διαμονή πάνω στη λίμνη Πλαστήρα

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/10 – ΚΥΡΙΑΚΗ 31/10 ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 

ΜΕΤΕΩΡΑ  – ΧΩΡΙΑ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ  

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ  

τουριστικό γραφειο εκδρομές μαυρογιαννης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/10  

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/10  Αναχώρηση για την όμορφη Θεσσαλία με προορισμό την Λίμνη Πλαστήρα. Πρώτη μας στάση η Μονή Κορώνης. Η Μονή  πήρε την ονομασία του από την τοποθεσία που βρίσκεται, σαν Κορώνα , αγναντεύοντας τον εύφορο κάμπο της Θεσσαλικής γης από ύψος 800μ. Η Μονή χτίστηκε από τον Αυτοκράτορα Ιωάννη Κομνηνό Β’, στις αρχές του 12ου αιώνα, όταν βρέθηκε με θαυμαστό τρόπο η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Κορώνης.  Συνεχίζουμε για τη Λίμνη Πλαστήρα οπου θα παραμείνουμε στη Πλαζ Λαμπερού για φαγητό. Συνεχίζουμε για το Φράγμα και το χωριό Νεοχώρι , θα περπατήσουμε για να βγούμε στην άλλη μεριά και να απολαύσουμε τη λίμνη . Θα καταλήξουμε στην πόλη της Καλαμπάκας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση . 

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/10  ΧΩΡΙΑ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ 

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα Χωριά του Ασπροποτάμου μέσω μιας όμορφης διαδρομής περνώντας από το χωριό Καστανιά ,  Νεραιδοχώρι Τρικάλων θα παραμείνουμε για να περπατήσουμε στο χωριό και συνεχίζουμε για την Αγία Παρασκευή . Η Αγία Παρασκευή ή Τζούρτζια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό του δασικού συμπλέγματος του ασπροποτάμου του νομού Τρικάλων είναι κτισμένη σε υψόμετρο 950 μέτρων περίπου στις βόρειες πλαγιές της κορυφής Παλέτζι της εσωτερικής κεντρικής Πίνδου,θα παραμείνουμε για καφέ στο χωριό. Θα καταλήξουμε το Περτούλι για το μεσημεριανό μας φαγητό . Επόμενος σταθμός μας η Ελάτη ένας από τους πιο αγαπημένους ορεινούς προορισμούς στην Ελλάδα οπού θα παραμείνουμε για καφέ και να περπατήσουμε στο όμορφο ορεινό χωριό . Επιστροφή στη Καλαμπάκα . Διανυκτέρευση. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/10  ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ- ΜΕΤΕΩΡΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ 

Μετα το πρωινό μας θα επισκεφτούμε το Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα . Το Μουσείο περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή πτηνών και θηλαστικών καθώς και ένα ολοκληρωμένο μουσείο μανιταριών, το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα. Υπάρχουν περίπου 300 είδη ζώων και αρκετές δεκάδες με τα κυριότερα είδη μανιταριών. Ο τρόπος παρουσίασης των συλλογών μέσα από διοράματα, αναπαριστά με απόλυτη ακρίβεια, το φυσικό περιβάλλον που διαβιούν τα ζώα και αναπτύσσονται τα μανιτάρια . Επόμενος σταθμός μας το Δάσος των Μετεώρων και το μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου. Είναι ένα από τα έξι που συνεχίζουν να είναι ενεργά στα Μετέωρα, τα οποία από το 1988 συμπεριλαμβάνονται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO . Επόμενη στάση θα κάνουμε και θα επισκεφτούμε το Μεγάλο Μετέωρο , γνωστό και ως Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος , είναι ένα μοναστήρι αρρένων και είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο από όλα τα μοναστήρια των Μετεώρων.  Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη του μοναστηριού είναι το σκευοφυλάκιο το οποίο περιέχει μέρη από τα κρανία των μοναχών οι οποίοι ζούσαν εκεί κατά τη διάρκεια των ετών. Το Μεγάλο Μετέωρο αποτελεί το κύριο μουσείο για τους επισκέπτες των Μετεώρων. Παραμένει πάντα ένα πραγματικό προπύργιο του ορθόδοξου μοναχισμού, ένα πραγματικό οχυρό του Χριστιανισμού και μια ιερή κιβωτός της εθνικής και θρησκευτικής μας παράδοσης.  Το μεσημέρι θα καταλήξουμε στην πόλη των Τρικάλων για το μεσημεριανό μας γεύμα και από εκεί επιστροφή στην Αθήνα .  

Τιμή : 125€ Διαμονή στη Καλαμπάκα ξενοδοχείο Ορφέας

Περιλαμβάνει : Μεταφορές με πούλμαν , διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και φόρο διαμονής. 

Μουσείο Μανιταριών τιμές εισιτηρίων  

 

τουριστικό γραφειο εκδρομές μαυρογιαννης

 

 

 

Λίμνη Πλαστήρα:

Ένας τεχνητός παράδεισος για κάθε εποχή του χρόνου

Γνωστή και ως «Μικρή Ελβετία», η λίμνη Πλαστήρα περιβάλλεται από ένα ειδυλλιακό τοπίο ασύγκριτης φυσικής ομορφιάς που κερδίζει με την πρώτη κιόλας ματιά τις εντυπώσεις. Ονειρική από κάθε άποψη, αποτελεί μία από τις μεγαλύτερες τεχνητές λίμνες της χώρας μας. Δημιουργήθηκε στην τοποθεσία όπου κατά την αρχαιότητα ο ποταμός Ταυρωπός κυλούσε τα νερά του για να συναντήσει στα νότια τον Αχελώο. Πρόκειται για ένα φυσικό θαύμα που οφείλει την ύπαρξή του στο εμπνευσμένο όραμα του στρατηγού Νικολάου Πλαστήρα (από όπου δικαιωματικά πήρε η λίμνη το όνομά της), τη δημιουργία δηλαδή ενός εντυπωσιακού φράγματος που έδωσε με τη σειρά του νέα πνοή στη γύρω περιοχή. Εδώ, στο στολίδι των Αγράφων, οι 4 εποχές του χρόνου φορούν τα καλά τους και ζωντανεύουν αυτούσιες, προσφέροντας στους επισκέπτες όσα ονειρεύτηκαν και πολλά περισσότερα…

Αλπικές βουνοκορφές, άλλοτε χιονισμένες και άλλοτε καταπράσινες, στεφανώνουν το μεγαλείο της∙ ορμητικοί χείμαρροι φλερτάρουν με τις δαντελωτές της όχθες∙ πολυσχιδή φιόρδ και ένα κατάφυτο νησάκι καθρεφτίζουν τον ελατίσιο μανδύα τους στα γαλαζοπράσινα νερά. Γύρω γύρω δυο χούφτες χωριά, άλλα παραλίμνια και άλλα ορεινά, με ειδυλλιακή θέα προς την λίμνη, συμπληρώνουν ένα σκηνικό κινηματογραφικών προδιαγραφών!Χωριά που κάνουν τη διαφορά!Ακολουθώντας την περιμετρική παραλίμνια διαδρομή, αλλά ανηφορίζοντας και προς τα ορεινά, θα ανακαλύψετε δεκάδες φιλόξενα χωριά να «ποζάρουν» μέσα σε ένα παραμυθένιο φυσικό σκηνικό. Τα παραλίμνια Καλύβια Πεζούλας και Νεοχώρι είναι τα πλέον ανεπτυγμένα τουριστικά και διαθέτουν υποδομές για υπαίθριες δραστηριότητες. Σε κοντινή απόσταση από το Νεοχώρι βρίσκεται ο Βοτανικός Κήπος. Πρόκειται για έναν επίγειο παράδεισο 10 στρεμμάτων που φιλοξενεί μεγάλο μέρος της χλωρίδας της ευρύτερης περιοχής καθώς και ενδιαφέροντα είδη της τοπικής πανίδας στο παρατηρητήριο άγριων ζώων.

Από τα ορεινά χωριά ξεχωρίζουν: η Καρίτσα με την περίφημη Μονή της Παναγιάς της Πελεκητής, λαξευμένη πάνω σε ένα τεράστιο βράχο και τη Σπηλιά του Γάκη. Η Καστανιά για ρομαντικούς περιπάτους μέσα στο δάσος. Ο Μεσενικόλας με το ξακουστό κόκκινο κρασί και τη Μονή Κορώνης σε κοντινή απόσταση. Το Μορφοβούνι, πατρίδα του Νικόλαου Πλαστήρα. Το Μοσχάτο με την πλούσια αμπελουργική παράδοση. Ο Μπελοκομίτης με εξαιρετικά δείγματα της τοπικής αρχιτεκτονικής. Η Νεράιδα – όνομα και πράγμα – από τα πιο γνωστά τουριστικά θέρετρα. Η Φυλακτή με τη γραφική πλακόστρωτη πλατεία και τις πετρόχτιστες βρύσες.

Θέα αφ’ υψηλού!

Τα περισσότερα χωριά, ιδιαίτερα το Νεοχώρι και η Νεράιδα, προσφέρουν ειδυλλιακή θέα στη λίμνη. Το σημείο όμως που θα σας χαρίσει τη συγκλονιστικότερη εικόνα της λίμνης από ψηλά βρίσκεται δίπλα στον οικισμό Ζυγογιαννέικα, λίγο πριν φτάσετε στο φράγμα. Από το περίφημο παρατηρητήριο, σκαρφαλωμένο στα 1350 μέτρα υψόμετρο, θα αγναντέψετε τα αλλεπάλληλα φιόρδ, το νησάκι Νιάγκα και το πανοραμικό μεγαλείο της λίμνης με τις ψηλές βουνοκορφές να ζωγραφίζονται στο βάθος του ορίζοντα. Εξαιρετικά σημεία θέας που κόβουν την ανάσα θεωρούνται, επίσης, το πυροφυλάκιο Καζάρμα και αυτό της Καστανιάς.

 

 

Μετέωρα  : Ταξίδι σε τόπο ιερό

Πελώριοι κάθετοι βράχοι. Γλυπτά που φιλοτέχνησαν προϊστορικά ποτάμια, με σκαρφαλωμένα επάνω τους μοναστήρια ξακουστά.
Η θέα των πανύψηλων σκουρόχρωμων βράχων προκαλεί δέος. Φωλιασμένα στις κορυφές και στις σπηλιές τους από τον 11ο αιώνα, τα μοναστήρια. Με σχοινιά, με δίχτυα ή με τα γυμνά τους χέρια οι μοναχοί καθιέρωσαν μια παράδοση αιώνων: αναρρίχηση. Σήμερα αναρριχητές από όλον τον κόσμο έρχονται στα Μετέωρα, για να αναμετρηθούν και αυτοί με τους θεόρατους βράχους. Η UNESCO έχει χαρακτηρίσει τα Μετέωρα ως «Διατηρητέο και Προστατευόμενο Μνημείο της Ανθρωπότητας». Το ελληνικό κράτος ως «τόπο ιερό, αναλλοίωτο και απαραβίαστο». Προσθέστε και εσείς το δικό σας χαρακτηρισμό στο «βιβλίο επισκεπτών» των Μετεώρων, που φτάνουν τα 2 εκατομμύρια κάθε χρόνο.

Οι «θηριώδεις» βράχοι των ταπεινών ασκητών
Στην Θεσσαλία, το συγκρότημα των επιβλητικών βράχων υψώνεται πάνω από την Καλαμπάκα, ανάμεσα στην Πίνδο και τα Αντιχάσια. Ο μοναχισμός εδώ ξεκίνησε τον 11ο αιώνα, όταν μοναχοί ασκητές έφυγαν από το Άγιο Όρος και ήρθαν στη Θεσσαλία, για να ασκητέψουν στις σπηλιές των πελώριων βράχων. Τον 14ο αιώνα ο όσιος Αθανάσιος Μετεωρίτης οργάνωσε την πρώτη κοινοβιακή κοινότητα, ιδρύοντας τη μονή του Μεγάλου Μετεώρου. Ακολούθησαν μοναχοί και από άλλες περιοχές της Ελλάδος, ιδρύοντας 20 συνολικά μονές.

Ζωντανά «αιωρούμενα» μοναστήρια
Στις μέρες μας υπάρχουν έξι ζωντανά, ακμαία και ανακαινισμένα μοναστήρια, τα οποία υποδέχονται φιλόξενα στο αρχονταρίκι τους τον προσκυνητή. Είναι του Αγίου Νικολάου Αναπαυσά, της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος ή Μεγάλου Μετεώρου, του Βαρλαάμ, του Ρουσσάνου, της Αγίας Τριάδας και του Αγίου Στεφάνου. Τα υπόλοιπα είναι είτε ανακαινισμένα, αλλά χωρίς μοναχούς, είτε ερειπωμένα.

 

 

Γνωρίστε την πόλη των Τρικάλων

Ο Νομός Τρικάλων παρουσιάζει ένα πλούσιο φυσικό, ιστορικό και πολιτισμικό περιβάλλον για τον επισκέπτη που θέλει να γνωρίσει και να βιώσει τις ιδιαιτερότητες του.
Τα Τρίκαλα έχουν 80.000 περίπου κατοίκους και είναι πρωτεύουσα της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων και του Δήμου Τρικκαίων. Η πόλη διασχίζεται από τον ποταμό Ληθαίο, ο οποίος αποτελεί παραπόταμο του Πηνειού.
Οι εναλλαγές του φυσικού τοπίου, τα παρθένα δάση, η μεγάλη ποικιλία σε άγρια πανίδα και χλωρίδα, οι σημαντικοί και σπάνιοι βιότοποι, οι ποταμοί και οι παραπόταμοι, η μοναδικότητα του γεωλογικού φαινομένου των Μετεώρων και τα σημαντικά σπήλαια συνθέτουν το φυσικό μεγαλείο του νομού. Η πλούσια και μακρόχρονη ιστορία τεκμηριώνεται από τα ευρήματα των προϊστορικών, ιστορικών και νεότερων χρόνων.
Τα μοναστήρια, τα ξωκλήσια, τα πέτρινα θολωτά γεφύρια, τα πετρόχτιστα αρχοντικά, οι παλιές παραδόσεις, τα πανηγύρια και τα παραδοσιακά προϊόντα συνιστούν το πολιτισμικό μεγαλείο του νομού.

 

H σημερινή πόλη των Τρικάλων βρίσκεται στη θέση της αρχαίας Τρίκκης, γνωστής από τα Ομηρικά χρόνια. Τρίκκη λεγόταν η αρχαία νύμφη ,κόρη του ποταμού Πηνειού η οποία έδωσε, εκτός από το όνομα της , τα τρία χαρακτηριστικά της στην όμορφη πόλη των Τρικάλων ομορφιά, νεότητα, υγεία.
Ορισμένοι αποδίδουν την ονομασία και της νύμφης και της πόλης στον επιθετικό προσδιορισμό Τρίκαλη της θεότητας της περιοχής Άρτεμης, τρεις φορές καλή-υπέροχη. Πιθανολογείται ότι στην Τρίκκη γεννήθηκε ο Ασκληπιός, ο θεός της ιατρικής.

 

 

Κειμήλια του παρελθόντος κοσμούν την πόλη και μαρτυρούν τη μακρά της πορεία μέσα στους αιώνες:

Το μεσαιωνικό φρούριο που δεσπόζει στα βόρεια της πόλης έχει υποστεί πολλές καταστροφές.Tον 6ο αι.μ.χ ανακαινίστηκε από τον αυτοκράτορα Ιουστινιανό. Επισκευάσθηκε από τους Τούρκους μεταξύ 1854 και 1878 ,μετά τις θεσσαλικές επαναστάσεις. Στο 2ο διάζωμα λειτουργεί υπαίθριο θέατρο, όπου δίνονται παραστάσεις και συναυλίες.

 

Το Τζαμί του Οσμάν Σαχ ή Κουρσούμ, ένα από τα καλύτερα τεμένη που υπάρχουν στην Ελλάδα, χτίστηκε στα μέσα περίπου του 16ου αι., ανακαινίσθηκε πρόσφατα και βρίσκεται σε άριστη κατάσταση. Σήμερα xρησιμοποιείται σαν πολιτιστικό κέντρο.

Η παλιά παραδοσιακή συνοικία Βαρούσι βρίσκεται κάτω από το φρούριο και συνδέει το χθες με το σήμερα, το παρελθόν με το παρόν και το μέλλον. Ετυμολογικά η λέξη Βαρούσι σημαίνει η περιοχή έξω από το κάστρο. Κατά την Οθωμανική αυτοκρατορία το Βαρούσι ήταν χριστιανική περιοχή και μέχρι τη δεκαετία του 1930 ήταν η πιο αριστοκρατική γειτονιά των Τρικάλων και η περιοχή με τις περισσότερες εκκλησίες, που χτίστηκαν μεταξύ του 12ου και 17ου αιώνα μ.Χ.

Κοντά στο Βαρούσι βρίσκεται η παραδοσιακή περιοχή «μανάβικα» μια από τις πιο παλιές γειτονιές των Τρικάλων. Εκεί είναι σήμερα συγκεντρωμένες παραδοσιακές ταβέρνες.

Το Ασκληπιείο Τρίκκης, το αρχαιότερο και πιο διάσημο θεραπευτήριο του Ασκληπιού βρίσκονταν στην Τρίκκη (σύμφωνα με τον Στράβωνα), όπου ασθενείς από όλη την Ελλάδα πήγαιναν για θεραπεία. Ο Ασκληπιός, ο φημισμένος γιατρός της αρχαιότητας μάζευε βότανα από τους πρόποδες του βουνού Κόζιακα και παρασκεύαζε αποτελεσματικά φάρμακα για πολλές ασθένειες.

 

Ο μύλος του Ματσόπουλου Βόρειο-δυτικά της πόλης, στο δρόμο προς Πύλη μετά τη σιδηροδρομική γραμμή, βρίσκεται το συγκρότημα του αλευρόμυλου Ματσόπουλου. Κατασκευάσθηκε το 1884 και δωρήθηκε στο Δήμο Τρικκαίων το 1977.Η λειτουργία του σταμάτησε το 1984. Σήμερα είναι πολιτιστικό κέντρο και κέντρο αναψυχής.

Μέσα στη ροή της ιστορίας, της καθημερινότητας των ανθρώπων, των αλλαγών και των επιδρομών, ρέει ακούραστος από τα προϊστορικά χρόνια ο γραφικός παραπόταμος του Πηνειού, Ληθαίος ο ποταμός της λήθης. Πηγή ζωής και ανάπτυξης με τις καταπράσινες όχθες του διασχίζει την πόλη. Πολλές γέφυρες συνδέουν τις δύο πλευρές με σημαντικότερη την κεντρική που κατασκευάστηκε από μέταλλο από Γάλλους μηχανικούς το 1886.

Η πόλη των Τρικάλων αποτελεί θαυμάσιο ορμητήριο για τις γύρω πανέμορφες περιοχές.

 

 • Departure
  ΟΜΟΝΟΙΑ / ΠΑΤΗΣΙΩΝ / ΓΑΛΑΤΣΙ / ΑΧΑΡΝΩΝ
 • Include
  Συμπεριλαμβάνονται Φόροι
  Διαμονή σε Ξενοδοχείο
  Μεταφορά με Πουλμαν
  Πρωινό
 • Not Included
  Εισιτήρια πλοίων
  Πλήρη διατροφή
  Ημιδιατροφη
  Εισιτήρια Εισόδου (Μουσεία, Παραστάσεις, κλπ)
  Τουριστικός Οδηγός
1

Tour Location