Δευ - Σαβ 9.00 - 21.00 Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

Δωροκάρτα!

Κάντε δώρo στους φίλους σας και τους συγγενείς από το σπίτι ! Διαλέξτε το ποσό που θέλετε και δώστε τους μία δωροεπιταγή για να την χρησιμοποιήσουν όποτε θέλουν και για όποιον προορισμό ή τουριστική υπηρεσία επιθυμούν. Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες...

Ακολουθήστε μας

WordPress Gallery

Tel : (+30) 2102911366 & (+30) 2102928965

Σημεία αναχωρήσεων των εκδρομών: Ομόνοια - Πατησίων - Γαλάτσι

Top
ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΕΞΟΡΜΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
8838
tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-8838,mkd-core-1.2.1,mkdf-social-login-1.3,mkdf-tours-1.4.1,voyage-ver-1.9,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

KYΡΙΑΚΗ 29/11  ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΑΤΡΑ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ   Παραμονή εορτής Αγίου Αντρέα 

Mavrogiannis Travel Απο το1980 κάνουμε τα όνειρά σας ταξίδια / KYΡΙΑΚΗ 29/11  ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΑΤΡΑ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ   Παραμονή εορτής Αγίου Αντρέα 

KYΡΙΑΚΗ 29/11  ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΑΤΡΑ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ   Παραμονή εορτής Αγίου Αντρέα 

€20

per person

KYΡΙΑΚΗ 29/11  ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΠΑΤΡΑ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ Αναχώρηση από Αθήνα  με πρώτη μας στάση έξω από την Ακράτα για το πρωινό μας καφέ ….

KYΡΙΑΚΗ 29/11  ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΠΑΤΡΑ – ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ

Αναχώρηση από Αθήνα  με πρώτη μας στάση έξω από την Ακράτα για το πρωινό μας καφέ . Επόμενος σταθμός μας το Αρχαιολογικό Μουσείο της Πάτρας όσοι επιθυμούν θα έχουν χρόνο να το επισκεφτούν ,χωρίζεται σε τρεις αίθουσες με τις αντίστοιχες ενότητες να ρίχνουν φως στα ταφικά έθιμα, τον ιδιωτικό και το δημόσιο βίο των ανθρώπων της αρχαιότητας. Η μόνιμη έκθεση ακολουθεί τον τρόπο προβολής όλων των σύγχρονων μουσείων του κόσμου, δηλαδή πολλά από τα εκθέματα δεν βρίσκονται κλεισμένα σε προθήκες, αλλά στέκονται ελεύθερα στον χώρο. Έτσι όλοι –μικροί και μεγάλοι– μπορείτε να τα πλησιάσετε σε απόσταση αναπνοής!

Θα καταλήξουμε μέσα στην Πάτρα , μια πόλη με πλούσια ιστορία και αξιοθέατα . Θα περπατήσουμε για να φτάσουμε στον Πολιούχο της πόλης τον Άγιο Αντρέα , την Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου με το Θέατρο Απόλλων  , το Χαμάμ ,   τη πλατεία Όλγας, η πλατεία των Ψηλών Αλωνίων με θέα όλη την Πάτρα και η πλατεία Τριών Συμμάχων η οποία βρίσκεται απέναντι από το μόλο και το λιμάνι. Το απόγευμα αναχώρηση για Αθήνα. Τιμή : 20€  

 

 

ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ TRAVEL ΠΑΤΡΑ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΑΥΡΟΓΙΑΝΝΗΣ TRAVEL ΠΑΤΡΑ

 

 

Πλατεία Βασιλέως Γεωργίου  

Είναι η κεντρικότερη πλατεία της πόλης. Το αρχικό όνομά της ήταν Πλατεία Όθωνος, όμως η κοινή της ονομασία ήταν Καλαμογδάρτη καθώς εκεί βρισκόταν η οικία της ομώνυμης οικογένειας. Όταν στο βασιλικό θρόνο βρισκόταν ο Γεώργιος Α’ έλαβε το όνομά του. Το 1902 δεντροφυτεύτηκε κατά το μεγαλύτερο μέρος της και ανέκαθεν αποτελούσε χώρο συγκεντρώσεων πολιτικού και άλλου ενδιαφέροντος, αλλά και τόπο εορτασμών και άλλων εκδηλώσεων. Το 1875 η φήμη της πλατείας εκτοξεύθηκε λόγω του τεράστιου κόστους των σιντριβανιών που φτιάχτηκαν σε αυτή. Χωρίς αμφιβολία υπήρξε κέντρο πολιτισμού κάτι το οποίο πιστοποιείται από αναφορές περιηγητών που αναφέρουν για τους Ιταλούς αοιδούς που εμφανίζονταν στα παρακείμενα μαγαζιά αλλά και στο πλήθος των θεατών που συνέρρεε στις παραστάσεις του θεάτρου Απόλλων που βρίσκονταν στο χώρο της πλατείας. 

 

Θέατρο «Απόλλων» που Κατασκευάστηκε το 1872 με σχέδια του μεγάλου Γερμανού αρχιτέκτονα και φιλέλληνα Ερνέστο Τσίλλερ. Είναι το παλιότερο από τα σωζόμενα κλειστά θέατρα των νεότερων χρόνων στην Ελλάδα και ίσως το εντυπωσιακότερο αρχιτεκτονικό στολίδι της Πάτρας. 

 

Χαμάμ: Τα Λουτρά-Χαμάμ xτίστηκαν, κατά το 16ο αιώνα, επί Ενετοκρατίας και διατηρήθηκε αργότερα από τους Τούρκους για τους οποίους είχε ιδιαίτερη σημασία η συνήθεια των θερμών λουτρών. Τα χαμάμ λειτουργούν, από τότε μέχρι και σήμερα, και συγκαταλέγονται στα παλιότερα σωζόμενα, σε χρήση, θερμόλουτρα στην Ευρώπη. 

Ρωμαϊκό Ωδείο: Στα δυτικά της Ακρόπολης, στην Άνω πόλη, βρίσκεται το αρχαίο Ωδείο της Πάτρας (160 π.Χ.), παλαιότερο από το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού που βρίσκεται στην Αθήνα. 

 

ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΠΑΤΡΑΣ 

Ο εξαιρετικά δυναμικός σχεδιασμός της έκθεσης και ο τρόπος με τον οποίο προβάλλονται τα αντικείμενα θα κερδίσει την προσοχή σας και θα κεντρίσει το ενδιαφέρον σας . 

Το εντυπωσιακό κτήριο του μουσείου βρίσκεται στην βόρεια είσοδο της πόλης επί της Νέας Εθνικής Οδού Πατρών-Αθηνών και αποτελεί πρότυπο αρχιτεκτονικής κομψότητας. Η εξωτερική του όψη, σε πλήρη αρμονία με τον περιβάλλοντα χώρο, γοητεύει κάθε περαστικό. Ένας σφαιρικός θόλος με επένδυση φύλλων τιτανίου δεσπόζει μέσα σε τεχνητή λίμνη, σημαίνοντας τη σχέση της πόλης των Πατρών με το υγρό στοιχείο. 

 

Πανοραμικές διαδρομές επιτρέπουν την περιήγηση του μουσείου σε σύντομο χρόνο, ενώ παράλληλα μέσω της σύγχρονης τεχνολογίας (virtual museum) σας δίνεται η δυνατότητα επικοινωνίας με άλλους χώρους πολιτισμού σ’ ολόκληρο τον κόσμο. Επιπλέον, οι συνεχείς προβολές σε video walls, μέσα στον εκθεσιακό χώρο, λειτουργούν συμπληρωματικά με τα εκθέματα. 

Οι θησαυροί του Αρχαιολογικού Μουσείου Πατρών 

Το μουσείο φιλοξενεί τους αρχαιολογικούς θησαυρούς της Πάτρας, της ευρύτερης περιοχής και της δυτικής Αχαΐας γενικότερα, καλύπτοντας όλο το φάσμα της αρχαιότητας από το 3000 π.χ. έως τον 4ο αι. μ.Χ. Ρωμαϊκά ψηφιδωτά, σημαντικά γλυπτά – όπως το λίθινο άγαλμα της Αθηνάς – μυκηναϊκά αγγεία και όπλα, κτερίσματα και πολλά άλλα εκθέματα σας δίνουν μια παραστατική εικόνα του δημόσιου, ιδιωτικού και θρησκευτικού βίου της αρχαίας Αχαΐας.Η έκθεση των ευρημάτων είναι οργανωμένη κατά τέτοιο τρόπο, ώστε να απολαύσετε ένα βιωματικό ταξίδι στο παρελθόν της πόλης των Πατρών και της ευρύτερης περιοχής.  

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η έκθεση των ψηφιδωτών τα οποία, παρά τον μεγάλο όγκο τους, παρουσιάζονται σε κατακόρυφα επίπεδα δημιουργώντας πολύχρωμα πετάσματα ανάμεσα στα οποία διέρχεται ο επισκέπτης. Μπορείτε να τα θαυμάσετε από κοντά, όπως έχουν μεταφερθεί ολόκληρα και σε άριστη κατάσταση από τις ρωμαϊκές βίλες στις οποίες βρέθηκαν. Ολόκληροι τάφοισαρκοφάγοι, μέρος μιας αστικής κατοικίας ρωμαϊκών χρόνων και ένα πολυτελές ιδιωτικό λουτρό συμπληρώνουν το πανόραμα της έκθεσης. 

 

Οι θεματικές ενότητες για την υφαντική, το ψάρεμα, το κυνήγι, τη διακόσμηση κατοικίας, τις κομμώσεις και τον καλλωπισμό, τα κοσμήματα, την ενδυμασία, το παιχνίδι και τον ερωτικό βίο προσφέρουν ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες πληροφορίες για τη ζωή και τα ενδιαφέροντα των ανθρώπων της εποχής. 

Τέλος, πριν από την αναχώρησή σας, μην παραλείψετε να προμηθευτείτε αναμνηστικά αντικείμενα και εκπαιδευτικό υλικό από το εκθετήριο και πωλητήριο του ΤΑΠ, που λειτουργεί στον χώρο του μουσείου. 

Τιμές εισιτηρίων  

http://odysseus.culture.gr/h/1/gh155.jsp?obj_id=3248 

 

 

 

ΑΓΙΟΣ ΑΝΤΡΕΑ ΠΑΤΡΑ  

Η μεγαλύτερη εκκλησία στην Ελλάδα όσο και στα Βαλκάνια είναι Ο ναός του πολιούχου της Πάτρας Άγιος Ανδρέας ,είναι χτισμένος νότια της Πάτρας στο μέρος όπου μαρτύρησε ο Απόστολος Ανδρέας (66 μ.Χ.). Η εκκλησία του Αγίου Ανδρέα, είναι βυζαντινού ρυθμού, η θεμελίωση του οποίου έγινε από το βασιλιά Γεώργιο Α΄, το 1908. 

Την επίβλεψη της ανέγερσης του ναού την ανέλαβε ο αρχιτέκτονας Μεταξάς και μετά το θάνατο του. το 1937. Ο αρχιτέκτονας Νομικός. 

Ο κεντρικός τρούλος έχει ύψος 46 μέτρα και επάνω του είναι τοποθετημένος ένας επίχρυσος σταυρός πέντε μέτρων και δώδεκα μικρότεροι, ένας καθαρά συμβολισμός για το Χριστό και τους δώδεκα μαθητές του. 

Το εσωτερικό εμβαδόν του ναού είναι 2.000 τετραγωνικά μέτρα και αθροίζοντας και το εμβαδόν από τους γυναικωνίτες μπορούν να εκκλησιαστούν πάνω από 7500 άτομα. Οι αγιογραφίες του ναού είναι δημιούργημα τέχνης του αγιογράφου Ι. Καρούσου. Ο Ναός εγκαινιάσθηκε επίσημα στις 26 Σεπτεμβρίου του 1974. Την δαπάνη ανέγερσης του ναού την ανέλαβαν “υποχρεωτικά “όλοι οι πολίτες της Πάτρας .

Από το 1955 όλοι οι κάτοικοι της Πάτρας υποχρεώνονταν να καταβάλλουν ερανική προσφορά 40 δραχμών για τον ναό του Αγίου Ανδρέα μέσο των λογαριασμών της ΔΕΗ Το “ιερό τέλος” των 0,12 λεπτών για κάθε λογαριασμό του ναού Αγίου Ανδρέα κράτησε μέχρι το 2005. 

 

 • Departure
  ΟΜΟΝΟΙΑ / ΠΑΤΗΣΙΩΝ / ΓΑΛΑΤΣΙ / ΑΧΑΡΝΩΝ
 • Include
  Μεταφορά με Πουλμαν
 • Not Included
  Εισιτήρια πλοίων
  Πλήρη διατροφή
  Ημιδιατροφη
  Συμπεριλαμβάνονται Φόροι
  Εισιτήρια Εισόδου (Μουσεία, Παραστάσεις, κλπ)
  Διαμονή σε Ξενοδοχείο
  Τουριστικός Οδηγός
  Πρωινό
1

Tour Location