Επικοινωνία

Τηλ: (+30) 210 291 1366 & (+30) 210 292 8965
Τραλλέων 88, 11164 - Γαλάτσι
Σημεία αναχωρήσεων των εκδρομών: Ομόνοια - Πατησίων - Γαλάτσι

Ωράριο Λειτουργίας

Δευ - Σαβ 9.00 - 21.00 Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Στείλτε μας ένα αίτημα!


  Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι απαραίτητα!

  Tel : (+30) 210 291 1366 & (+30) 210 292 8965

  Σημεία αναχωρήσεων των εκδρομών: Ομόνοια - Πατησίων - Γαλάτσι

  espa banner
  Top
  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΑΝΗ ΤΡΙΗΜΕΡΗ 24-26/12 ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ -ΜΑΝΗ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ – ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ – ΜΥΣΤΡΑΣ – Mavrogiannis Travel | Από το 1980 κάνουμε τα όνειρά σας ταξίδια!
  12168
  tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-12168,mkd-core-1.2.1,mkdf-tours-1.4.1,voyage-ver-1.9,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΑΝΗ ΤΡΙΗΜΕΡΗ 24-26/12 ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ -ΜΑΝΗ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ – ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ – ΜΥΣΤΡΑΣ

  Mavrogiannis Travel | Από το 1980 κάνουμε τα όνειρά σας ταξίδια! / ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΑΝΗ ΤΡΙΗΜΕΡΗ 24-26/12 ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ -ΜΑΝΗ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ – ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ – ΜΥΣΤΡΑΣ

  ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΗ ΜΑΝΗ ΤΡΙΗΜΕΡΗ 24-26/12 ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ -ΜΑΝΗ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ – ΓΕΡΟΛΙΜΕΝΑΣ – ΜΥΣΤΡΑΣ

  €155

  ανα άτομο

   

  Μονεμβασιά

  ΚΥΡΙΑΚΗ 24/12

  Αναχώρηση από Αθήνα για Αρτεμίσιο στάση για καφέ και συνεχίζουμε για  Σπάρτη . Πρώτος σταθμός το Μουσείο Ελιάς. Το Μουσείο Ελιάς και Ελληνικού Λαδιού, στη Σπάρτη, σας ταξιδεύει στον πολιτισμό, την ιστορία και την τεχνολογία της ελιάς και της ελαιοπαραγωγής στον ελλαδικό χώρο, από τους προϊστορικούς χρόνους μέχρι τις αρχές του 20ού αιώνα. Στόχος του Μουσείου είναι να φωτίσει την άρρηκτη σύνδεση της ελιάς με την ταυτότητα του τόπου μας, και γενικά με τον μεσογειακό χώρο. Η ελιά και το λάδι παρουσιάζονται εδώ από διαφορετικές οπτικές γωνιές: οικονομία, διατροφή και χρήσεις, θρησκευτική λατρεία, τέχνη και τεχνολογία. Επόμενος σταθμός ο Μυστράς.

  Ο Μυστράς, γνωστός και ως Μυζηθράς στο Χρονικόν του Μορέως,ηταν μία οχυρωμένη ελληνική πόλη και πρώην δήμος (Δήμος Μυστρά) στη Λακωνία της Περιφέρειας Πελοποννήσου . Ευρισκόμενος στον Ταΰγετο, κοντά στην αρχαία Σπάρτη, ο Μυστράς υπήρξε πρωτεύουσα του βυζαντινού Δεσποτάτου του Μυστρά τον 14ο και 15ο αιώνα, βιώνοντας μία περίοδο ευημερίας και πολιτιστικής άνθησης. Η περιοχή παρέμεινε κατοικημένη καθ’ όλη τη διάρκεια της οθωμανικής περιόδου, όταν εσφαλμένα θεωρήθηκε από τους δυτικούς ταξιδιώτες ότι ήταν η αρχαία Σπάρτη. Τη δεκαετία του 1830, εγκαταλείφθηκε και χτίστηκε η νέα πόλη της Σπάρτης, περίπου 8 χιλιόμετρα ανατολικά. Παραμονή στο σημείο για μεσημεριανό φαγητό. Αναχώρηση για τη Σπάρτη, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο – Χριστουγεννιάτικο ΡΕΒΕΓΙΟΝ. Διανυκτέρευση.

   

   

  Γερολιμένας

  ΔΕΥΤΕΡΑ 25/12

  Αναχώρηση μετά το πρωινό  για την Μεσσηνιακή Μάνη. Πρώτος μας σταθμός η Βάθεια, όπου θα θαυμάσουμε τους εντυπωσιακούς πύργους. Επόμενη στάση ο  Γερολιμένας οπού θα παραμείνουμε στο όμορφο παραθαλάσσιο χωριό για να απολαύσουμε τον καφέ  μας. Συνεχίζουμε για την Αρεόπολη επι Τουρκοκρατίας ονομαζόταν Τσίμοβα ή Τζίμοβα, σλαβική λέξη που σημαίνει «πόλη του διαβόλου». Σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή ιδρύθηκε από δυο αδελφούς από την Καλλίπολη της Θράκης, οι οποίοι, πριν το 1200, κατέφυγαν στο Οίτυλο για να γλιτώσουν από τις τουρκικές επιδρομές. Καθώς οι οικογένειές τους αυξάνονταν σε μέλη έκτισαν ένα νέο χωριό, την Τσίμοβα, ένα από τα παλαιότερα της Πελοποννήσου.

  Η ονομασία Αρεόπολη οφείλεται στον Άρη, θεό του πολέμου κατά τη μυθολογία, ή στους αέρηδες που την δέρνουν ανελέητα όλο το χρόνο. Βρίσκεται ανάμεσα στους όρμους του Διρού και του Λιμενίου σε υψόμετρο 250μ. και έχει 800 κατοίκους.

  Τα πλακόστρωτα στενά της πλαισιώνονται από πέτρινα σπίτια, ενώ οι πολυώροφοι πύργοι της είναι μοναδικοί (του Πικουλάκη, των Μαυρομιχαλαίων, του Καπετανάκη). Η κεντρική πλατεία, όπου δεσπόζει το άγαλμα του Πετρόμπεη Μαυρομιχάλη, ονομάζεται Πλατεία Αθανάτων ή 17ης Μαρτίου, ημέρα διακήρυξης της συμμετοχής της Αρεόπολης στον Αγώνα του 1821. Οι κάτοικοι της πόλης ύψωσαν πρώτοι την σημαία της Επανάστασης στην Μάνη (η σημαία λευκή και διακοσμημένη με σύμβολα εκτίθεται σήμερα στο Ιστορικό Μουσείο Αθηνών). Κρυμμένες στα γραφικά σοκάκια της υπάρχουν αμέτρητες μικρές και μεγαλύτερες παλιές εκκλησίες (από 17ο έως 19ο αιώνα). Πολλές από αυτές διατηρούν τμήμα των τοιχογραφιών και τον εσωτερικό τους διάκοσμο. Η γνωστότερη είναι οι Αγ. Ταξιάρχες (17ος αιώνας) με το ψηλό καμπαναριό και την ιδιόμορφη ζωφόρο με τα 12 ζώδια στην πρόσοψη. Κοντά στην Αρεόπολη ανακαλύφθηκε ανθρώπινος σκελετός ηλικίας 300.000 ετών. Ανακηρύχθηκε διατηρητέος οικισμός το 1998. Επιστροφή στην Σπάρτη. Ελεύθερος χρόνος. Διανυκτέρευση.

  Τρίτη 26/12: Η Μονεμβασιά είναι χτισμένη πάνω σε ένα βράχο με μοναδική πρόσβαση από τη στεριά μια στενή λωρίδα γης από την οποία πήρε καὶ το όνομά της – το όνομα προέρχεται από τις λέξεις «μονή» και «έμβασις», υποδηλώνοντας τη μια και μοναδική είσοδο που υπήρχε και υπάρχει στο κάστρο και η οποία το μετέτρεπε σε απόρθητο φρούριο σε καιρούς πολέμου.

  Η ίδρυση του οικισμού έγινε από τους Λακεδαιμόνιους τον 6ο μ.Χ. αιώνα. Η πόλη φαίνεται ότι αρχικά ιδρύθηκε στο ψηλότερο πλάτωμα της κορυφής και αργότερα επεκτάθηκε στα νοτιοανατολικά. Η πολεοδομική οργάνωση του οικισμού ακολουθεί τη φυσική διαμόρφωση του εδάφους που επιτρέπει τη διαίρεση σε Ακρόπολη, Επάνω πόλη και Κάτω πόλη. Το κάστρο γνώρισε σημαντική άνθηση στα χρόνια του Βυζαντίου από τον 12ο ως τον 14ο αι., περίοδο κατά την οποία χτίστηκαν και οι περίφημες βυζαντινές εκκλησιές που στολίζουν την καστροπολιτεία. Το 1464 η περιοχή έγινε Ενετική κτήση. Το 1540 παραδόθηκε στους Τούρκους και το 1690 οι Ενετοί την κατέλαβαν και πάλι. Η βενετσιάνικη ονομασία της ήταν «Napoli di Malvasia», δηλαδή Μενεξεδένια πόλη. Η μεταβυζαντινή ιστορία της περιοχής έληξε στις 21 Ιουλίου 1821 όταν οι Τούρκοι μετά από πολιορκία παρέδωσαν τα κλειδιά της πόλης.

  Μπαίνοντας στην πόλη αριστερά βρίσκεται το σπίτι του Μονεμβασίτη ποιητή Γιάννη Ρίτσου. Στη συνέχεια, ο κεντρικός δρόμος με το βυζαντινό καλντερίμι οδηγεί στην κεντρική πλατεία με το παλαιό κανόνι και την εκκλησία του Ελκομένου Χριστού. Απέναντι θα δείτε το ιστορικό διατηρητέο κτίριο του 16ου αιώνα όπου στεγάζεται η Αρχαιολογική Συλλογή της Μονεμβασιάς. Από εδώ διακλαδίζονται οι δρόμοι προς όλες τις γωνίες του κάστρου. Αξίζει να σταματήσετε σε πολλά σημεία, όπου δημιουργείται πλάτωμα, για να θαυμάσετε τη θέα της καστροπολιτείας από ψηλά. Τα μοναδικής αισθητικής πέτρινα κτίσματα με τις σκεπές από κεραμίδια, συνθέτουν μια πόλη – ζωγραφιά. Υπάρχει πάρα πολύ καλή σήμανση για τους επισκέπτες και έτσι στον περίπατό σας στα στενάκια του κάστρου θα συναντήσετε 40 Βυζαντινές εκκλησιές με πολύ μεγάλο αρχιτεκτονικό και ιστορικό ενδιαφέρον. Μετά από μία ανηφορική διαδρομή 15 λεπτών, φτάνετε στην επάνω πόλη, τον «Γούλα» όπως λέγεται, με τη μοναδική θέα, ενώ λίγο πιο πάνω δεσπόζει η εκκλησία της Αγίας Σοφίας, χτισμένη στην άκρη του απόκρημνου βράχου

  Θα παραμείνουμε στην όμορφη καστροπολιτεία για να επισκεφτούμε την εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού , το σπίτι του Ρίτσου και να περιπλανηθούμε στα γραφικά σοκάκια.  Θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό και αναχώρηση για την

  Αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

  Τιμή Early Booking: 155€/άτομο σε δίκλινο δωμάτιο με προκαταβολή έως 30/11 ειδάλλως η τιμή διαμορφώνεται στα 170€
  Περιλαμβάνει: Διαμονή στο Lakonia Hotel, πρωϊνό, μεταφορά με πολυτελές πούλμαν, φόρος διαμονής, Χριστουγεννιάτικκο Ρεβεγιόν.

   

   

   

   

   

   

  Tour Location

  • Περιλαμβάνει
   Συμπεριλαμβάνονται Φόροι
   Διαμονή σε Ξενοδοχείο
   Μεταφορά με Πουλμαν
   Πρωινό
  • Δεν Περιλαμβάνει
   Εισιτήρια πλοίων
   Πλήρη διατροφή
   Ημιδιατροφη
   Εισιτήρια Εισόδου (Μουσεία, Παραστάσεις, κλπ)
   Τουριστικός Οδηγός