ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΤΗ ΜΑΛΤΑ
€650
ανα άτομοΗ αυθεντική Μεσογειακή ΜΑΛΤΑ ( 5 Ημέρες / 4 Διανυκτερεύσεις…
Η αυθεντική Μεσογειακή
ΜΑΛΤΑ
( 5 Ημέρες / 4 Διανυκτερεύσεις )
Από Αθήνα με Aegean
Το νησιωτικό σύμπλεγμα στο κέντρο της Μεσογείου, ένας τόπος συγκλονιστικά αξιόλογος με έντονες επιρροές από τους Φοίνικες, Ρωμαίους, Άραβες, Νορμανδούς, Ιωαννίτες Ιππότες και τους Βρετανούς. Εκπληκτική αρχιτεκτονική, ιστορική διαδρομή στα βάθη της ιστορίας, σύγχρονη εικόνα και απεικόνιση του γαλάζιου χρώματος της θάλασσας στην ώχρα των ιστορικών κτιριακών συγκροτημάτων. Απλοί και φιλόξενοι άνθρωποι, καθημερινές εξαιρετικά ενδιαφέρουσες διαδρομές, ένα ταξίδι που σίγουρα θα ικανοποιήσει!
1η ημέρα Πέμπτη (15:55-16:40) Πτήση για Μάλτα (Valletta – St.Julians ):
Η πτήση μας από την Αθήνα είναι ευχάριστη, ούτε κοντά ούτε μακριά και διαρκεί περίπου μιάμιση ώρα –άφιξη στο αεροδρόμιο Luqa της Μάλτα και μετά από τις τυπικές διαδικασίες θα ξεκινήσουμε την διαδρομή μας προς την υπέροχη κοινότητα FLORIANA τον προθάλαμο της απόρθητης πρωτεύουσας VALLETTA. Η ξενάγηση γίνεται με τα πόδια, γιατί η κυκλοφορία των αυτοκινήτων απαγορεύεται στο τμήμα της Παλιάς Πόλης. Πρόκειται για μια μοναδική καστρούπολη με ιδιαίτερη ιστορική σημασία και απεριόριστη ομορφιά. Διασχίζοντας την πύλη της Floriana (Floriana Gate) το τοπίο μας μεταφέρει νοητά στη περίοδο των Ιωαννιτών Ιπποτών ,εκπληκτικά κτίρια, πανέμορφα μπαλκόνια με ξύλινες κατασκευές σε έντονα χρώματα , παρεκκλήσια και ο εντυπωσιακός καθεδρικός ναός του St.Publio μας προϊδεάζει για τις εικόνες που θα ακολουθήσουν. Ήρθε η ώρα να συναντήσουμε το σιντριβάνι με τους Τρίτωνες ( Triton Fountain ) και να προσπεράσουμε ένα από τα πλέον αρχοντικά ξενοδοχεία της Μεσογείου – Το Phoenicia εξαιρετική επιλογή για ένα ρόφημα στο μοναδικό από πλευράς καλαισθησίας και κάλους του. Όλα γύρω μας είναι ανακαινισμένα από τον εξαιρετικό αρχιτέκτονα Renzo Piano.
Η Valletta μας υποδέχεται σε ένα σύμπλεγμα κατασκευών, 70 μέτρα πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας, τείχη και ακροπύργια, τάφροι και πολεμίστρες συνθέτουν μια εικόνα μιας μεσαιωνικής πόλης – κάστρου, πολιτιστική πρωτεύουσα της Ευρώπης το 2018 που όμοια της δεν θα συναντήσετε πουθενά στον κόσμο! Η προσπάθεια μας την πρώτη ημέρα , είναι να αποκτήσουμε όσο το δυνατό, μια περισσότερο συγκροτημένη άποψη της. Τα ‘’auberge ‘’ (οι αρχοντικές κατοικίες ) των Ιωαννιτών Ιπποτών, το γκρεμισμένο από τους βομβαρδισμούς του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου κτίριο της Όπερας, η Παναγία της Νίκης (Our Lady of Victory ) το πρόσφατα κατασκευασμένο κοινοβούλιο , το Πρωθυπουργικό γραφείο , είναι μερικές μόνο από τις εικόνες που θα θαυμάσουμε πριν επισκεφθούμε τους κήπους της Baracca , ένα από τα ομορφότερα σημεία της πρωτεύουσας με καταπληκτική θέα, στο Μεγάλο Λιμάνι (Grand Harbour ) και τις Τρείς Πόλεις (Three Cities ). Ο Καθεδρικός ναός του Αγ. Ιωάννη με τους πίνακες του Caravaggio θα μας αφήσει άναυδους με το καταπληκτικό εσωτερικό διάκοσμο του. Η κεντρική πλατεία με το Palazzo των Ιπποτών ( Παλαιό Κοινοβούλιο ) αλλά και κατοικία των Μαγίστρων κατά τη διάρκεια της παντοδυναμίας του Τάγματος (1530-1798), η πρόσφατα ανακαινισμένη κλειστή αγορά ( Il Suq tal Belt )με τα αγροτικά προϊόντα της Μαλτέζικης γης , είναι μερικά μόνο από τα σημεία που θα μας εντυπωσιάσουν.
Μεταφορά στο ξενοδοχείο μας . Τακτοποίηση στα δωμάτια και το βράδυ γνωριμία με την περιοχή ST. JULIANS με τις αναρίθμητες προτάσεις δείπνου και διασκέδασης.Διανυκτέρευση.
2η ημέρα Παρασκευή (09.30 – 18.30) – (MEDINA –MOSTA –RABAT – COMINO) :
Μετά το πρωινό μας ξεκούραστοι θα ξεκινήσουμε το ιστορικό ταξίδι μας στην ιστορία των ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ , επισκεπτόμενοι την παλιά πρωτεύουσα ( MEDINA) με το καταπληκτικό μεσαιωνικό χρώμα και τις υπέροχες κατασκευές .Η διαδρομή μας θα συνεχίσει για το μοναδικό RABAT αυθεντικό παράδειγμα παραδοσιακού οικισμού στην Μάλτα με πλήθος σημείων που μπορείτε να απολαύσετε τον καφέ ή το γεύμα σας . Στην συνέχεια θα επισκεφθούμε τον καθεδρικό Ναό της Παναγίας με τον καταπληκτικό υπερμεγέθη τρούλο στην ΜOSTA .
Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας στην πανέμορφη βραχονησίδα Comino, για να χαρούμε τα πανέμορφα γαλάζια νερά BLUE LAGOON. Ελεύθερος χρόνος για μπάνιο.
Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας. Διανυκτέρευση.
3η ημέρα Σάββατο (ST. JULIANS– THREE CITIES –MARSAXLOKK– VALLETTA):
Μετά το πρωινό μας θα επισκεφθούμε την μαγευτική περιοχή των Τριών πόλεων , μία πανέμορφη πλευρά του νησιού που παρουσιάζει έντονα ιστορικό αρχιτεκτονικό και φυσιολατρικό ενδιαφέρον. Αμέσως μετά θα ξεκινήσουμε την πορεία μας προς την νότια πλευρά του νησιού και μετά από μια ευχάριστη διαδρομή θα καταλήξουμε στο γνωστό ψαροχώρι MARSAXLOKK που τόσο έντονα απεικονίζεται στην τουριστική ταυτότητα της Μάλτας. Θα συνεχίσουμε την υπέροχη διαδρομή μας προς την Βαλλέττα όπου θα έχετε ελεύθερο χρόνο να ανακαλύψετε όλα τα « κρυμμένα» σημεία και πλευρές της, μακριά από τις πολυπληθείς ομάδες των επιδερμικών τουριστών. Η διαδρομή θα σας συναρπάσει παρουσιάζοντας όλο το ιστορικό ανάγλυφο της παρουσίας των ΙΩΑΝΝΙΤΩΝ ΙΠΠΟΤΩΝ και των Βρετανών στα χρόνια της παρουσίας τους στο νησί. Διανυκτέρευση.
4η ημέρα Κυριακή ΠΡΟΑΙΡΕΤΙΚΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΟ GOZO:
Μετά το πρωινό σας προτείνουμε να μας ακολουθήσετε στην προαιρετική εκδρομή στο μαγευτικό νησάκι Γκόζο .Γιατί να έρθετε εκεί? Γιατί η πολυετής παρουσία μας και η εξειδικευμένη γνώση για τον χώρο θα καλύψουν κάθε ανάγκη που δυστυχώς δεν το κάνουν οι απλές τουριστικές μεταφορές . Για να φθάσουμε στο δεύτερο μεγαλύτερο νησί του αρχιπελάγους της Μάλτας, μεταφερόμαστε στο πορθμείο και επιβιβαζόμαστε στο ferry boat. Η εξαιρετική ομορφιά του τοπίου, τα υπέροχα σπίτια και αγροικίες, η εναλλαγή των εικόνων που θα συναντήσετε θα σας πείσουν σίγουρα, για το πόσο άξιζε η επίσκεψή σας στο νησί του Γκόζο. Θα επισκεφτούμε την πρωτεύουσά του Rabat, με το περίφημο κάστρο, την παλιά πόλη, τη περιοχή της Καλυψούς το ψαροχώρι Xlendi και την NΤΟΥΕΙΡΑ ( DWEIRA) όπου πραγματοποιήθηκαν τα γυρίσματα της πολύκροτης σειράς GAME OF THRONES Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.
5η ημέρα Δευτέρα ( St. Julians– Πτήση Επιστροφής ) :
Μετά το πρωινό μας θα μεταφερθούμε στο αεροδρόμιο για την πτήση της επιστροφής. (10:05 – 12:30 )
Στην τιμή περιλαμβάνονται:
- Αεροπορικά εισιτήρια με πτήση Αθήνα – Μάλτα – Αθήνα με την Aegean Airlines
- Τέσσερις (4) διανυκτερεύσεις στο ξενοδοχείο Cavalieri Art Hotel / St. Julians ή παρόμοιο
- Μεταφορές από και προς το αεροδρόμιο της Μάλτας
- Πρωινό καθημερινά στο ξενοδοχείο
- Εκδρομή την ημέρα της άφιξης ( Πέμπτη ) σε FLORIANA KAI VALLETTA
- Βραδινή περιήγηση στο St. Julians
- Μία ( 1 )ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ ( Παρασκευή ) (09.30π.μ-18.30μ.μ) και όχι μισής ημέρας ( half day όπως στον ανταγωνισμό) στις ακόλουθες περιοχές: MEDINA RABAT –MOSTA
- Κρουαζιέρα στο Comino
- Εκδρομή μισής ημέρας το Σάββατο στις τρεις πόλεις και το Marsaxlokk
- Έλληνας συνοδός
- ΤΟΠΙΚΌΣ ΔΙΠΛΩΜΑΤΟΥΧΟΣ ΞΕΝΑΓΟΣ
- Ασφάλεια αστικής ευθύνης & επιπλέον ασφάλιση COVID – 19 ( με επιστροφή χρημάτων σε περίπτωση νόσησης ή καραντίνας )
- Φόροι αεροδρομίων και επίναυλος καυσίμων
Δεν περιλαμβάνονται:
- Είσοδοι σε μουσεία και αρχαιολογικούς χώρους
- Φιλοδωρήματα, ποτά, αχθοφορικά
- Τοπικοί δημοτικοί φόροι οι οποίοι πληρώνονται απευθείας στο ξενοδοχείο (0,5€ ανά άτομο / ανά ημέρα).
- Προαιρετική εκδρομή στο νησί Γκόζο κόστους 50 € κατά άτομο 25€ παιδικό.
ΤΕΛΙΚΗ ΤΙΜΗ ΚΑΤΑ ΑΤΟΜΟ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ Η ΤΡΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ : 650€ ( CAVALIERI HOTEL : https://www.cavalierihotel.com )
ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ : 220€
ΠΑΙΔΙΚΗ ΤΙΜΗ ΜΕΧΡΙ 11 ΕΤΩΝ 380€
*Σημείωση: H σειρά των ξεναγήσεων μπορεί να αλλάξει για την καλύτερη εκτέλεση του προγράμματος χωρίς να παραληφθεί καμία από αυτές.
ΑΝΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ( Πέμπτη με Δευτέρα ):
21 – 25 Ιουλίου
04 – 08 Αυγούστου
11 – 15 Αυγούστου
18 – 22 Αυγούστου
01 – 05 Σεπτεμβρίου
-
ΠεριλαμβάνειΣυμπεριλαμβάνονται ΦόροιΔιαμονή σε ΞενοδοχείοΜεταφορά με Πουλμαν
-
Δεν ΠεριλαμβάνειΕισιτήρια πλοίωνΠλήρη διατροφήΗμιδιατροφηΕισιτήρια Εισόδου (Μουσεία, Παραστάσεις, κλπ)Τουριστικός ΟδηγόςΠρωινό
Tour Location