Δευ - Σαβ 9.00 - 21.00 Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

Δωροκάρτα!

Κάντε δώρo στους φίλους σας και τους συγγενείς από το σπίτι ! Διαλέξτε το ποσό που θέλετε και δώστε τους μία δωροεπιταγή για να την χρησιμοποιήσουν όποτε θέλουν και για όποιον προορισμό ή τουριστική υπηρεσία επιθυμούν. Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες...

Tel : (+30) 2102911366 & (+30) 2102928965

Σημεία αναχωρήσεων των εκδρομών: Ομόνοια - Πατησίων - Γαλάτσι

Top
ΕΚΔΡΟΜΕΣ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – Mavrogiannis Travel | Από το 1980 κάνουμε τα όνειρά σας ταξίδια!
9958
tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-9958,mkd-core-1.2.1,mkdf-tours-1.4.1,voyage-ver-1.9,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

ΕΚΔΡΟΜΕΣ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΕΚΔΡΟΜΕΣ 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

€75

per person

  28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ       ΠΕΜΠΤΗ 28/10 – ΚΥΡΙΑΚΗ 31/10 ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ  …

 

28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ  

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 28/10 – ΚΥΡΙΑΚΗ 31/10 ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ  

ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ  

ΑΡΤΑ – ΠΡΑΜΑΝΤΑ – ΣΥΡΡΑΚΟΥ – ΜΕΣΣΙΛΟΥΡΓΟΙ  – ΚΥΨΕΛΗ – ΑΓΝΑΝΤΑ – ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ 

τουριστικο γραφειο μαυρογιαννησ ταξίδια τζουμέρκα Ταξιδιωτικό γραφείο Mavrogiannis συρράκο

ΠΕΜΠΤΗ 28/10   Αναχώρηση από Αθήνα για τον Ισθμό στάση για καφέ και συνεχίζουμε μέσω της Γέφυρας  Ρίου – Αντιρρίου για το Μενίδι όπου θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό. Στη συνέχεια θα μεταβούμε στην Άρτα όπου θα θαυμάσουμε  δούμε το περίφημο Μονότοξο Γεφύρι της Άρτας , από εκεί θα ανηφορίσουμε για τα Τζουμερκιώτικα βουνά μέσω της Γέφυρας της Πλάκας για την Πράμαντα. Στο Γεφύρι της Πλάκας όπου θα έχουμε χρόνο για καφέ και να περπατήσουμε δίπλα στο Άραχθο ποταμό και να φτάσουμε στο Γεφύρι της Πλάκας είναι  το μεγαλύτερο μονότοξο γεφύρι όλων των Βαλκανίων το οποίο έπεσε και ανακατασκευάστηκε. Στη συνέχει θα μεταβούμε στη Πράμαντα αμφιθεατρικά στους πρόποδες της Στρογγούλας (2.107 μ.), ίσως τις πιο επιβλητικής κορυφής των πολυτραγουδισμένων Τζουμέρκων. Άφιξη στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.  

  

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/10    Μετά το πρωινό αναχώρηση για μια πρώτη γνωριμία  με το όμορφο χωρίο Πράμαντα και συνεχίζουμε για το Σπήλαιο των Πραμάντων , ένα όμορφο σπήλαιο με σταλακτίτες και σταλαγμίτες . Επόμενος σταθμός μας το ιστορικό αρχοντοχώρι της Ηπείρου Συρράκο .Είναι χτισμένο στο χείλος απότομης χαράδρας σε υψόμετρο 1200μ και αποτελεί υπόδειγμα παραδοσιακής αρχιτεκτονικής . Θα παραμείνουμε για να περπατήσουμε και να φτάσουμε στην πλατεία του χωριού να επισκεφτούμε τον Άγιο Νικόλα προστάτη του χωριού , το λαογραφικό μουσείο και θα παραμείνουμε  για καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας για το μεσημεριανό μας γεύμα .   Το απόγευμα θα πάμε βόλτα στο χωριό Μελισσουργούς – όσοι επιθυμούν μπορούν να περπατήσουν και να πάνε με τα πόδια για να απολαύσουν την διαδρομή μέσα στα έλατα – . Βρίσκεται στην κοιλάδα ανάμεσα των Αθαμανικών ορέων (Τζουμέρκων) και στους πρόποδες της Πίνδου. Οι υπόλοιποι θα μεταβούν με το πούλμαν , παραμονή για να περιπλανηθούμε στο χωριό και για ένα τσίπουρο στη γραφική πλατεία.   Επιστροφή στο ξενοδοχείο για να ξεκούραση .Διανυκτέρευση.  

  

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/10   Μετά το πρωινό αναχώρηση για να γνωρίσουμε τα Τζουμερκιώτικα χωριά. Ξεκινάμε από του Κτιστάδες για να φτάσουμε στην Άγναντα όπου θα περπατήσουμε στο όμορφο αυτό χωριό για να αγναντέψουμε την ωραία θέα, να δούμε και τον παραδοσιακό νερόμυλο . Συνεχίζουμε για τον Καταρράκτη από όπου θα δούμε και τον Μεγάλο καταρράκτη, θα επισκεφτούμε το Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης. Συνεχίζουμε διαδρομή μας μέσω Ράμιας για να καταλήξουμε στην Κυψέλη και τη πλατεία του χωριού με τον αιωνόβιο πλάτανο για το μεσημεριανό μας γεύμα. Επόμενος σταθμός μας το Βουργαρέλι  για  να επισκεφτούμε την πλατεία του χωριού και την Κόκκινη Εκκλησία . Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα έχουμε παραδοσιακή βραδιά με τηγανητές και παραδοσιακά κεράσματα στο ξενοδοχείο Διανυκτέρευση.  

  

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/10    Μετά το πρωινό αναχώρηση για την πόλη των Ιωαννίνων. Θα περιπλανηθούμε στο Κάστρο των Ιωαννίνων – είναι στο μεγαλύτερο μέρος έργο της εποχής της Τουρκοκρατίας, με ενσωματωμένες παλαιότερες βυζαντινές οικοδομικές φάσεις. Μέσα στο Κάστρο διαμορφώνονται δύο ακροπόλεις. Στη βορειοανατολική ακρόπολη, ήταν κτισμένα τα ανάκτορα των βυζαντινών ηγεμόνων της πόλης. Σήμερα στην κορυφή της δεσπόζει το τζαμί του Ασλάν πασά (1618).Η δεύτερη ακρόπολη νοτιοανατολικά, είναι γνωστή ως Ιτς-Καλέ, δηλ. εσωτερικό φρούριο. Μέσα στο Κάστρο και ανάμεσα στα σπίτια του οικισμού σώζεται το Σουφαρί Σαράι, (σχολή ιππικού του Αλή πασά), η Τουρκική βιβλιοθήκη, η Εβραϊκή συναγωγή , τα ερείπια του βυζαντινού Λουτρού, το σπίτι του Πασά Καλού (στα τείχη του Κάστρου). Επόμενος σταθμός μας το Νησάκι των Ιωαννίνω ,πρόκειται για ένα βράχο πνιγμένο στα πεύκα, με ένα μοναδικό πέτρινο οικισμό γύρω απ’ το φυσικό λιμάνι του. Αν και μικρό, το νησί έχει επτά μοναστήρια-την τρίτη μεγαλύτερη μοναστική κοινότητα στην Ελλάδα, μετά το Άγιο Όρος και τα Μετέωρα. 

Από εκεί αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις .  

  

ΤΙΜΗ: 185€ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΔΙΑΜΟΝΗ ΣΤΗ ΠΡΑΜΑΝΤΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΆ ΤΩΝ ΤΖΟΥΜΕΡΚΩΝ 

 

 

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 28/10 – ΚΥΡΙΑΚΗ 31/10 ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ 

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ – ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΣΕΡΡΕΣ ΚΕΡΚΙΝΗ – ΜΟΝΗ ΠΑΤΕΡΑ ΠΑΪΣΙΟΥ – ΚΑΤΑΡΑΚΤΕΣ ΕΔΕΣΣΑΣ 

Ταξιδιωτικό γραφείο Mavrogiannis Travel ταξίδια από το 1980 thessaloniki Ταξιδιωτικό γραφείο Mavrogiannis Travel ΠΟΖΑΡ

ΠΕΜΠΤΗ 28/10 

Αναχώρηση  για να ακολουθήσουμε τον Εθνικό δρόμο Αθηνών – Θεσσαλονίκης με ενδιάμεσες στάσεις θα φτάσουμε στην Μονή του Αγίου Παϊσίου  ( παρακαλείστε να είστε ενδεδυμένοι σύμφωνα με τα πρότυπα που μοναστηριού ). Θα παραμείνουμε για να προσκυνήσουμε και από εκεί θα αναχωρήσουμε στη Θεσσαλονίκη .Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Διανυκτέρευση.  

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/10 ΚΑΣΤΡΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ –  ΛΟΥΤΡΑ ΠΟΖΑΡ – ΕΔΕΣΣΑ  

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα κάστρα την πόλη της Θεσσαλονίκης  οπού θα απολαύσουμε τη θέα από ψηλά. Συνεχίζουμε για τα Λουτρά Πόζαρ που βρίσκονται στην Επαρχία Αλμωπίας, στο νομό Πέλλας. Η περιοχή βρίσκεται στην κοιλάδα του ρέματος του Αγίου Νικολάου. Το παλαιότερο όνομα του ρέματος ήταν “Τόπλιτσα”, που σημαίνει στα σλάβικα, σε ελεύθερη μετάφραση: “Θερμοπόταμος”. Η κοιλάδα ακολουθεί τις στροφές του ποταμού και το φυσικό της κάλλος είναι απαράμιλλο, με πολλούς τεχνητούς καταρράκτες (μέρος των αντιπλημμυρικών έργων, κομψά εντεταμένων στο περιβάλλον), οργιάζουσα βλάστηση και θεαματικές βραχώδεις, απόκρημνες πλαγιές εκατέρωθεν  . Θα παραμείνουμε για να κάνουμε μπάνιο όσοι επιθυμούν στις φυσικές  πηγές πισίνες που σχηματίζονται στην ροή του ποταμού  και συνθέτουν ένα μοναδικό τοπίο με τις   πηγές που αναβλύζουν ζεστό βαθμό σε θερμοκρασία 37° C παραμονή για μπάνιο και γεύμα. Το απόγευμα θα πιούμε τον καφέ μας στην πόλη της Έδεσσας με θέα τους Καταρράκτες. Επιστροφή στην Θεσσαλονίκη. Διανυκτέρευση. 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/10 Λ.ΚΕΡΚΙΝΗ – ΑΚΡΙΤΟΧΩΡΙ – ΑΛΙΣΤΡΑΤΗ 

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για το Σπήλαιο της Αλιστράτη ,  θεωρείται έως ένα από τα ομορφότερα Σπήλαια όχι μόνο της Ελλάδας αλλά και της Ευρώπης με πλούσιο σταλαγμιτικό και σταλακτιτικό διάκοσμο  και ποικιλομορφία χρωματισμών. Συνεχίζουμε για το Ακριτοχώρι Σερρών και η Ιερά Μονή Τιμίου Προδρόμου που δεν είναι τυχαία δημοφιλής στους προσκυνητές ,έχει χαρακτήρα ησυχαστηρίου, χωρίς να κλείνει την πόρτα στη χαρά της ζωής. Τηρεί το αγιορείτικο λατρευτικό τυπικό, χωρίς να χάνει την επαφή με τους επισκέπτες της. Το μεσημέρι και θα καταλήξουμε  στη Λίμνη Κερκίνη η λίμνη  ξεχωρίζει ως ένας τόπος με μοναδικής αξίας βιοποικιλότητα. Θεωρείται η πιο εύκολα προσβάσιμη περιοχή για παρατήρηση της ορνιθοπανίδας στην Ελλάδα- και ίσως σε ολόκληρη την Ευρώπη. Στο Λιθότοπο  θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα και όσοι επιθυμούν στην Λίμνη Κερκίνη να κάνουν βαρκάδα  . Από εκεί επιστροφή στη Θεσσαλονίκη. Διανυκτέρευση. 

 

27/12  ΑΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  – ΒΕΡΓΙΝΑ 

Μετά το πρωινό μας θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Αγίου Δημητρίου. Σύντομη στάση για να προσκυνήσουμε στον Πολιούχο της Θεσσαλονίκης και από εκεί θα μεταβούμε στη Βεργίνα . Όσοι επιθυμούν θα επισκεφτούν το Αρχαιολογικό Μουσείο που κατασκευάστηκε με τέτοιο τρόπο ώστε να εγκιβωτίσει τα ταφικά κτίσματα προστατεύοντάς τα. Υπάρχουν πολλά εκθέματα στο μουσείο, αλλά από τα σημαντικότερα και τα πιο γνωστά είναι η χρυσή λάρνακα με το μακεδονικό αστέρι του βασιλιά Φιλίππου Β´ και το χρυσό στεφάνι. Θα παραμείνουμε στη Βεργίνα για το μεσημεριανό μας φαγητό .Από εκεί αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις. 

ΤΙΜΗ: 165€ ΒΕΡΓΙΝΑ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :Mε  πρωινό και φόρο διαμονής.

 

ΤΙΜΗ: 220€ GRAND HOTEL PALACE

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :Με πρωινό και 3 δείπνα και φόρο διαμονής.

 

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 28/10  ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΤΡΙΠΟΛΗ – ΒΥΤΙΝΑ

Τιμή : 17€

 

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/10 – ΚΥΡΙΑΚΗ 31/10 ΤΡΙΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ 

ΜΕΤΕΩΡΑ  – ΧΩΡΙΑ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ  

ΛΙΜΝΗ ΠΛΑΣΤΗΡΑ  

τουριστικό γραφειο εκδρομές μαυρογιαννης

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/10  

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29/10  Αναχώρηση για την όμορφη Θεσσαλία με προορισμό την Λίμνη Πλαστήρα. Πρώτη μας στάση η Μονή Κορώνης. Η Μονή  πήρε την ονομασία του από την τοποθεσία που βρίσκεται, σαν Κορώνα , αγναντεύοντας τον εύφορο κάμπο της Θεσσαλικής γης από ύψος 800μ. Η Μονή χτίστηκε από τον Αυτοκράτορα Ιωάννη Κομνηνό Β’, στις αρχές του 12ου αιώνα, όταν βρέθηκε με θαυμαστό τρόπο η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας της Κορώνης.  Συνεχίζουμε για τη Λίμνη Πλαστήρα οπου θα παραμείνουμε στη Πλαζ Λαμπερού για φαγητό. Συνεχίζουμε για το Φράγμα και το χωριό Νεοχώρι , θα περπατήσουμε για να βγούμε στην άλλη μεριά και να απολαύσουμε τη λίμνη . Θα καταλήξουμε στην πόλη της Καλαμπάκας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση . 

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/10  ΧΩΡΙΑ ΑΣΠΡΟΠΟΤΑΜΟΥ 

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα Χωριά του Ασπροποτάμου μέσω μιας όμορφης διαδρομής περνώντας από το χωριό Καστανιά ,  Νεραιδοχώρι Τρικάλων θα παραμείνουμε για να περπατήσουμε στο χωριό και συνεχίζουμε για την Αγία Παρασκευή . Η Αγία Παρασκευή ή Τζούρτζια είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χωριό του δασικού συμπλέγματος του ασπροποτάμου του νομού Τρικάλων είναι κτισμένη σε υψόμετρο 950 μέτρων περίπου στις βόρειες πλαγιές της κορυφής Παλέτζι της εσωτερικής κεντρικής Πίνδου,θα παραμείνουμε για καφέ στο χωριό. Θα καταλήξουμε το Περτούλι για το μεσημεριανό μας φαγητό . Επόμενος σταθμός μας η Ελάτη ένας από τους πιο αγαπημένους ορεινούς προορισμούς στην Ελλάδα οπού θα παραμείνουμε για καφέ και να περπατήσουμε στο όμορφο ορεινό χωριό . Επιστροφή στη Καλαμπάκα . Διανυκτέρευση. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/10  ΜΟΥΣΕΙΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΩΝ- ΜΕΤΕΩΡΑ – ΤΡΙΚΑΛΑ 

Μετα το πρωινό μας θα επισκεφτούμε το Μουσείο Μανιταριών στην Καλαμπάκα . Το Μουσείο περιλαμβάνει μια πλούσια συλλογή πτηνών και θηλαστικών καθώς και ένα ολοκληρωμένο μουσείο μανιταριών, το πρώτο στο είδος του στην Ελλάδα. Υπάρχουν περίπου 300 είδη ζώων και αρκετές δεκάδες με τα κυριότερα είδη μανιταριών. Ο τρόπος παρουσίασης των συλλογών μέσα από διοράματα, αναπαριστά με απόλυτη ακρίβεια, το φυσικό περιβάλλον που διαβιούν τα ζώα και αναπτύσσονται τα μανιτάρια . Επόμενος σταθμός μας το Δάσος των Μετεώρων και το μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου. Είναι ένα από τα έξι που συνεχίζουν να είναι ενεργά στα Μετέωρα, τα οποία από το 1988 συμπεριλαμβάνονται στα μνημεία παγκόσμιας κληρονομιάς της UNESCO . Επόμενη στάση θα κάνουμε και θα επισκεφτούμε το Μεγάλο Μετέωρο , γνωστό και ως Ιερά Μονή Μεταμόρφωσης του Σωτήρος , είναι ένα μοναστήρι αρρένων και είναι το παλαιότερο και μεγαλύτερο από όλα τα μοναστήρια των Μετεώρων.  Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα μέρη του μοναστηριού είναι το σκευοφυλάκιο το οποίο περιέχει μέρη από τα κρανία των μοναχών οι οποίοι ζούσαν εκεί κατά τη διάρκεια των ετών. Το Μεγάλο Μετέωρο αποτελεί το κύριο μουσείο για τους επισκέπτες των Μετεώρων. Παραμένει πάντα ένα πραγματικό προπύργιο του ορθόδοξου μοναχισμού, ένα πραγματικό οχυρό του Χριστιανισμού και μια ιερή κιβωτός της εθνικής και θρησκευτικής μας παράδοσης.  Το μεσημέρι θα καταλήξουμε στην πόλη των Τρικάλων για το μεσημεριανό μας γεύμα και από εκεί επιστροφή στην Αθήνα .  

Τιμή : 125€ Διαμονή στη Καλαμπάκα ξενοδοχείο Ορφέας

Περιλαμβάνει : Μεταφορές με πούλμαν , διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και φόρο διαμονής. 

Μουσείο Μανιταριών τιμές εισιτηρίων  

 

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/10 – ΚΥΡΙΑΚΗ 31/10 

ΣΠΑΡΤΗ –  ΜΥΣΤΡΑ – ΜΟΝΕΜΒΑΣΙΑ  

Ταξιδιωτικό γραφείο Mavrogiannis Travel ΜΥΣΤΡΑΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/10 

Αναχώρηση για το Αρτεμίσιο στάση μετά το Τούνελ για καφέ. Επόμενος σταθμός μας ο Μυστράς οπου θα έχουμε ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο  Παγκόσμιας ακτινοβολίας μνημείο, με ξεχωριστή ιστορική αξία, ο Μυστράς αποτελεί την καλύτερα σωζόμενη βυζαντινή πολιτεία στην Ελλάδα . Θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα στο χωρίο . Συνεχίζουμε για το ξενοδοχείο μας  . Διανυκτέρευση. 

ΚΥΡΙΑΚΗ 31/10 

Μετά  το πρωινό  μας  θα έχουμε χρόνο να περιπλανηθούμε στην Μονεμβασιά. Θα επισκεφτούμε την καστρόπολη με τις σαράντα εκκλησιές, τις καμάρες και τα λιθόστρωτα καντούνια. Θα επισκεφτούμε την εκκλησία του Ελκόμενου Χριστού, το σπίτι του Ρίτσου και θα περιπλανηθούμε στα γραφικά σοκάκια. Στη συνέχεια θα πάμε στο Γύθειο μια όμορφη  παραλιακή κωμόπολη όπου θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό   και από εκεί αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση. 

ΤΙΜΗ: 75€ 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ :Μεταφορές με πούλμαν , διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και φόρο διαμονής. 

 

 

  • Departure
    ΟΛΕΣ ΜΑΣ ΟΙ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΑΝΑΧΩΡΟΥΝ ΑΠΟ ΟΜΟΝΟΙΑ / ΠΑΤΗΣΙΩΝ / ΓΑΛΑΤΣΙ / ΑΧΑΡΝΩΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΒΙΒΑΣΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΧΑΡΝΩΝ / ΓΑΛΑΤΣΙ / ΠΑΤΗΣΙΩΝ / ΟΜΟΝΟΙΑ
1

Tour Location