Επικοινωνία

Τηλ: (+30) 210 291 1366 & (+30) 210 292 8965
Τραλλέων 88, 11164 - Γαλάτσι
Σημεία αναχωρήσεων των εκδρομών: Ομόνοια - Πατησίων - Γαλάτσι

Ωράριο Λειτουργίας

Δευ - Σαβ 9.00 - 21.00 Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Στείλτε μας ένα αίτημα!

    Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι απαραίτητα!

    Tel : (+30) 210 291 1366 & (+30) 210 292 8965

    Σημεία αναχωρήσεων των εκδρομών: Ομόνοια - Πατησίων - Γαλάτσι

    espa banner
    Top
    Χριστούγεννα στην Καλαμάτα
    11473
    tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-11473,mkd-core-1.3.1,mkdf-tours-1.4.3,voyage child theme-child-ver-1.0.1,voyage-ver-2.2,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.9.0,vc_responsive
     

    ΤΡΙΤΗ 24-26/12 ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΥΛΟΣ – ΜΕΘΩΝΗ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ 

    Mavrogiannis Travel | Από το 1980 κάνουμε τα όνειρά σας ταξίδια! / ΤΡΙΤΗ 24-26/12 ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΥΛΟΣ – ΜΕΘΩΝΗ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ 

    ΤΡΙΤΗ 24-26/12 ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΥΛΟΣ – ΜΕΘΩΝΗ ΣΤΗΝ ΣΚΙΑ ΤΟΥ ΤΑΥΓΕΤΟΥ 

    €205

    ανα άτομο

    ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΥΛΟ – ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ – ΠΥΛΟ – ΜΕΘΩΝΗ…

    ΚΑΛΑΜΑΤΑ – ΠΥΛΟ – ΑΡΧΑΙΑ ΜΕΣΣΗΝΗ – ΠΥΛΟ – ΜΕΘΩΝΗ – ΑΡΕΟΠΟΛΗ – ΚΑΡΔΑΜΥΛΗ

     

    Η μαγεία της θάλασσας σε συνδυασμό με τη Μεσσηνιακή ομορφιά

    Μία πόλη που τα Χριστούγεννα βάζει τα καλά της και ξεφαντώνει σε όλες τις πλατείες της πόλης.

     

     

    ΤΡΙΤΗ 24/12

    Αναχώρηση από την Αθήνα και με ενδιάμεση στάση θα φτάσουμε στον Αρχαιολογικό χώρο της Αρχαίας Μεσσήνης. Ένας εξαιρετικά διατηρημένος αρχαιολογικός χώρος, που συνδυάζει άψογα τη μεγαλοπρέπεια των Δελφών με την ομορφιά του φυσικού τοπίου της αρχαίας Ολυμπίας.

    Η πόλη της Μεσσήνης γνώρισε την ακμή της τον 4ο π.Χ. αιώνα μετά την ήττα των Σπαρτιατών από τον Θηβαίο στρατηγό Επαμεινώνδα, ο οποίος έβαλε τέλος στην μακραίωνη ηγεμονία της Σπάρτης. Δεν καταστράφηκε ποτέ ολοσχερώς. Έτσι μπορούμε σήμερα παρατηρώντας τα ερείπιά της να σχηματίσουμε μια άριστη εικόνα για τη ζωή στα αρχαία χρόνια.  Τα ευρήματα που έχουν δει το φως – κάποιοι πιστεύουν πως αποτελούν λίγο παραπάνω από το ένα τρίτο της αρχαίας πόλης – περιλαμβάνουν ένα αρχαίο θέατρο, την αγορά και το γυμνάσιο, ιερά, ναούς, αγάλματα, πηγές και κατοικίες, πολλά από τα οποία «παίρνουν σάρκα και οστά» μέσα από τις αφηγήσεις του Παυσανία. Ο σχεδιασμός και η κατασκευή του αρχαιολογικού χώρου στηρίχθηκαν στην αρχιτεκτονική δεξιότητα του Ιππόδαμου του Μιλήσιου. Το οικοδόμημα της Αρχαίας Μεσσήνης αποτελεί από τότε τον πρόδρομο των σύγχρονων urban σχεδιασμών ενώ έφερε εξαιρετικά οχυρωματικά τείχη που βοηθούσαν στην ασφάλεια και διατήρηση του μνημείου, όπως το συναντάμε σήμερα.

    Συνεχίζουμε για τη Καλαμάτα οπού θα επισκεφτούμε τη συλλογή ελληνικών ενδυμασιών “Βικτωρία Γ. Καρέλια” Μία από τις πληρέστερες συλλογές ελληνικών τοπικών ενδυμασιών σε πανελλήνιο επίπεδο. Ένας βιωματικός εκθεσιακός χώρος, μία ευρηματική θεματική παρουσίαση, ένα σύγχρονο μοντέλο ξενάγησης. Ένα γοητευτικό ταξίδι στην ιστορία, τον πολιτισμό την αισθητική και την τέχνη. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα έχουμε το Χριστουγεννιάτικο ρεβεγιόν μας σε επιλεγμένο κέντρο. Διανυκτέρευση.

     

    ΤΕΤΑΡΤΗ 25/12 Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για την εκκλησία της Υπαπαντής. Σύντομη στάση και από εκεί αναχώρηση για την Μεθώνη. Στην Μεθώνη θα απολαύσουμε την βόλτα μας στην παραλία και όποιος επιθυμεί μπορεί να δει από κοντά το κάστρο της Μεθώνης. Επόμενη στάση η κομψή Πύλος όπου θα πάρουμε το μεσημεριανό μας γεύμα. Προαιρετικά όποιος επιθυμεί μπορεί να επισκεφθεί και το κάστρο της Πύλου ή τη Σφακτηρία . Επιστροφή πίσω στην Καλαμάτα. Ελεύθερος χρόνος και σας προτείνουμε να κάνετε μία βόλτα στο στολισμένο Δημοτικό Πάρκο Σιδηροδρόμων όπου έχει μετατραπεί σε Σταθμό Χριστουγέννων με τον Άγιο Βασίλη, τα ξωτικά και πολλές εκπλήξεις για τα παιδιά και όσους αισθάνονται παιδιά! Διανυκτέρευση.

     

    ΠΕΜΠΤΗ 26/12

    Μετα το πρωινό μας θα ακολουθήσουμε μία  πανέμορφη παραλιακή διαδρομή στη Μέσα Μάνη ( εφόσον ο καιρός το επιτρέπει ) . Θα περιδιαβούμε στο  μεσσηνιακό κόλπου και στην Καρδαμύλη οπού θα θαυμάσουμε τα πυργόσπιτα  και θα περπατήσουμε στο γραφικό οικισμό .  Συνεχίζουμε πλάι στη θάλασσα και θα φτάσουμε στην Αρεόπολη, έναν διατηρητέο οικισμό με την ξεχωριστή  γοητεία του μανιάτικου τοπίου, με μια μοναδική αρχιτεκτονική, με σπιτάκια που μοιάζουν με μικρά φρούρια. Θα παραμείνουμε για το καφέ μας και από εκεί θα πάμε στο Γυθείου . Είναι χτισμένο αμφιθεατρικά στους ανατολικούς πρόποδες του όρους Λαρύσιο και αποτελεί το κυριότερο λιμάνι του Λακωνικού κόλπου και το δεύτερο της νότιας Πελοποννήσου, μετά την Καλαμάτα. Θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα και να θαυμάσουμε τα όμορφα κτήρια του Τσίλλερ.  Από εκεί αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

     

     

     

     

     

    Περισσότερα για  την εκδρομή 

     

    Μουσείο Ενδυμασιών Καρέλια:

    H συλλογή ελληνικών ενδυμασιών “Βικτωρία Γ. Καρέλια” δημιουργήθηκε από το ιδρυτικό μέλος και την επί σειρά ετών Πρόεδρο του Λυκείου των Ελληνίδων Καλαμάτας, Β. Καρέλια, αρχικά σαν προσωπική συλλογή.Καρπός της συλλεκτικής προσπάθειας 50 χρόνων, παραχωρήθηκε στο Λ.Ε.Κ. προκειμένου να ενσωματωθεί σε έναν καταξιωμένο φορέα προστασίας και προβολής της ελληνικής παράδοσης. Έκτοτε φέρει, σε ένδειξη αναγνώρισης και έπειτα από ομόφωνη απόφαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Λ.Ε.Κ., το όνομα της συλλέκτριας.

    Η συλλογή περιλαμβάνει πλήρη ενδυματολογικά σύνολα, γυναικεία και ανδρικά, από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, χρυσοκέντητους επενδύτες, εξαιρετικά δείγματα της τέχνης των τερζήδων, καθώς και κοσμήματα, που δεν καλύπτουν απλώς τις ανάγκες συμπλήρωσης και στολισμού των ενδυμασιών, αλλά αποτελούν αυτόνομο και σημαντικό κομμάτι της συλλογής.Η κατάταξη των ενδυμασιών της έκθεσης ακολουθεί τον τυπολογικό διαχωρισμό της λαογράφου Αγγελικής Χατζημιχάλη σε φορεσιές με σεγκούνι, φορεσιές με καβάδι και φορεσιές με φουστάνι.

    Στο ισόγειο παρουσιάζονται οι τοπικές ενδυμασίες με σεγκούνι, τον επενδύτη του αγροτικού και κτηνοτροφικού κόσμου της στεριανής Ελλάδας. Στον πρώτο όροφο οι ενδυμασίες των νομαδικών και ημινομαδικών πληθυσμών συναντούν τον ενδυματολογικό κόσμο των κοινοτήτων με εμπορικές και βιοτεχνικές δραστηριότητες, με τοπικές ενδυμασίες με καβάδι και αντερί. Στον δεύτερο όροφο το φουστάνι – τσούκνα, σχηματική παραλλαγή της βυζαντινής δαλματικής, συναντάται με την αναγεννησιακή του εκδοχή, τα πολύπτυχα, δηλαδή, φουστάνια των παράλιων και νησιωτικών περιοχών με εμπορικές επαφές με τη Δύση.

    Ιερός Ναός Υπαπαντής: Ο Ναός της Υπαπαντής του Σωτήρος είναι ένας ναός χτισμένος σε σταυροειδή εγγεγραμμένο τύπο με τρούλο μεγάλου μεγέθους και νάρθηκα, ενώ διαθέτει και διπλά κωδωνοστάσια. Στους σεισμούς του 1886 και του 1986, ο ναός υπέστη σοβαρές ζημιές, οι οποίες όμως και τις δύο φορές αποκαταστάθηκαν πλήρως.

    Από στα σημαντικότερα σημεία του ναού είναι η θαυματουργή εικόνα της Παναγίας, η επονομαζόμενη ”Παναγία Υπαπαντή”, η οποία είναι προστάτιδα και πολιούχος της Καλαμάτας. Σύμφωνα με τον θρύλο η εικόνα βρέθηκε την περίοδος της τουρκοκρατίας από έναν σταβλίτη, μετά από ένα όραμα που είδε. Ο σταβλίτης αυτός, ιπποκόμος του πασά και κρυφοχριστιανός, έβλεπε για τρεις συνεχόμενες μέρες ένα όραμα. Στο όραμα αυτό μια νεαρή μαυροφορεμένη γυναίκα περπατούσε μέσα στον στάβλο, τον πλησίαζε και του έλεγε να ακούσει αυτά που έχει να του πει το άλογο. Όταν ξυπνούσε το πρωί δεν μπορούσε να καταλάβει τι σήμαινε αυτό το όνειρο. Την τρίτη μέρα παρατήρησε ότι το άλογο χτυπούσε το πόδι του συνέχεια σε ένα σημείο. Αφού πήρε άδεια από τον πασά, έσκαψε μαζί  με άλλους άντρες και τότε εμφανίστηκε εκεί η εικόνα της Παναγίας. Στο σημείο, λοιπόν, που βρέθηκε η εικόνα χτίστηκε ο νέος ναός της Υπαπαντής του Σωτήρος και τοποθετήθηκε μέσα η εικόνα. Αρχικά βέβαια, αμέσως μετά την εύρεσή της, τοποθετήθηκε στο ναό του Αγίου Γεωργίου, που τότε ήταν μητροπολιτικός, το 1843 μεταφέρθηκε στο ναό Αγίων Κωνσταντίνου Ελένης (μονή Καλογραιών), το 1854 στον επισκευασμένο ναό της Υπαπαντής και από το 1873 βρίσκεται στην σημερινό ναό.

    Πύλος: Η Πύλος, ιστορικά γνωστή παλαιότερα και με την ενετική-ιταλική ονομασία ως Ναβαρίνο ή Ναυαρίνο, είναι παραθαλάσσια κωμόπολη, η οποία υπάγεται διοικητικά στον Δήμο Πύλου – Νέστορος και βρίσκεται στα δυτικά του Νομού Μεσσηνίας, ενώ ως το 2010, αποτελούσε έδρα του ομώνυμου Δήμου.

    Είναι γνωστή για την πλούσια αρχαία, μεσαιωνική και σύγχρονη ιστορία της. Επισημαίνεται πάντως ότι η πρώτη και αρχαιότερη πόλη της Πύλου, η Αρχαία Πύλος, δεν ταυτίζεται γεωγραφικά με την σημερινή κωμόπολη, αν και η δεύτερη, αποτελεί τόσο την τιμητική, όσο και την ουσιαστική οικιστική συνέχεια της πρώτης. Επίσης, όσον αφορά την αρχαία Πύλο, αυτή ταυτίζεται, μερικώς μόνο, με διάφορα αρχαιολογικά κατάλοιπα ανακτόρων και λοιπών διοικητικών και οικιστικών υποδομών σε διάφορες άλλες γειτονικές αρχαιολογικές θέσεις της ευρύτερης περιοχής της Πυλίας, αλλά παραμένει ουσιαστικά αταυτοποίητη, εν συνόλω, σύμφωνα με τους παλαιότερους και τους σύγχρονους ειδικούς-ερευνητές. Χαρακτηριστικό σημείο αναφοράς της μυκηναϊκού περιόδου της αρχαίας πόλης είναι το Ανάκτορο του Νέστορα, αλλά και άλλα ανάκτορα, όπως αυτά που έχουν ανεβρεθεί και ανασκάπτονται στην κοντινή Ίκλαινα.

    Η Πύλος είναι σήμερα η έδρα του Δήμου Πύλου – Νέστορος, που υπάγεται στην Περιφερειακή Ενότητα Μεσσηνίας, η οποία συστάθηκε το 2011 με το Πρόγραμμα Καλλικράτης. Στην τελευταία απογραφή πληθυσμού που έγινε το 2011, ο Δήμος Πύλου – Νέστορος είχε πληθυσμό 21.077 κατοίκους, η Δημοτική Ενότητα Πύλου 5.287 κατοίκους, η Δημοτική Κοινότητα Πύλου 2.767 κατοίκους, ενώ η Πύλος είχε 2.345 κατοίκους και ήταν η έκτη σε πληθυσμό πόλη της Περιφερειακής Ενότητας Μεσσηνίας, μετά την πρωτεύουσα Καλαμάτα(54.100), την Μεσσήνη (6.065), τα Φιλιατρά (5.969) την Κυπαρισσία (5.131) και τη Χώρα (3.454).

     

    Μεθώνη: Η Μεθώνη είναι κωμόπολη του Νομού Μεσσηνίας. Ανήκει διοικητικά στον Δήμο Πύλου-Νέστορος, ενώ στο παρελθόν υπήρξε έδρα του ομώνυμου δήμου. Κατά την απογραφή του 2011 είχε 1209 κατοίκους. Έχει σπουδαία ιστορική σημασία, γιατί, εξαιτίας της στρατηγικής θέσης που βρισκόταν, έγινε το μήλο της έριδος για τους κάθε φορά δυνατούς των εποχών που προσπάθησαν να την κάνουν λιμάνι τους

     

    ΤΙΜΗ: Early Booking 205 € μέχρι 30/11 το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο στη Καλαμάτα στο ξενοδοχείο Haikos 3***
    Στη συνέχεια η τιμή διαμορφώνεται  220€ το άτομο σε δίκλινο δωμάτιο
    Επιβάρυνση μονόκλινου 60€

    Περιλαμβάνει: Διαμονή με πρωινό, Χριστουγεννιάτικο Ρεβεγιόν , μεταφορά με πολυτελές πούλμαν και φόρο διαμονή .


    ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ 2024
    ΔΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΚΔΡΟΜΕΣ ΜΑΣ

     

    Τα πιο όμορφα Χριστούγεννα Μαζί!

     

    Τρόποι πληρωμής

    Επιβεβαίωση της κράτησης με προκαταβολής 50% το άτομο  .
    Στην αιτιολογία βάλτε το όνομα της εκδρομής και το ονοματεπώνυμό σας.
    Παρακαλούμε μετά την κατάθεση, όπως μας αποστείλετε το αποδεικτικό στο e-mail info@mavrogiannistravel.gr ή τηλεφωνήστε στο  210 29 113 66

    Εξόφληση έως 23/12/2024 .

     

    Για την διευκόλυνση σας μπορείτε να καταθέτετε χρήματα στους παρακάτω λογαριασμούς του ταξιδιωτικού γραφείου Mavrogiannis Travel :

     

    ΑΡΙΘΜΟΙ ΤΡΑΠΕΖΩΝ

    Εθνική Τράπεζα: 12244036229

    GR03 0110 1220 0000 1224 4036 229

    Alpha Bank: 218 00 2320 001436

    GR41 0140 2180 2180 0232 0001 436

    Eurobank: 0026 0348 39 020013 6841

    GR88 0260 3480 0003 9020 0136 841

    Tράπεζα Πειραιώς : 5147 111732 590

    GR10 0172 1470 0051 4711 1732 590

    Σε περίπτωση που κάνετε την κατάθεση από άλλη τράπεζα εκτός τις παραπάνω συνεργαζόμενες της εταιρίας μας, θα πρέπει να επιβαρυνθείτε τα όλα τα έξοδα της τραπεζάς σας , και να βάλετε επιπλέον 4€ επιπλέον.

    Η δήλωση συμμετοχής στις εκδρομές μας συνεπάγεται και αποδοχή των όρων συμμετοχής ταξιδιώτη στις εκδρομές που θα δείτε αναλυτικά εδώ.

    1