Δευ - Σαβ 9.00 - 21.00 Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

Δωροκάρτα!

Κάντε δώρo στους φίλους σας και τους συγγενείς από το σπίτι ! Διαλέξτε το ποσό που θέλετε και δώστε τους μία δωροεπιταγή για να την χρησιμοποιήσουν όποτε θέλουν και για όποιον προορισμό ή τουριστική υπηρεσία επιθυμούν. Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες...
Tel : (+30) 210 291 1366 & (+30) 210 292 8965

Σημεία αναχωρήσεων των εκδρομών: Ομόνοια - Πατησίων - Γαλάτσι

Top
ΚΥΡΙΑΚΗ 30/1 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΡΑΧΩΒΑ – ΧΡΥΣΟ – ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΡΙΣΣΟΥ – Mavrogiannis Travel | Από το 1980 κάνουμε τα όνειρά σας ταξίδια!
10341
tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-10341,mkd-core-1.2.1,mkdf-tours-1.4.1,voyage-ver-1.9,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/1 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΡΑΧΩΒΑ – ΧΡΥΣΟ – ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΡΙΣΣΟΥ

Mavrogiannis Travel | Από το 1980 κάνουμε τα όνειρά σας ταξίδια! / ΚΥΡΙΑΚΗ 30/1 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΡΑΧΩΒΑ – ΧΡΥΣΟ – ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΡΙΣΣΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/1 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΡΑΧΩΒΑ – ΧΡΥΣΟ – ΕΘΝΟΛΟΓΙΚΟ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΧΡΙΣΣΟΥ

€18

ανα άτομο

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/1 ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΡΑΧΩΒΑ – ΧΡΙΣΣΟ Εθνολογικό Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού…

ΚΥΡΙΑΚΗ 30/1

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΑΡΑΧΩΒΑ – ΧΡΙΣΣΟ

Εθνολογικό Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού

Αναχώρηση απο την Αθηνα για μία όμορφη εκδρομή στην όμορφη Βοιωτία .  Πρώτος μας σταθμός η Αράχωβα οπου θα παραμείνουμε για τον καφέ μας.

Συνεχίζουμε για το Χρισσό είναι χωριό του νομού Φωκίδας. Βρίσκεται πολύ κοντά και δυτικά των Δελφών, στους πρόποδες του Παρνασσού σε υψόμετρο 200 μέτρα, πάνω από τον Ελαιώνα της Άμφισσας και σε μικρή απόσταση από την Άμφισσα και την Ιτέα, περίπου στο μέσω της διαδρομής μεταξύ των δύο πόλεων. Μέχρι το 1984 γραφόταν Χρυσό οπότε και καθιερώθηκε η σημερινή του γραφή εφόσον επικρατεί η άποψη πως η ονομασία του σχετίζεται με την αρχαία πόλη Κρίσσα που ήταν χτισμένη σ’ αυτή την περιοχή και όχι με το πολύτιμο μέταλλο.

Στο χωριό υπάρχει και το  Εθνολογικό Λαογραφικό Μουσείο Χρισσού . Στεγάζεται σε ένα από τα πιο όμορφα κτίσματα του Δήμου. Το παλιό σχολείο Χρισσού, έργο του Τσίλερ, ανακαινισμένο πρόσφατα, φιλοξενεί τη μεγάλη διαχρονική συλλογή του Χρισσαΐτη Ηλία Δαραδήμου που περιλαμβάνει συνολικά περίπου 230 αντικείμενα και αποτελείται από αυθεντικές και πλήρεις παραδοσιακές και λαϊκές φορεσιές απ’ όλη την Ελλάδα, κοσμήματα ,  σπάνιες γκραβούρες της Φωκίδας, σπάνιες φωτογραφίες και έγγραφα του 19ου αιώνα, παραδοσιακά έπιπλα και σκεύη καθώς και μουσικά όργανα.

Θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό και να περιπλανηθούμε στο χωριό.

Το απόγευμα αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση για καφέ.

Τιμή 18€

 

 

 

 

 

 

 

 

Αξιοθέατα στην Αράχωβα

1. Κεντρικός Δρόμος

θέα από την Αράχωβα
Κεντρικός δρόμος Αράχωβας

Ένας και µοναδικός είναι ο κεντρικός δρόµος του χωριού, και µάλιστα αποτελεί τµήµα της Ε.Ο. Λιβαδειάς-Άµφισσας! Mια ολοζώντανη περαντζάδα µε γραφικές ταβέρνες, µοντέρνα cafés, φανταχτερές βιτρίνες των εµπορικών καταστηµάτων, που µονοπωλεί το ενδιαφέρον κάθε στιγµή της ηµέρας! Αφήστε το αυτοκίνητό σας σε κάποιο από τα parking, γιατί πολύ απλά δεν θα το ξαναχρειαστείτε, παρά µόνο για το Χιονοδροµικό Κέντρο και τις εξορµήσεις στις γύρω περιοχές!

2. Ρολόι

Ρολόι, Αράχωβα
Το Ρολόι

Το διάσηµο Ρολόι, γνωστό και ως «Η Ώρα», πέρασε από δοκιµασίες, όπως ο σεισµός του 1870 και η ανατίναξη από τους Γερµανούς το 1944. Πρώην καµπαναριό του µητροπολιτικού ναού των Εισοδίων της Θεοτόκου, (χρονολογείται στον 18ο αι.), οφείλει τη σηµερινή του µορφή, στον ηγούµενο της Μονής του Οσίου Λουκά. Όσο για τον βράχο στον οποίο στέκεται ονοµάζεται «Τυριάς», καθώς χρησίµευε ως φυσικό ψυγείο για τη φύλαξη τυριού!

– Advertisement –

 

Τip: Eπισκεφθείτε το για τη µοναδική θέα του! Zητήστε τα κλειδιά από το ΚΕΠ.

3. Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου

Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου, Αράχωβα
Ιερός Ναός Αγίου Γεωργίου

Ανηφορίσετε µέχρι την κορυφή του χωριού όπου δεσπόζει ο ναός του Αγ. Γεωργίου, προστάτη της Αράχωβας, όχι µόνο µε τη θρησκευτική έννοια, αλλά και µε την ιστορική. Κατά τη Μάχη της Αράχωβας, το 1826, η εκκλησία υπήρξε ορµητήριο του Γεώργιου Καραϊσκάκη, που αντιµετώπιζε τις τουρκικές δυνάµεις του Μουσταφά µπέη. Στη βόρεια πλευρά του περιβόλου σώζονται µέχρι σήµερα οι πολεµίστρες που κατασκεύασε ο οπλαρχηγός.

4. Εγκάρσιος

Εγκάρσιος, Αράχωβα
Ο Εγκάρσιος με την πανοραμική θέα

Για να φτάσουµε µέχρι τον Αϊ-Γιώργη και να θαυµάσουµε την πανοραµική θέα, αρκεί να δοκιµάσουµε τους… καρδιακούς µας παλµούς στην ανηφορική οδό µε τα 264 σκαλοπάτια! Πρόκειται για τον Εγκάρσιο, τον δρόµο που άνοιξε το 1927 µε την απειλή όπλου ο λήσταρχος Καραθανάσης, εφαρµόζοντας έναν αποτελεσµατικό τρόπο… απαλλοτρίωσης για τη διάνοιξη του δρόµου που οδηγεί σήµερα στην κορυφή!

5. Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας

Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας
Λαογραφικό Μουσείο Αράχωβας

Ένα κτήριο χαρακτηριστικής αρχιτεκτονικής, αλλά και µεγάλης ιστορίας, που µας ταξιδεύει πίσω στο 1830 -υπήρξε από τα πρώτα σχολεία που ιδρύθηκαν στην Ελλάδα µετά το 1821! Το 1910, µε δωρεά του Ανδρέα Συγγρού ιδρύθηκε νέο σχολείο, ενώ το 2009 ανακηρύχθηκε διατηρητέο µνηµείο και αναστηλώθηκε, µε σκοπό να µετατραπεί σε Λαογραφικό Μουσείο της Αράχωβας, για την ανάδειξη, µεταξύ άλλων, της σπουδαίας αραχωβίτικης παράδοσης στην υφαντική τέχνη!

6. Βρύσες

Βρύσες, Αράχωβα
Βρύσες, Αράχωβα

Διάσηµες οι… βρύσες του χωριού, 6 στον πάνω οικισµό και 6 στον κάτω, το σύνολο 12, έχουν η καθεµιά το όνοµά της! Και µπορεί να µην είναι πλέον απαραίτητες για να… ξεδιψάσει ο περαστικός, ωστόσο αποτελούν σύµβολα της ιστορίας µε έντονες λαογραφικές αναφορές.

7. Άγαλμα του Καραϊσκάκη

Άγαλμα του Καραϊσκάκη, Αράχωβα
Άγαλμα του Καραϊσκάκη

Δεσπόζει στη δυτική είσοδο του χωριού. Ο σπουδαίος αυτός ήρωας της Ελληνικής Επανάστασης πέτυχε στην Αράχωβα µια από τις µεγαλύτερες νίκες του, συγκεκριµένα τον Νοέµβριο του 1826, όταν κατατρόπωσε το στρατό του Μουσταφάµπεη.

– Advertisement –

 

8. Σοκάκια

Σοκάκια, Αράχωβα
Βόλτα στα σοκάκια της Αράχωβας

Για να γνωρίσετε την αυθεντική Αράχωβα, αξίζει να… παραστρατήσετε λίγο από τον κεντρικό δρόµο και να χαθείτε χωρίς πυξίδα στα γραφικά καλντερίµια της (πολλά από τα οποία απέκτησαν πρόσφατα οδοσήµανση). Εκεί είναι που θα µυρίσετε πιο έντονα τον καπνό από τις καµινάδες, το τσίπουρο από τα ρακοκάζανα και τις ευωδιές από τις λιχουδιές που ετοιµάζουν οι νοικοκυρές στα σπιτικά τους… Έτσι µόνο θα καταλάβετε ότι, όσο κοσµοπολίτικη κι αν είναι η Αράχωβα, διατηρεί τη γνησιότητα ενός ελληνικού χωριού!

Διαβάστε ακόμα:  4+1 ορεινοί προορισμοί που θα φτάσετε με το αυτοκίνητο για μια αξέχαστη εκδρομή

9. Πλατεία Λάκκα

Πλατεία Λάκκα, Αράχωβα
Πλατεία Λάκκα, Αράχωβα

Το απόλυτο σηµείο συνάντησης της Αράχωβας! Αυτή η µικρή πλατεία, στην καρδιά του χωριού, συγκεντρώνει µερικά από τα ωραιότερα all day στέκια που µονοπωλούν το ενδιαφέρον των επισκεπτών! Θυµίζοντας υπαίθριο… σαλόνι µε χουχουλιάρικες γωνιές και προσεγµένη διακόσµηση, τα τραπεζάκια τους έξω γίνονται ανάρπαστα κυρίως τις ηλιόλουστες µέρες, καθώς προσφέρουν µια αυθεντική αραχωβίτικη εµπειρία από νωρίς το πρωί µε καφέ, πρωινό και φαγητό, µέχρι αργά το βράδυ µε ποτό και cocktails!

10. Πλατεία Παπαϊωάννου

Πλατεία Παπαϊωάννου, Αράχωβα
Πλατεία Παπαϊωάννου, Αράχωβα

Λίγα µέτρα από την ολοζώντανη Πλατεία Λάκκα, µια άλλη «πιάτσα» υπήρξε για δεκαετίες το κλασικό «νυφοπάζαρο» µιας άλλης εποχής… Και µπορεί πλέον τα παλιά καφενεία της Αράχωβας, εκεί που κάποτε οι µεγαλύτερης ηλικίας θαµώνες απολάµβαναν έναν… ελληνικό µε ολίγη, να έχουν κλείσει (εκτός από το καφενείο του Ζάµπα που από το 1938 αποτελεί κλασική αξία), όµως η πλατεία Παπαϊωάννου συνεχίζει να είναι το ιδανικό µέρος για να γεµίσουµε τα ποτήρια µας µε τσίπουρο και να γευτούµε µερακλίδικους µεζέδες… Πηγή : https://www.travelstyle.gr/

 

 

Ταξιδιωτικό γραφείο Mavrogiannis Travel ΚΑΙΡΟΣ

 • Περιλαμβάνει
  Μεταφορά με Πουλμαν
 • Δεν Περιλαμβάνει
  Εισιτήρια πλοίων
  Πλήρη διατροφή
  Ημιδιατροφη
  Συμπεριλαμβάνονται Φόροι
  Εισιτήρια Εισόδου (Μουσεία, Παραστάσεις, κλπ)
  Διαμονή σε Ξενοδοχείο
  Τουριστικός Οδηγός
  Πρωινό
1

Tour Location