Επικοινωνία

Τηλ: (+30) 210 291 1366 & (+30) 210 292 8965
Τραλλέων 88, 11164 - Γαλάτσι
Σημεία αναχωρήσεων των εκδρομών: Ομόνοια - Πατησίων - Γαλάτσι

Ωράριο Λειτουργίας

Δευ - Σαβ 9.00 - 21.00 Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

Ακολουθήστε μας στο Facebook

Στείλτε μας ένα αίτημα!


  Τα πεδία με αστερίσκο (*) είναι απαραίτητα!

  Tel : (+30) 210 291 1366 & (+30) 210 292 8965

  Σημεία αναχωρήσεων των εκδρομών: Ομόνοια - Πατησίων - Γαλάτσι

  espa banner
  Top
  28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ 27-30/10 ΚΑΒΑΛΑ – ΞΑΝΘΗ – ΔΡΑΜΑ – ΕΧΙΝΟΣ – ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ – Mavrogiannis Travel | Από το 1980 κάνουμε τα όνειρά σας ταξίδια!
  12509
  tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-12509,mkd-core-1.2.1,mkdf-tours-1.4.1,voyage-ver-1.9,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-down-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
   

  28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ 27-30/10 ΚΑΒΑΛΑ – ΞΑΝΘΗ – ΔΡΑΜΑ – ΕΧΙΝΟΣ – ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ

  Mavrogiannis Travel | Από το 1980 κάνουμε τα όνειρά σας ταξίδια! / 28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ 27-30/10 ΚΑΒΑΛΑ – ΞΑΝΘΗ – ΔΡΑΜΑ – ΕΧΙΝΟΣ – ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ

  28Η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ 27-30/10 ΚΑΒΑΛΑ – ΞΑΝΘΗ – ΔΡΑΜΑ – ΕΧΙΝΟΣ – ΠΟΡΤΟ ΛΑΓΟΣ

  €220

  ανα άτομο
  Καβάλα

  Καβάλα

  Παρασκευή 27/10: Απόκριες στην Καβάλα, αναχώρηση από Αθήνα, κινούμενοι στην Εθνική οδό Αθηνών Λαμίας αναχώρηση από Αθήνα με την πρώτη μας στάση στο ύψος της Λαμίας για καφέ. Στην συνέχεια περνώντας από τις έξι νέες σήραγγες  των Τεμπών θα καταλήξουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα στο ύψος του Κορινού. Επόμενη στάση λίγο πριν καταλήξουμε στην πόλη της Καβάλας και τον τελικό μας προορισμό, το μουσείο Κέρινων Ομοιομάτων στα Κηπιά, Ελευθερούπολης, μία πλούσια έκθεση από κέρινα ομοιώματα του Θεόδωρος Κοκκινίδη, από Έλληνες και ξένους διάσημους και όχι μόνο. Η λεπτομέρεια και η πλήρης απόδοση της ομοιότητας με τους πραγματικούς ανθρώπους είναι εξαιρετική. Τελικός προορισμός η Καβάλα, άφιξη στην γαλάζια πόλη μία από τις πιο γραφικές πόλεις της Βόρειας Ελλάδας και συγκεκριμένα της Μακεδονίας. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Δείπνο.

  Μουσείο Κέρινων Ομοιομάτων Θεόδωρος Κοκκινίδης

  Μουσείο Κέρινων Ομοιομάτων Θεόδωρος Κοκκινίδης

   

   

  Ιερό Βαπτιστήριο Αγίας Λύδιας

  Ιερό Βαπτιστήριο Αγίας Λύδιας

  Σάββατο 28/10:  Αφού απολαύσουμε το πρωινό μας, αναχώρηση για το Ιερό Βαπτιστήριο Αγίας Λυδίας της ΦιλιππησίαςΟ μνημειώδης σύγχρονος Ναός-Βαπτιστήριο-Προσκύνημα της Ισαποστόλου Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας είναι φωτισμένη και εύστοχη  έμπνευση του τότε Μητροπολίτου Φιλίππων Νεαπόλεως και Θάσου Κυρού Αλεξάνδρου. Στον Ζυγάκτη ποταμό, δυτικά των αρχαίων Φιλίππων, όπου κατά την διήγηση του Ευαγγελιστού Λουκά (Πραξ.κεφ.στ.11) συνοδού του Παύλου, εβάπτισε ο Απόστολος των Εθνών την πρώτη Ελληνίδα-Ευρωπαία χριστιανή, την πορφυροπώλιδα Λυδία Φιλιππησία, της οποίας ο Κύριος με την χάριν του άνοιξε την καρδιά για να προσέξει και να κατανοήσει το κήρυγμα του Παύλου. Στην όχθη του ποταμού Ζυγάκτη, έξω από τα τείχη των Φιλίππων η θεοσεβής Λυδία άκουσε προσεκτικά το κήρυγμα του Παύλου, πίστεψε και βαπτίσθηκε από τον μεγάλο Απόστολο και κατέστη η πρώτη Ελληνίδα-ευρωπαία χριστιανή. Στον Ιερό τόπο της βαπτίσεώς της, στην παρακείμενη όχθη του ποταμού Ζυγάκτη, η έμπνευση του Επισκόπου μας κ.κ. Προκοπίου, καθιέρωσε υπαίθριο Βαπτιστήριο, όμοιο με εκείνα που σώζονται στις παλαιοχριστιανικές Βασιλικές των Φιλίππων. Σε σχήμα Σταυρού, μέσα στα ρέοντα νερά του ποταμού. Στο υπαίθριο αυτό Βαπτιστήριο, το οποίο μας ανάγει στους πρωτοχριστιανικούς χρόνους, τελούνται πλείστα όσα Βαπτίσματα ενηλίκων αδερφών μας οι οποίοι, αφού κατηχηθούν στην Ορθόδοξη Πίστη, τελούν εδώ, στον  ιστορικό και Άγιο τόπο, το Βάπτισμά τους. Κάθε χρόνο, ανήμερα της μνήμης της Ισαποστόλου Αγίας Λυδίας της Φιλιππησίας την 20η Μαΐου, μετά το πέρας της πανηγυρικής Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας, κλήρος και λαός με προεξέχοντα τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας, κατερχόμαστε στον ποταμό Ζυγάκτη και τελούμε το Βάπτισμα ενηλίκων αδελφών μας οι οποίοι προσέρχονται οικειοθελώς, μετά χαράς μεγάλης στην Ορθόδοξη Πίστη και Εκκλησία. Οι στιγμές είναι άκρως συγκινητικές και μοναδικές.

  Ιερό Βαπτιστήριο Αγίας Λύδιας.

  Ιερό Βαπτιστήριο Αγίας Λύδιας.

  Αφού προσκυνήσουμε τον Ιερό Βαπτιστήριο της Αγίας Λύδιας αναχωρούμε με κατεύθυνση την ευρύτερη περιοχή της Δράμας και συγκεκριμένα το σπήλαιο Αγγιτη. Πρόκειται για το μεγαλύτερο, γνωστό μέχρι στιγμής, καρστικό αγωγό της Ελλάδας, συνολικού μήκους άνω των 15 χλμ., από τα οποία έχουν χαρτογραφηθεί 10 χλμ. περίπου. Η φυσική είσοδος του σπηλαίου αποτελεί το σημείο εξόδου του υπόγειου ποταμού που φέρει το όνομα Αγγίτης.

  Στo πλαίσιο των εργασιών ανάδειξης του σπηλαίου το 1992, πραγματοποιήθηκαν ανασκαφικές έρευνες από την Εφορεία Παλαιοανθρωπολογίας-Σπηλαιολογίας υπό τη διεύθυνση της Αικ. Τρανταλίδου σε δύο σημεία: α) στο ανατολικό πρανές του διαδρόμου, που οδηγεί στην τεχνητά διανοιγμένη είσοδο και β) στο εσωτερικό της φυσικής εισόδου του σπηλαίου.

  Σπήλαιο Αγγίτη

  Σπήλαιο Αγγίτη

  Νότια της τεχνητής εισόδου προέκυψαν δύο απολιθωματοφόροι ορίζοντες με οστά θηλαστικών, που προέρχονται από ζώα της οικογένειας των Ιππιδών -κατά κύριο λόγο- αλλά και των Ελαφιδών, Αρκτιδών, Ελεφαντιδών και Ρινοκερωτιδών, καθώς και λίθινα εργαλεία της Παλαιολιθικής από πυριτικά πετρώματα και χαλαζία. Απόλυτη χρονολόγηση που προέκυψε μετά από αναλύσεις στο εργαστήριο Αρχαιομετρίας του ΕΚΕΦΕ «Δημόκριτος» έδωσε ηλικία 34.000 – 27.900 έτη πριν από σήμερα.

  Οι έρευνες στο εσωτερικό του σπηλαίου έφεραν στο φως ευρήματα της Τελικής Νεολιθικής. Συγκεκριμένα αποκαλύφθηκαν τρεις λίθινες εστίες και κεραμεική, κυρίως όστρακα χρηστικών αγγείων, η τυπολογία και η διακόσμηση των οποίων επιτρέπουν την χρονολόγησή τους στο τέλος της Νεολιθικής με αρχές της πρώιμης Εποχής του Χαλκού (4-3 χιλιετία π. Χ.).

  Πάρκο Αγίας Βαρβάρας - Δράμα

  Πάρκο Αγίας Βαρβάρας – Δράμα

  Γεμάτοι εντυπωσιακές εικόνες και πληροφορίες από την προϊστορία μας θα κινηθούμε προς την πόλη της Δράμας συγκεκριμένα θα πάρουμε το μεσημεριανό μας γεύμα στο πάρκο της Αγίας Βαρβάρας, ένα πάρκο με εντυπωσιακή λίμνη μέσα στα δέντρα. Τα πεντακάθαρα νερά της Αγίας Βαρβάρας έχουν ενδιαφέρον ζωικό πλούτο: μπορεί κανείς τα βράδια να διακρίνει στα υπόγεια φώτα καραβίδες και μικρές μπριάνες, ενώ στα πιο ορμητικά νερά υπάρχουν πέστροφες και ποταμοκέφαλοι. Μέσα στα νερά της Αγίας Βαρβάρας διακρίνει κανείς θεμέλια ενός κτίσματος που σύμφωνα με τον θρύλο ήταν τα ερείπια της παλαιάς εκκλησίας της Αγίας Βαρβάρας από τα οποία ανέβλυσε νερό όταν οι τούρκοι την γκρέμισαν για να χτίσουν τζαμί. Από την εξέδρα γίνεται κάθε χρόνο η ρίψη του Σταυρού των Φώτων.

   

  Πάρκο Αγίας Βαρβάρας - Δράμα

  Πάρκο Αγίας Βαρβάρας – Δράμα

  Μετά το μεσημεριανό μας γεύμα θα κατευθυνθούμε προς την περιοχή της Αγοράς και συγκεκριμένα στο Πάρκο Αρπακτικών Ημερόβιων και Νυκτόβιων Πτηνών όπου εκεί ο κ. Ελευθεριάδης υπεύθυνος του πάρκου, θα μας μιλήσει για αυτά τα πτηνά και θα έχουμε την χαρά να τα γνωρίσουμε από κοντά και να τα φωτογραφίσουμε. Στο πάρκο λειτουργεί και ανάψυκτήριο. Επιστροφή στην Καβάλα και στο ξενοδοχείο μας. Ελεύθερος χρόνος. Δείπνο.

  Πάρκο πτηνών

  Πάρκο πτηνών

   

  Πάρκο πτηνών

  Πάρκο πτηνών

  Κυριακή 29/10: Λίγο μετά το πρωινό μας γεύμα θα αναχωρήσουμε για τα Πομακοχώρια, κατά την διαδρομή μας θα σταματήσουμε πλησίον του ποταμού Νέστου όπου θα έχουμε την ευκαιρία να περπατήσουμε και να βγάλουμε όμορφες φωτογραφίες σε έναν από τους ωραιότερους ποταμούς της Μακεδονίας μας.

   

  Ποταμός Νέστος

  Ποταμός Νέστος

   

   

  Εχίνος

  Εχίνος

  Επόμενη στάση στην μικρή πόλη του Εχίνου για καφέ. Σύμφωνα με την παράδοση, ο Εχίνος αρχικά ήταν κτισμένος σε ύψωμα νότια της σημερινής του θέσης, ενώ ο νεότερος οικισμός πιθανότατα ταυτίζεται το χωριό Şahin Adası που αναφέρεται κατά το 1559 ως βακούφι στον καζά Κομοτηνής. Σύμφωνα με οθωμανικό έγγραφο που χρονολογείται την ίδια περίπου περίοδο, επρόκειτο για μουσουλμανικό χωριό όπου ζούσαν 41 οικογένειες (ανάμεσά τους και 18 ανύπαντρα άτομα) και υπαγόταν διοικητικά στον καζά Γενισέας. Παράλληλα, η οικονομία του στηριζόταν στην αγροτική παραγωγή: συγκεκριμένα, μεταξύ άλλων παράγονταν σιτάρι, κριθάρι, κρεμμύδια, καρύδια κλπ, ενώ το χωριό διέθετε ακόμη μελίσσια και αμπέλια. Το 1705 υπέστη σοβαρές καταστροφές εξαιτίας επιδρομής Τούρκων προερχόμενων από την Ανατολία. Στις αρχές του 20ού αιώνα υπαγόταν στον καζά Νταρή Ντερέ, ενώ την ίδια περίοδο υπολογίζεται πως διέθετε περισσότερες από 200 οικίες.

   

  Αφού απολαύσουμε τον καφέ μας, αναχωρούμε με προορισμό την πόλη της Ξάνθης όπου θα περπατήσουμε στην Παλιά Πόλη και θα πάρουμε το μεσημεριανό μας γεύμα.

  Δεν θα πρέπει να ξεχάσουμε ότι η Ξάνθη φημίζεται για τις πεντανόστιμες Καρίοκες. Στην πρώτη δαγκωνιά, προσπαθείς να καταλάβεις τι περιέχει και είναι τόσο αρωματική. Στη δεύτερη, απολαμβάνεις τα φρέσκα καρύδια και το αφράτο παντεσπάνι, που μετριάζει τη γλυκύτητα της σοκολάτας, ενώ στην τρίτη νιώθεις ήδη την επερχόμενη έλλειψη και ψάχνεις να δεις πόσες ακόμη σου έχουν απομείνει στο κουτί.

  Αναχώρηση με προορισμό το Πόρτο Λαγός όπου θα απολαύσουμε το ηλιοβασίλεμα με ένα καφεδάκι δίπλα στην λιμνοθάλασσα. Θα περπατήσουμε στο γεφυράκι για να φτάσουμε στον Ιερό Ναό του Αγίου Νικολάου.

  Επιστροφή στην πόλη της Καβάλας στο ξενοδοχείο μας και αφού πάρουμε το βραδινό μας γεύμα. Διανυκτέρευση.

   

  Καβάλα

  Καβάλα

  Δευτέρα 30/10: Γεμάτοι όμορφες εικόνες από τις δύο προηγούμενες ημέρες και αφού πάρουμε το πρωινό μας θα αναχωρήσουμε από το ξενοδοχείο μας και θα βολτάρουμε στην πόλη της Καβάλας. Θα απολαύσουμε τον πρωινό μας καφέ, θα περπατήσουμε στην γαλάζια πόλη και θα ξεκινήσουμε την αναχώρηση μας για την Αθήνα. Με ενδιάμεσες στάσεις για κούλουμα και φαγητό στην πόλη τους Λιτοχώρου, θα επιστρέψουμε στην Αθήνα.

   

   

  Τιμή Early Booking: 220€/άτομο σε δίκλινο δωμάτιο για κρατήσεις έως 29/09 ειδάλλως η τιμλή διαμορφώνεται στα 235€/άτομο. Mονόκλινο +60€
  Περιλαμβάνει: Διαμονή στο ξενοδοχείο Esperia, Ημιδιατροφή, μεταφορά με πολυτελές Πούλμαν, φόρος διαμονής

  Δεν περιλαμβάνονται είσοδοι σε μουσεία.

  Tour Location

  • Περιλαμβάνει
   Ημιδιατροφη
   Διαμονή σε Ξενοδοχείο
   Μεταφορά με Πουλμαν
   Πρωινό
  • Δεν Περιλαμβάνει
   Εισιτήρια πλοίων
   Πλήρη διατροφή
   Συμπεριλαμβάνονται Φόροι
   Εισιτήρια Εισόδου (Μουσεία, Παραστάσεις, κλπ)
   Τουριστικός Οδηγός