Δευ - Σαβ 9.00 - 21.00 Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

Δωροκάρτα!

Κάντε δώρo στους φίλους σας και τους συγγενείς από το σπίτι ! Διαλέξτε το ποσό που θέλετε και δώστε τους μία δωροεπιταγή για να την χρησιμοποιήσουν όποτε θέλουν και για όποιον προορισμό ή τουριστική υπηρεσία επιθυμούν. Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες...

Ακολουθήστε μας

WordPress Gallery

Tel : (+30) 2102911366 & (+30) 2102928965

Σημεία αναχωρήσεων των εκδρομών: Ομόνοια - Πατησίων - Γαλάτσι

Top
Ταξιδεύουμε στα νησιά της Σουηδίας | Mavrogiannis Travel Απο το1980 κάνουμε τα όνειρά σας ταξίδια
9160
post-template-default,single,single-post,postid-9160,single-format-standard,mkd-core-1.2.1,mkdf-social-login-1.3,mkdf-tours-1.4.1,voyage-ver-1.9,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Ταξιδεύουμε στα νησιά της Σουηδίας

Ταξιδεύουμε στα νησιά της Σουηδίας

Το σημερινό μας εικονικό ταξίδι εμπνέεται από μία αγαπημένη μας σελίδα των μέσων κοινωνικής δικτύωσης που δεν είναι άλλη από την Η Γεωγραφία είναι πολύ κούλ .

Ταξιδεύουμε στην Σουηδία στη χώρα με τα περισσότερα νησία . Πρίν κάποια χρόνια όταν επισκέφτηκα τη Σουηδία και μου είπαν να επισκεφτούμε ένα νησί που ήταν 4 ώρες διαδρομή με το πλοίο σκέφτηκα ότι τελικά δεν είμαστε οι μόνοι που έχουμε μεγάλα νησία με κάστρα και ιστορία και γραφική πόλη και χωριά .

Η Σουηδία είναι χώρα της Βόρειας Ευρώπης, στη Σκανδιναβική Χερσόνησο. Συνορεύει με τη Νορβηγία στα δυτικά και με τη Φινλανδία στα βορειοανατολικά, ενώ βρέχεται από τη Βαλτική Θάλασσα και τον Βοθνιακό Κόλπο στα νότια και στα ανατολικά.

Η Σουηδία έχει μακρά ακτογραμμή στην ανατολική της πλευρά και τη Σκανδιναβική Οροσειρά (Skanderna) στα δυτικά της σύνορα, που τη χωρίζει από τη Νορβηγία. Με αρκετές χώρες έχει θαλάσσια σύνορα: με τη Δανία, τη Γερμανία, την Πολωνία, τη Ρωσία, τη Λιθουανία, τη Λεττονία και την Εσθονία, ενώ με την πρώτη συνδέεται με τη Γέφυρα Έρεσουντ. Με έκταση 450.295 τετραγωνικών χιλιομέτρων, η Σουηδία είναι η 56η μεγαλύτερη χώρα στον κόσμο, η 5η μεγαλύτερη στην Ευρώπη και η μεγαλύτερη στη Βόρεια Ευρώπη. Περίπου το 15% της Σουηδίας βρίσκεται βόρεια του Αρκτικού Κύκλου.

Η Σουηδία έχει πληθυσμό σχεδόν ακριβώς 10 εκατομμύρια κατοίκους (Ιανουάριος 2017, εκτίμηση). Εκτός από την ανάπτυξη των καλλιεργειών και της συνακόλουθης αγροτικής βιομηχανίας εξαιτίας του θερμότερου κλίματος, ένας άλλος λόγος για τη συγκέντρωση του πληθυσμού στον νότο της χώρας ήταν η εγγύτητα σε εμπορικές οδούς και στην υπόλοιπη Ευρώπη, ιδίως στη Γερμανία. Ως αποτέλεσμα, και οι επτά πόλεις της Σουηδίας που έχουν πληθυσμό μεγαλύτερο των 100.000 βρίσκονται στο νότιο μισό της χώρας.

Οι πόλεις στη Σουηδία δεν αποτελούν πολιτικές ή διοικητικές οντότητες, αλλά απλώς αστικές περιοχές, ανεξάρτητες της διαιρέσεως σε δήμους.

Η μεγαλύτερη σε πληθυσμό πόλη είναι η πρωτεύουσα Στοκχόλμη, στην ανατολική ακτή, κυρίαρχη και στον τομέα του πολιτισμού, με πληθυσμό 1.250.000. Η δεύτερη μεγαλύτερη είναι το Γκέτεμποργκ στα δυτικά, με 510.500 κατοίκους. Η τρίτη σε πληθυσμό είναι το Μάλμε, κοντά στο νότιο άκρο της χώρας, με 258,000 κατοίκους. Η μεγαλύτερη πόλη στα βόρεια είναι η Ούμεο με 76.000 κατοίκους.

Αν χαζέψετε τη λίστα με τα ονόματα των πόλεων της Σουηδίας αρκετά θα σας είναι γνωστά και αυτά χάρη στα έπιπλα του ΙΚΕΑ που αρκετά έχουν πάρει το όνομα τους αυτές.

Βίσμπυ

Εαν σας έρχεται στο μυαλό μία καρέκλα του ΙΚΕΑ πρέπει να δείτε το βίντεο και να σκεφτείτε οτι αυτό το όμορφο ένα νησί που μοιάζει με την Μονεμβασιά )

Το Βίσμπυ (σουηδικάVisby, προφορά ΔΦΑ: [ˈviːsbʏ]) είναι πόλη της Σουηδίας στο νησί Γκότλαντ, του οποίου αποτελεί πρωτεύουσα και κύριο λιμάνι. Η ονομασία του προέρχεται από το αρχαίο σκανδιναβικό Vis, που σημαίνει τόπος θυσίας, και το by, που σημαίνει πόλη[3]. Συχνά η πόλη, αλλά και ολόκληρο το νησί, αποκαλείται πόλη των ρόδων και των ερειπίων[4]. Αποτελεί έδρα λουθηρανικής επισκοπής.

Το Βίσμπυ αποτελούσε το κυρίως κέντρο της Χανσεατικής Ένωσης στη Βαλτική θάλασσα από το 12ο έως το 14ο αιώνα. Οι οχυρώσεις από το 13ο αιώνα και οι 200 αποθήκες και κτίρια των πλούσιων εμπόρων από την ίδια περίοδο καθιστούν την πόλη την καλύτερα διατηρημένη μεσαιωνική πόλη στη Σουηδία και ολόκληρη τη σκανδιναβική Βόρεια Ευρώπη[5]. Το 1810, αναγνωρίστηκε από το κράτος ως προστατευόμενο μνημείο και ανακηρύχθηκε Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO το 1995.

Έχει πληθυσμό περίπου 22.593 κατοίκων (2011) και αποτελεί δημοφιλή τουριστικό προορισμό για τη Σκανδιναβία κάθε καλοκαίρι.

Ιστορία

Πάρκο στο κέντρο της πόλης

Η περιοχή κατοικούνταν κατά τους προϊστορικούς χρόνους, στην Εποχή του Λίθου, μάλλον λόγω του φυσικού λιμανιού και της πρόσβασης σε νερό. Κατά το 900 η πόλη ήταν ένα μεγάλο κέντρο εμπορίου, όπως αποδεικνύεται από το μεγάλο αριθμό αραβικώναγγλοσαξονικών και άλλων νομισμάτων που βρέθηκαν στο νησί. Το 12ο αιώνα, χτίστηκε ο καθεδρικός ναός της Παναγίας στην πόλη (11901225) και στα επόμενα χρόνια χτίστηκαν κι άλλες εκκλησίες και το εξωτερικό τείχος της, μήκος περίπου 3,5 χιλιομέτρων.

Το Βίσμπυ γνώρισε μεγάλη άνθηση κυρίως λόγω της Χανσεατικής Ένωσης, καθώς και της γεωγραφικής θέσης του νησιού ανάμεσα στους ναυτικούς δρόμους ανάμεσα στη Ρωσία και τη δυτική Ευρώπη. Κατά τα έτη 13491350, η πόλη χτυπήθηκε από τη Μαύρη Πανώλη. Το 1361, κατακτήθηκε από το Βάλντεμαρ Δ΄ της Δανίας. Η πόλη πέρασε στα χέρια πειρατών της Βαλτικής και το 1411 ο βασιλιάς Ερρίκος της Πομερανίας κατασκεύασε το κάστρο του Βίσμποργκ και κατέφυγε εκεί, οπότε και η πόλη μετατράπηκε σε πειρατικό άνδρο και παρήκμασε το εμπόριο. Τελικά, το 1525, λόγω διαμάχης των εμπόρων της με τους Γερμανούς, αυτοί άρχισαν να καίνε τις εκκλησίες της πόλης, αφήνοντας ανέπαφο μόνο τον Καθεδρικό ναό.

Το νησί Γκότλαντ κατακτήθηκε και πάλι από τη Σουηδία το 1645 και η πόλη Βίσμπυ αναπτυσσόταν με αργούς ρυθμούς. Η πόλη αναπτύχθηκε και πάλι εμπορικά μόλις στις αρχές του 19ου αιώνα. Το 1808 κατακτήθηκε από τη Ρωσία, αλλά λίγους μήνες αργότερα επέστρεψε στα χέρια των Σουηδών.

Η πόλη είναι επίσης γνωστή για το μεσαιωνικό φεστιβάλ της, το οποίο λαμβάνει χώρα κάθε Αύγουστο από το 1984. Για μία εβδομάδα, όλοι οι κάτοικοι ντύνονται με παραδοσιακά μεσαιωνικά κουστούμια και πραγματοποιούνται διάφορες εκδηλώσεις και διαγωνισμοί.

Τα τελευταία χρόνια, ολόκληρο το νησί Γκότλαντ ακολουθεί περιβαλλοντική πολιτική, καθώς ανανεώσιμες μορφές ενέργειες εφαρμόζονται στις περισσότερες υποδομές του νησιού, κυρίως στην πρωτεύουσα[6][7].

Στο Βίσμπυ βρίσκεται επίσης ένα από τα 13 παραρτήματα του Πανεπιστημίου της Ουψάλα, γνωστότερο ως Uppsala universitet-Campus Gotland, όπως και η έδρα του Κέντρου Συγγραφέων και Μεταφραστών της Βαλτικής Θάλασσας.

Πηγές : Η γεωγραφία είναι πολύ κουλ

www.wikipedia.com

www.ikea.com

www.pixabay.com