Δευ - Σαβ 9.00 - 21.00 Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

Δωροκάρτα!

Κάντε δώρo στους φίλους σας και τους συγγενείς από το σπίτι ! Διαλέξτε το ποσό που θέλετε και δώστε τους μία δωροεπιταγή για να την χρησιμοποιήσουν όποτε θέλουν και για όποιον προορισμό ή τουριστική υπηρεσία επιθυμούν. Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες...

Ακολουθήστε μας

WordPress Gallery

Tel : (+30) 2102911366 & (+30) 2102928965

Σημεία αναχωρήσεων των εκδρομών: Ομόνοια - Πατησίων - Γαλάτσι

Top
Σήμερα ταξιδεύουμε στη Σίφνο...και φτιάχνουμε ρεβυθοκεφτεδες | Mavrogiannis Travel | Απο το 1980 Ταξίδια, Εκδρομές , Μισθώσεις πούλμαν , Ταξιδιωτικά πακέτα
8022
post-template-default,single,single-post,postid-8022,single-format-standard,mkd-core-1.2.1,mkdf-social-login-1.3,mkdf-tours-1.4.1,voyage-ver-1.9,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive

Σήμερα ταξιδεύουμε στη Σίφνο…και φτιάχνουμε ρεβυθοκεφτεδες

Mavrogiannis Travel | Απο το 1980 Ταξίδια, Εκδρομές , Μισθώσεις πούλμαν , Ταξιδιωτικά πακέτα / Νέα  / Σήμερα ταξιδεύουμε στη Σίφνο…και φτιάχνουμε ρεβυθοκεφτεδες

Σήμερα ταξιδεύουμε στη Σίφνο…και φτιάχνουμε ρεβυθοκεφτεδες

Η θερμοκρασία έχει αρχίσει να ανεβαίνει και εμένα το μυαλό μου έχει αρχίσει να ταξιδεύει σε νησιά . Βουτιές στη θάλασσα και νόστιμα μεζεδάκια . Σήμερα θα σας ταξιδέψω λίγο σε ένα αγαπημένο μου νησί την Σίφνο . Ατμοσφαιρικό σκηνικό, ζωντανές παραδόσεις, χαλαροί ρυθμοί. Ποιοτικές διακοπές στο νησί του μέτρου και της αρμονίας.

Στις Κυκλάδες, υπάρχει ένα νησί που φημίζεται για την αρχιτεκτονική του και την πρωτοτυπία της κυκλαδίτικης ομορφιάς του: η Σίφνος συνδυάζει γραφικότητα, γαστρονομία, λαϊκή τέχνη και παράδοση – όλα υπό το λαμπρό φως και τη μαγευτική αύρα του Αιγαίου. Όλος αυτός ο πλούτος κρατά από την αρχαιότητα, τότε που το χρυσό και το ασήμι γέμιζε το υπέδαφός της, έως και σήμερα με τη μορφή υψηλού επιπέδου τουριστικών υποδομών. Σαν κόρη καλής οικογενείας, η Σίφνος είναι γνωστή για την αναβαθμισμένη αισθητική της και το “Cycladic chic” ύφος της. Διατηρεί, όμως, ένα χαμηλό προφίλ χωρίς εκκεντρικότητες και υπερβολές, που γαληνεύει τον επισκέπτη., τότε που το χρυσό και το ασήμι γέμιζε το υπέδαφός της, έως και σήμερα με τη μορφή υψηλού επιπέδου τουριστικών υποδομών. Σαν κόρη καλής οικογενείας, η Σίφνος είναι γνωστή για την αναβαθμισμένη αισθητική της και το “Cycladic chic” ύφος της. Διατηρεί, όμως, ένα χαμηλό προφίλ χωρίς εκκεντρικότητες και υπερβολές, που γαληνεύει τον επισκέπτη.

Θα εστιάσω στο γαστρονομικό κομμάτι του τουρισμού . Ένα από τα παραδοσιακά φαγητά του νησιού είναι οι ρεβυθοκεφτεδες . Σας παραθέτω μια νόστιμη συνταγή που βρήκα για να τη δοκιμάσετε και γευστικά να ταξιδέψετε μέχρι το όμορφο νησί

Υλικά Συνταγής από την argiro.gr

  • 2 ½ φλ. ρεβύθια βρασμένα/μαγειρεμένα (κατσαρόλας ή φούρνου)
  • 2 φλ. τρίμματα ψωμιού
  • 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
  • 2 φρ. κρεμμυδάκια τρυφερά ψιλοκομμένα με τα φύλλα τους
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι δυόσμο
  • 1 φλ. τριμμένη καρυδόψιχα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο αλεύρι για πανάρισμα
  • λίγο ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
  • λεμόνι για το σερβίρισμα

Για να γίνουν οι ρεβυθοκεφτέδες σας πετυχημένοι, πρέπει τα ρεβύθια που θα χρησιμοποιήσετε να είναι βρασμένα ή μαγειρεμένα προηγουμένως, είτε σαν σούπα, είτε στο φούρνο.

Στραγγίζουμε πολύ καλά τα μαγειρεμένα ρεβύθια. Τα λιώνουμε με πιρούνι ή τα πολτοποιούμε στο μπλέντερ.

Ψιλοκόβουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, ή τα αλέθουμε  στο μπλέντερ.

Βάζουμε όλα τα υλικά για τους ρεβυθοκεφτέδες σε ένα μεγάλο μπολ και τα ζυμώνουμε καλά, μέχρι να πάρει το μείγμα ένα ομοιόμορφο χρώμα. Η ζύμη πρεπει να πλάθεται σε κεφτέ, γι αυτό αν είναι αρκετά αραιή προσθέτουμε λίγη τριμμένη ψίχα ψωμιού, είτε λίγο αλεύρι είτε νιφάδες βρώμης, φρυγανιά κλπ.

Αν έχουμε χρόνο,  αφήνουμε το μείγμα στο ψυγείο για περίπου 30 λεπτά. Αφού κρυώσει λίγο και πλάθεται καλύτερα, παίρνουμε κουταλιες από το μείγμα και πλάθουμε μεγάλους πλακέ κεφτέδες.

Τους αλευρώνουμε ελαφρά (κολλάνε λίγο εξωτερικά) και τους τηγανίζουμε για 2-3 λεπτά από κάθε πλευρά να ροδίσουν ομοιόμορφα. Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας να στεγνώσουν.

Εάν θέλετε να αποφύγετε το τηγάνισμα, αφού πλάσετε τους ρεβυθοκεφτέδες, βάλτε τους σε ένα ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί και ψήστε τους στους 200 βαθμούς C για 15 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Πηγή: Argiro.gr

Discover Greece.gr