Δευ - Σαβ 9.00 - 21.00 Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

Δωροκάρτα!

Κάντε δώρo στους φίλους σας και τους συγγενείς από το σπίτι ! Διαλέξτε το ποσό που θέλετε και δώστε τους μία δωροεπιταγή για να την χρησιμοποιήσουν όποτε θέλουν και για όποιον προορισμό ή τουριστική υπηρεσία επιθυμούν. Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες...

Ακολουθήστε μας

WordPress Gallery

Tel : (+30) 2102911366 & (+30) 2102928965

Σημεία αναχωρήσεων των εκδρομών: Ομόνοια - Πατησίων - Γαλάτσι

Top
Η απόδραση στη φύση κάνει καλό στην υγεία | Mavrogiannis Travel | Απο το 1980 Ταξίδια, Εκδρομές , Μισθώσεις πούλμαν , Ταξιδιωτικά πακέτα %
7649
post-template-default,single,single-post,postid-7649,single-format-standard,mkd-core-1.2.1,mkdf-social-login-1.3,mkdf-tours-1.4.1,voyage-ver-1.9,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-6.0.3,vc_responsive
 

Η απόδραση στη φύση κάνει καλό στην υγεία

Η απόδραση στη φύση κάνει καλό στην υγεία

Η έκθεση στη φύση βελτιώνει τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία

Τα τελευταία χρόνια, έχουν τονιστεί ιδιαίτερα τα ευεργετικά οφέλη που μπορεί να προσφέρει ο χρόνος που περνούν οι άνθρωποι σε χώρους πρασίνου.

Έρευνες έχουν διαπιστώσει ότι η έκθεση στη φύση βελτιώνει τόσο τη σωματική όσο και την ψυχική υγεία. Πόσο χρόνο όμως πρέπει να περνάμε τελικά στη φύση;

Το ακριβές χρονικό διάστημα μπορεί να διαφέρει ανάλογα με τα οφέλη που θέλετε να αποκομίσετε. Μία νέα μελέτη που δημοσιεύθηκε στο επιστημονικό περιοδικό Scientific Reports διαπιστώνει ότι τόσο οι άνδρες όσο και οι γυναίκες (ανεξάρτητα από την ηλικία ή το εισόδημά τους) έχουν καλύτερη ψυχολογική διάθεση όταν περνούν τουλάχιστον δύο ώρες την εβδομάδα στη φύση.

Η μελέτη, η οποία εξέτασε δεδομένα από περισσότερα από 20.000 άτομα σχετικά με την εβδομαδιαία επαφή τους με τη φύση, διαπίστωσε ότι δεν είχε σημασία αν οι δύο ώρες αφιερώθηκα σε μία μόνο επίσκεψη ή σε αρκετές συντομότερες επισκέψεις.

Όσον αφορά στο είδος του φυσικού περιβάλλοντος το οποίο θεωρείται καλύτερο, οι ειδικοί αναφέρουν ότι δεν έχει σημασία. Οπουδήποτε, από το τοπικό πάρκο, την παραλία ή μία δασώδη περιοχή, μία βόλτα μπορεί να σας κάνει να αισθανθείτε ευεξία. Η πλειονότητα των επισκέψεων σε χώρους πρασίνου, στο πλαίσιο της συγκεκριμένης έρευνας, πραγματοποιήθηκε σε απόσταση μόλις 3 χιλιομέτρων από τα σπίτια των συμμετεχόντων.

Συνεπώς, η επίσκεψη σε κοντινούς χώρους πρασίνου φαίνεται να είναι καλή για την υγεία, όπως δήλωσε ο συγγραφέας της μελέτης και περιβαλλοντικός ψυχολόγος Mathew White.

Οι ειδικοί πιστεύουν ότι η φύση μπορεί να ασκήσει τις θεραπευτικές της δυνάμεις με διάφορους τρόπους. Για παράδειγμα, η έκθεση σε φυσικά ερεθίσματα μπορεί να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στη ρύθμιση του νευρικού συστήματος και τη μείωση των επιπέδων των ορμονών του στρες, της κορτιζόλης και της αδρεναλίνης. Επιπλέον, όταν εισπνέονται ορισμένες αντιμικροβιακές ενώσεις που εκπέμπονται από δέντρα και άλλα φυτά, και ονομάζονται φυτοντοκτόνα (βασικά αιθέρια έλαια φυτών), υπάρχει θετική επίδραση στο ανοσοποιητικό σύστημα.

Πηγή

onmed.gr