Δευ - Σαβ 9.00 - 21.00 Κυριακή ΚΛΕΙΣΤΑ

May 24
19 C
few clouds
Athens

Δωροκάρτα!

Κάντε δώρo στους φίλους σας και τους συγγενείς από το σπίτι ! Διαλέξτε το ποσό που θέλετε και δώστε τους μία δωροεπιταγή για να την χρησιμοποιήσουν όποτε θέλουν και για όποιον προορισμό ή τουριστική υπηρεσία επιθυμούν. Επικοινωνήστε μαζί μας για πληροφορίες...

Ακολουθήστε μας

WordPress Gallery

Tel : (+30) 2102911366 & (+30) 2102928965

Σημεία αναχωρήσεων των εκδρομών: Ομόνοια - Πατησίων - Γαλάτσι

Top
Η μυροβόλος Χίος: Το νησί της μαστίχας
4979
tour-item-template-default,single,single-tour-item,postid-4979,mkd-core-1.1.1,mkdf-social-login-1.1,mkdf-tours-1.3,voyage-ver-1.3,mkdf-smooth-scroll,mkdf-smooth-page-transitions,mkdf-ajax,mkdf-grid-1300,mkdf-blog-installed,mkdf-breadcrumbs-area-enabled,mkdf-header-standard,mkdf-sticky-header-on-scroll-up,mkdf-default-mobile-header,mkdf-sticky-up-mobile-header,mkdf-dropdown-default,mkdf-fullscreen-search,mkdf-fullscreen-search-with-bg-image,mkdf-search-fade,mkdf-side-menu-slide-with-content,mkdf-width-470,mkdf-medium-title-text,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/6/2018 – ΠΕΜΠΤΗ 5/7/2018 ΧΙΟΣ – ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/6/2018 – ΠΕΜΠΤΗ 5/7/2018 ΧΙΟΣ – ΓΥΡΟΣ ΝΗΣΙΟΥ

€325

ανα άτομο

Η μυροβόλος Χίος: Το νησί της μαστίχας

ΣΑΒΒΑΤΟ 30/6/2018 – ΠΕΜΠΤΗ 5/7/2018
ΧΙΟΣ

30/6/2018

Αναχώρηση από το Γαλάτσι για τον Πειραιά επιβίβαση στο πλοίο απόπλους 11:00 του πλοίου. Άφιξη στην Χίο 20:25 το βράδυ. Θα μεταβούμε στο ξενοδοχείο μας. Τακτοποίηση στα δωμάτια και διανυκτέρευση.

1/7/2018
Μετα το πρωινό μας αναχώρηση για τη Νότια Χίο με τα Μαστιχοχώρια της, τα γραφικά Αρμόλια, Μεστά, Πυργί, ξενάγηση στο καινούργιο Μουσείο Μαστίχας, θα φάμε και θα κολυμπήσουμε στην Κώμη, στη συνέχεια πάμε Νένητα, Άγ. Μηνά,. Θα δούμε τα μαστιχόδενδρα και πως παράγεται η μαστίχα, τους κάμπους και τα υπέροχα αρχοντικά της Χίου. Επιστροφή το απόγευμα στο ξενοδοχείο μας .

2/7/2018
Μετα το πρωινό μας αναχώρηση για τη Βορειοδυτική Χίο, Βολισσό, να προσκυνήσουμε την εκκλησία της Αγίας Μαρκέλλας και τον τόπο μαρτυρίου της Αγίας. Στάση στη Μονή των Μουνδών με την εξαιρετική λαϊκή αγιογράφηση. Ένα εγκαταλελειμμένο μοναστήρι του 1.574 μ.Χ.. Οι διασωζόμενες σήμερα αγιογραφίες του προέρχονται από ανώνυμο αγιογράφο του 1.849 μΧ . στη συνέχεια επίσκεψη στο Άγιο Γάλας και την Αγιογαλούσαινα. Το ξυλόγλυπτο τέμπλο της, κατασκευασμένο το 1.721 μ.Χ., θεωρείται από τα εξαιρετικά διασωζόμενα στο νησί. Θα ξεναγηθούμε στα σπήλαια της περιοχής και θα γευματίσουμε, με γεύσεις μοναστηριακής κουζίνας, σε μια υπέροχη φυσική τοποθεσία ανάμεσα σε πλατάνια και τρεχούμενα νερά. Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας .

3/7/2018
Μετα το πρωινό μας όσοι επιθυμούν, μπορούν να συμμετάσχουν σε μονοήμερη εκδρομή στη Σμύρνη.

 

Οι υπόλοιποι θα παραμείνουν την πόλη της Χίου. Θα επισκεφτούμε οσοι επιθυμούν το Αρχαιολογικό Μουσείο που περιλαμβάνει  συλλογές προϊστορικών και ιστορικών ευρημάτων βρετανικών ανασκαφών στον Εμπορειό (προϊστορικά, αρχαϊκά) ,στο Αγιο Γάλας (νεολιθικά),  ανασκαφών στα Φανά (αρχαϊκά – κλασικά) και ευρήματα σωστικών ανασκαφών στο νομό Χίου. Συνεχίζουμε και όσοι επιθυμούν μπορουν να επισκεφτούν το Μουσείο Ιουστινιανη . Στα εκθέματά του περιλαμβάνονται βυζαντινές τοιχογραφίες, μεταβυζαντινές εικόνες, βυζαντινά γλυπτά και άλλα ευρύματα.  Αλλο αξιοθέατο της πόλης είναι  η Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη Χίου “Κοραής” είναι μία των παλαιότερων και μεγαλύτερων της Ελλάδας. Η ιστορία της αρχίζει το 1792, οπότε λειτούργησε ως παράρτημα της Μεγάλης Σχολής της Χίου πρώτο δε πυρήνα της αποτέλεσαν τα βιβλία του Αδαμάντιου Κοραή και Ελλήνων λογίων ομογενών. Κατά τη Σφαγή της Χίου το 1822, η Βιβλιοθήκη καταστράφηκε, αλλά ο Κοραής απέστειλε και πάλι βιβλία. Μετά το θάνατο του Αδ. Κοραή, το 1833, και σύμφωνα με τη διαθήκη του, ένα μεγάλο μέρος των βιβλίων και των χειρογράφων του έρχονται στη Χίο.

Ανεκτίμητο θησαυρό της Βιβλιοθήκης αποτελεί η δωρεά του Μεγάλου Ναπολέοντα προς τιμήν του Αδαμαντίου Κοραή “Déscription de l’Egypte”, αποτελούμενη από 14 εικονογραφημένους τόμους (έκδοση (1809-1822). Ο Κοραής γεννήθηκε το 1748. Σπούδασε ιατρική στο Μονπελιέ της Γαλλίας. Στο Παρίσι φθάνει το 1788. Δεν άσκησε ποτέ την ιατρική, αλλά διέγραψε μια λαμπρή πορεία ως φιλόλογος και ως εθνεγέρτης, έχοντας πάντα στο μυαλό του τη σκλαβωμένη Πατρίδα του και ειδικά την αγαπημένη του Χίο.

Θα περιπλανηθούμε και θα φτάσουμε στο Κάστρο της Χίου εκτείνεται στα βόρεια του κέντρου της πόλης της Χίου και αποτελεί τον περιτειχισμένο πυρήνα της από την εποχή της Γενουοκρατίας και μετά. Η είσοδος γίνεται από την κύρια Πύλη (Porta Maggiore) στο νότιο άκρο του, που κατασκευάσθηκε από τους Βενετούς το 1694, και από την κατεστραμμένη σήμερα «Επάνω Πόρτα» (Portello) στη ΒΔ πλευρά του.
Τα τείχη του Κάστρου χωρίζονται σε χερσαία και επιθαλάσσια, σχηματίζοντας ένα ακανόνιστο πεντάγωνο όπου ισχυροί προμαχώνες δεσπόζουν κατά μήκος των τειχών, οκτώ από τους οποίους σώζονται, άλλοι σε πολύ καλή κατάσταση και άλλοι όχι. Στη συνέχεια θα δουμε το χαμάμ  και τους ανεμόμυλους . ΕΠισρτοφή στο ξενοδοχείο . Διανυκτέρευση.

Επιστροφή στην Χίο.

4/7/2018
Μετα το πρωινό μας αναχώρηση για να επισκεφθούμε τη Νέα Μονή (1.042 μ.Χ. επί αυτοκρατορίας Κων. Μονομάχου) με τα σπάνιας αξίας ψηφιδωτά, που την ενέταξαν στα μνημεία παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς της Unesco και το γραφικό Ανάβατο. Το βράδυ επιβίβαση στο πλοίο και απόπλους 19:35 για τον Πειραιά.

5/7/2018
Άφιξη στο λιμάνι του Πειραιά 7:00 και αναχώρηση για το Γαλάτσι.

ΤΙΜΗ: 325€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Μεταφορές με πούλμαν , διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό , ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε αριθμημένες θέσεις στο πλοίο συνοδός εκδρομής .

 • Συμπεριλαμβάνεται
  Εισιτήρια πλοίων
  Συμπεριλαμβάνονται Φόροι
  Διαμονή σε Ξενοδοχείο
  Μεταφορά με Πουλμαν
  Πρωινό
 • Δεν Συμπεριλαμβάνεται
  Πλήρη διατροφή
  Ημιδιατροφη
  Εισιτήρια Εισόδου (Μουσεία, Παραστάσεις, κλπ)
  Τουριστικός Οδηγός
1

Τοποθεσία Ταξιδίου

Write a Review

Accomodation
Destination
Meals
Overall
Transport
Value For Money