ΣΑΒΒΑΤΟ 21/10

ΗΜΕΡΗΣΙΑ

ΓΙΟΡΤΗ ΚΑΣΤΑΝΟΥ ΚΑΙ ΣΥΚΟΥ ΣΤΟΝ ΠΛΑΤΑΝΟ ΜΟΝΗ ΛΟΥΚΟΥΣ

ΚΑΣΤΑΝΟ

Αναχώρηση 8.00 απο το Γαλάτσι. Σύντομη σταση γαι καφέ και συνεχίουμε για τον Πλάτανο.Η εκδήλωση θα ξεκινήσει  με το καλωσόρισμα των επισκεπτών στο όμορφο χωριό μας, οι οποίοι θα έχουν τη δυνατότητα να απολαύσουν εντελώς δωρεάν κάστανα βραστά, σύκα, καστανόπιτες και σοκολατάκια σύκου. Το φαγητό θα είναι έτοιμο το μεσημέρι και θα περιλαμβάνει παραδοσιακές γεύσεις και προϊόντα τα οποία είναι αναλυτικά διαθέσιμα στον τιμοκατάλογο που ακολουθεί. Η μουσική θα παίζει δυνατά από το πρωί μέχρι αργά το βράδυ. θα έχουμε τη δυνατότητα να περιηγηθούν στα γραφικά σοκάκια του Πλατάνου, να θαυμάσουν τις ομορφιές του τόπου μας και να δροσιστούν με το Πλατανίτικο νερό που ρέει άφθονο σε κάθε γωνιά. Άλλωστε όπως αναγράφεται στην πέτρινη βρύση στην είσοδο του χωριού “Σαν του Πλατάνου το νερό δε θα βρεις σ’ άλλα μέρη με μια γουλιά δε θες γιατρό με δύο βρίσκεις ταίρι.”Στενοί δρόμοι με καλντερίμια, γραφικά σοκάκια, άφθονα τρεχούμενα νερά, σπίτια με πολεμίστρες, τα αφρίζοντα νερά των πηγών του Βρασιάτη ποταμού, ο Επιβλητικός Ιερός Ναός της Αγίας Άννας η κατασκευή του οποίου ολοκληρώθηκε το 1835 με εικόνες όμοιες του Αγίου Όρους, τα δύο μοναστήρια Παναγία της Σέλας και Μεταμόρφωση του Σωτήρος, η πέτρινη παραδοσιακή βρύση και ο καταρράκτης που δεσπόζει στην είσοδο του χωριού συνθέτουν το σκηνικό για μια όμορφη φθινοπωρινή απόδραση. Θα χαρούμε πολύ να σας δούμε από κοντά. Το απόγευμα αναχώρηση για Γαλάτσι με ενδιάμεση στάση στη Μονή Λουκούς.

Τιμή : 17€

 

 

 

 

 

Αναχώρηση 8.00 από το Γαλάτσι  στάση στο 90 για καφέ  και συνεχίζουμε για την Μουσουνίτσα  η τοποθεσίας είναι ιδανική ανάμεσα σε τρία μεγάλα βουνά Βαρδούσια Γκιώνα Οίτη. Στάση έξω από το χωρίο για να περπατήσουμε στο αυτοσχέδιο παρκάκι που είναι  μέσα στο δάσος και να απολαύσουμε την μαγεία της φύσης. Στην Άνω Μουσουνίτσα ή αλλιώς Αθανάσιο Διάκο θα παραμένουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα στο καταπράσινο τοπίο .Το απόγευμα στην Αλίαρτο θα σταματήσουμε για τον απογευματινό μας καφέ και αναχώρηση για το Γαλάτσι Τιμή :18€

 

 

Κλείσιμο Παραθύρου

Αναχώρηση 9.00 από το Γαλάτσι. Προορισμός μας το Αρχαιολογικό μουσείο της Ελευσίνας . Το Μουσείο της Ελευσίνας οικοδομήθηκε το 1889-1890 για να στεγάσει τα ευρήματα των ανασκαφών του Ιερού συμπεριλάβει αγγεία και μικροευρήματα από το Ιερό και τα νεκροταφεία , δύο προπλάσματα με αναπαράσταση των κυριότερων οικοδομημάτων του Ιερού του 6ου αι. π.Χ. και άλλα ευρήματα από τον Αρχαιολογικό Χώρο της Ελευσίνας.   Επόμενος σταθμός η Μονή Δαφνίου.  Στην Ελευσίνα θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα και από εκεί επιστροφή στο   Γαλάτσι.

 

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/10

Αναχώρηση από Αθήνα για Κόρινθο, Ισθμό , στο ύψος της Ακράτας στάση για καφέ και συνεχίζουμε μέσω της γέφυρας Ρίου- Αντιρρίου , για το Μενίδι, στάση για γεύμα . Εν συνεχεία φτάνουμε στο Μπιζάνι όπου θα επισκεφθούμε το Μουσείο του Παύλου Βρέλλη με τα κέρινα ομοιώματα, άφιξη στην πόλη των Ιωαννίνων, τακτοποίηση στο ξενοδοχείο.  Ελεύθεροι το βράδυ Διανυκτέρευση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/10

Μετά το πρωινό  αναχώρηση για τα Ζαγοροχώρια με πρώτη μας επίσκεψη μας το Μοναστήρι της Μολυμβδοσκέπαστης   αναχώρηση κοντά στη Κόνιτσα και  καταλήγουμε στο  Μονοδένδρι ένα όμορφο αντιπροσωπευτικό χωριό του Ζαγορίου με γραφικά καλντερίμια και πετρόχτιστα κτίρια, όπου θα παραμείνουμε  για το μεσημεριανό μας  . Όσοι επιθυμούν μπορούν να περπατήσουν έως τη χαράδρα του Βίκου ένα μοναδικό φαινόμενο σε όλη την Ευρώπη το οποίο αναφέρεται στο βιβλίο Γκίνες ως το βαθύτερο φαράγγι του κόσμου. Επιστροφή στα Ιωάννινα. Διανυκτέρευση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/10

Μετά το πρωινό μας αναχώρησης για να επισκεφτούμε (προαιρετικά) το Νησάκι με το Σπίτι του Αλή Πασά και τις εκκλησίες . Στην πόλη των Ιωαννίνων θα περιηγηθούμε για να θαυμάσουμε το Κάστρο που κατοικείται μέχρι και σήμερα και μέσα έχει μια αξιόλογη Βιβλιοθήκη και το Βυζαντινό Μουσείο.Απο εκεί αναχώρηση για την Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

ΤΙΜΗ:  110 

 

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:  Μεταφορά με πολυτελή πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια σε ξενοδοχείο και πρωινά.

 

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 27/10

Αναχώρηση από Γαλάτσι  στάση στο ύψος της Λαμίας για καφέ και συνεχίζουμε για την Βεργίνα οπού θα επισκεφτούμε και θα ξεναγηθούμε όσοι επιθυμούν. Αναχώρηση για το ξενοδοχείο τακτοποίηση στο ξενοδοχείο στην περιοχή της Πέλλας .Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/10

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα Λουτρά Πόζαρ στην  Αριδαία , εκεί υπάρχουν oι μεταλλικές πηγές που αναβλύζουν σε θερμ. 37° , με αξιόλογη χημική σύσταση. Το νερό έχει πολλές θεραπευτικές ιδιότητες. Ενδείκνυνται για λουτροθεραπεία και ποσιοθεραπεία ή για τόνωση και χαλάρωση. Όσοι επιθυμούν θα έχουν χρόνο για να κάνουν λουτροθεραπείες , παραμονή και για το μεσημεριανό μας  φαγητό. Το απόγευμα αναχώρηση για τη πόλη της Έδεσσας με τους καταρράχτες της παραμονή για καφέ και αναχώρηση για το ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/10

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Πάρκο του Αγίου Νικολάου στην Νάουσα  οπού θα παραμείνουμε για αν απολαύσουμε τη φύση και το ποτάμι . Παραμονή για καφέ και από εκεί αναχώρηση για τον Παλιό Παντελεήμονα που με θέα τα Παράλια της Κατερίνης και το Κάστρο του Πλαταμώνα θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό. Επιστροφή Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

 

ΤΙΜΗ: 125€ ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ

Περιλαμβάνει: Μεταφορά με πολυτελή πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό και 2 δείπνα.

 

 

 

the-romanos-resort-costa The-Romanos-Costa-Navarino-photos-Room COSTA NAVARINO COSTA NAVARINO DUNES

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 28/10

Αναχώρηση 8:00 από Γαλάτσι για Τρίπολη ,σύντομη στάση έξω από την πόλη στο καφέ Αλέα και συνεχίζουμε για τη Πύλο όπου θα παραμείνουμε για το  μεσημεριανό μας φαγητό. Από εκεί αναχώρηση για το μοναδικό The Westin Resort Costa Navarino. Τακτοποίηση . Διανυκτέρευση.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ  29/10

Μετά το πρωινό μας θα παραμείνουμε στο ξενοδοχείο να απολαύσουμε τους χώρους τους και στην συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Καλαμάτα όπου θα παραμείνουμε στην Παραλία για το μεσημεριανό μας γεύμα και θα επισκεφτούμε την εκκλησία της Υπαπαντής. Το απόγευμα αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση.

 

Τιμή:  125  

Περιλαμβάνει: Μεταφορά με πολυτελή πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό σε ξενοδοχείο 5*****, συνοδό εκδρομής.

 

 

 

 

Αναχώρηση 7.30 από Αθήνα για Κόρινθο Τρίπολη στάση πριν το τούνελ στο Αρτεμίσιο. Συνεχίζουμε για τη Μονή Κερνιτσας μικρή παραμονή για προσκύνημα και συνεχίζουμε  για τη Βυτίνα.  Χτισμένη σε υψόμετρο  1033 μ. σε μια κοιλάδα στους πρόποδες του ελατοσκέπαστου Μαινάλου, η   Βυτίνα έχει μαγευτική θέση και είναι από τα πιο γραφικούς οικισμούς της Ελλάδας . Συνεχίζουμε για την όμορφη Στεμνίτσα όπου θα παραμείνουμε  για το μεσημεριανό μας φαγητό στο χωριό και όσοι επιθυμούν να επισκεφτούν το Λαογραφικό Μουσείο. Το απόγευμα αναχώρηση για το Λεβίδι όμορφη κωμόπολη στις πλαγιές του Μαίναλου όπου θα παραμένουμε για τον απογευματινό μας καφέ και αναχώρηση για Αθήνα

 

  

ΝΟΕΜΒΡΙΟΣ

 

 

 

ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

 

 

 

 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/11 -  ΚΥΡΙΑΚΗ 5/11

ΤΡΙΗΜΕΡΗ

ΤΖΟΥΜΕΡΚΑ

ΠΡΑΜΑΝΤΑ -ΚΑΤΑΡΡΑΚΤΗΣ  - ΜΕΛΙΣΟΥΡΓΟΙ - ΑΓΝΑΝΤΑ - ΧΩΣΕΨΗ 

tzoumerkA peri_6

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/11

Αναχώρηση 8.00 από Αθήνα ,Ισθμό Ακράτα στάση για καφέ και συνεχίζουμε για την γέφυρα Ρίου – Αντιρρίου. Στην  Αμφιλοχία θα παραμείνουμε  για το μεσημεριανό μας  φαγητό και συνεχίζουμε για Άρτα στάση για καφέ και να θαυμάσουμε το πολυτραγουδισμένο γεφύρι. Από εκεί αρχίζουμε να ανηφορίζουμε τα Τζουμερκιώτικα βουνά με τις ιδιαίτερες ομορφιές στο τοπίο.  Θα σταθούμε στο γεφύρι της Πλάκας για να δούμε το μονότοξο γεφύρι και συνεχίζουμε για το χωριό Πράμαντα όπου και θα διανυκτερεύσουμε σε ένα όμορφο  ξενοδοχείο έξω από το χωριό  μέσα στο δάσος με τα έλατα. Το βράδυ θα έχουμε γεύμα στο ξενοδοχείο με παραδοσιακές ηπειρώτικες γεύσεις . Διανυκτέρευση.

ΣΑΒΒΑΤΟ 4/11

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το Σπήλαιο Πραμάντων. Ένα σπήλαιο μοναδικού κάλους με σταλακτίτες και σταλαγμίτες. Στη συνέχεια θα πάμε στο όμορφο χωριό Συρράκο εφόσον ο καιρός το επιτρέπει. Θα παραμείνουμε για να περιηγηθούμε στο χωρίο και για έναν καφέ. Επιστροφή στο ξενοδοχείο για το μεσημεριανό μας φαγητό . Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Το βράδυ θα έχουμε παραδοσιακό κέρασμα με πίττες και τσίπουρο. Διανυκτέρευση.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 5/11

Μετά το πρωινό αναχώρηση για το όμορφο χωριό Καταρράχτης επίσκεψη στο Μοναστήρι της Αγίας Αικατερίνης από όπου βλέπουμε τον μεγάλο καταρράχτη. Συνεχίζοντας στην οροσειρά των Τζουμέρκων μέσω Λεπιανών ,Ράμιας φτάνουμε στο χωριό Κυψέλη όπου μπορούμε για να επισκεφτούμε το Λαογραφικό μουσείο του χωριού. Αναχώρηση από Βουργαρέλι ,Άρτα, Μενίδι ,Αμφιλοχία γέφυρα Ρίου Αντιρρίου. Άφιξη στην Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

ΤΙΜΗ:    140 € ΠΛΗΡΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:  Μεταφορά με πολυτελή πούλμαν, διαμονή σε δίκλινα δωμάτια σε ξενοδοχείο, 2 πρωινά και 3 γεύματα .

 

 

Αναχώρηση  8.00 από για την Κυψέλη  για τον Ισθμό στάση και συνεχίζουμε για την Ακράτα για να ανέβουμε στην ορεινή Κορινθία στα Τρίκαλα Κορινθίας  . Πρώτη μας στάση στο Γυναικείο Μοναστήρι του Αγίου Βλασίου παραμονή για προσκύνημα και κατεβαίνουμε στο χωριό όπου θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας  φαγητό  και να επισκεφτούμε  και το σπίτι του Αγίου Γεράσιμου .  Το απόγευμα  στάση για καφέ  στο Κιάτο και αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις .

Αναχώρηση 8:00 από Γαλάτσι στάση πριν το τούνελ στο Αρτεμίσιο. Συνεχίζουμε για το σπηλαιο Καψιας προαιρετικη επισκεψη . Οι ειδικοί το έχουν κατατάξει στον εκλεκτό κατάλογο των 10 πιο αξιόλογων σπηλαίων της ελληνικής επικράτειας.  Συνεχιζουμε για τα Λαγκαδια είναι χτισμένα σε μια απότομη πλαγιά, σε υψόμετρο από 850 μ. μ. Γιαυτόν το λόγο αποκαλείται και κρεμαστό χωριό όπου θα παραμείνουμε  για το μεσημεριανό μας φαγητό. Χτισμένη σε υψόμετρο  1033 μ. σε μια κοιλάδα στους πρόποδες του ελατοσκέπαστου Μαινάλου.Το απόγευμα αναχώρηση για τη Βυτινα  όμορφη κωμόπολη στις πλαγιές του Μαίναλου  είναι από τα πιο γραφικούς οικισμούς της Ελλάδας.Θα  παραμένουμε για τον απογευματινό μας καφέ. και αναχώρηση για Αθήνα.

 

 

ΠΕΜΠΤΗ 9/11 - ΚΥΡΙΑΚΗ 12/11

ΤΡΙΗΜΕΡΗ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ

ΤΕΤΡΑΗΜΕΡΗ ΕΚΔΡΟΜΗ

ΚΑΣΤΟΡΙΑ- ΠΡΕΣΠΕΣ  - ΝΥΜΦΑΙΟ

 kastoria

ΠΕΜΠΤΗ 9/11

 Αναχώρηση 7.30  για τη  Καστοριά μέσω του εθνικού δρόμου Αθηνών Λαμίας Καλαμπάκα όπου θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα    .   Συνεχίζουμε μέσω   των Γρεβενών για να φτάσουμε στη Καστοριά και να   επισκεφθούμε  το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων που ιδρύθηκε πρόσφατα στο Μαυροχώρι από τον ταλαντούχο Δημήτρη Παναγιωτίδη. Άφιξη στο ξενοδοχείο διανυκτέρευση

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 10/11

Μετά το πρωινό θα έχουμε την δυνατότητα να  επισκεφτούμε τη Σπηλιά του Δράκου έξοδα ατομικά. Επίσκεψη στη Παναγία Μαυριώτισσα Και συνεχίζουμε για τη περιοχή Ντολτσο  θα έχουμε χρόνο για  βόλτα στον παραλίμνιο οικισμό  στο Ντολτσό, στη παλιά πόλη με τα πλακόστρωτα δρομάκια και τα αρχοντικά  .Αναχώρηση για να βρεθούμε στις Πρέσπες  στη Μεγάλη Πρέσπα στο χωριό Ψαράδες παραμονή για το μεσημεριανό μας γεύμα . Το  απόγευμα θα περάσουμε στο νησί του Αγ. Αχιλλείου όπου θα παραμείνουμε για καφέ .    Επιστροφή στο ξενοδοχείο μας   στη Καστοριά  το απόγευμα .

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 11/11

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τη πόλη επίσκεψη και ξενάγηση στις βυζαντινές εκκλησίες της  πόλης .Το μεσημέρι θα καταλήξουμε  στο Νυμφαίο (εάν το επιτρέπει ο καιρός ). Θα γνωρίσουμε το θαυμάσιο οικισμό και θα επισκεφθούμε το σπουδαίο περιβαλλοντικό κέντρο «Αρκτούρος» (έξοδα ατομικά) για την προστασία της αρκούδας παραμονή για φαγητό . Επιστροφή στο ξενοδοχείο Το υπόλοιπο της ημέρας ελεύθερο.

 ΚΥΡΙΑΚΗ 12/11

Αναχώρηση για το Λιμναίο οικισμό στο Δισπηλιό, ο οποίος μαρτυρά πως η περιοχή κατοικούνταν από τα νεολιθικά χρόνια.  Αναχώρηση για την Ελάσσονα όπου θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα . Αναχώρηση για  Αθήνα με ενδιάμεση στάση  .

Τιμή: 140€

Περιλαμβάνονται:

Μεταφορές, εκδρομές σύμφωνα με το πρόγραμμα διαμονή στο ξενοδοχείο  σε δίκλινα δωμάτια  συνοδός εκδρομής.

 

Αναχώρηση 8.00 από το Γαλάτσι , στάση για καφέ στο ύψος της Λαμίας και συνεχίζουμε περνώνταΣσ απο τισ Μηλιές για τη Βυζίτσα . Ένα  από τα πιο παραδοσιακά χωριά του Πηλίου, η Βυζίτσα διατηρητέος οικισμός που συγκεντρώνει όλα τα στοιχεία τα οποία συνθέτουν το γνήσιο πηλιορείτικο τοπίο θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό.. Έπειτα θα αναχωρήσουμε για τα Χάνια. Τακτοποιηση στο ξενοδχείο. Δείπνο .  Διανυκτέρευση.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 11/10

Μετά το πρωινό μας αναχώρηση για να γνωρίσουμε τη δυτική πλευρά του Πηλίου πρτνώντας απο την Πορταριά θα φτάσουμε στη Μακρυνίτσα . Το υπέροχο φυσικό τοπίο της, οι δροσερές πηγές, τα παραδοσιακά αρχοντικά και τα γραφικά καλντερίμια της, καθιστούν την Μακρυνίτσα   είναι από τα τουριστικότερα ορεινά χωριά της Ελλάδας και φημίζεται για το παραδοσιακό της χρώμα, την ιδιαίτερη πηλιορείτικη αρχιτεκτονική της και για την εξαιρετική θέα που διαθέτει προς τον Βόλο και τονΠαγασητικό κόλπο. Συνεχίζουμε για την πόλη του Βόλου οπου θα παραμείνουμε  για το μεσημεριανό μας  φαγητό .Το απόγευμα αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση έξω από τη Λαμία.

 

ΤΙΜΗ: 70€

ΜΕ ΗΜΙΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΝΗ 3***

 

ΠΕΡΙΛΑΝΒΑΝΕΙ: Μεταφορές με πολυτελή πούλμαν , διαμονή σε δίκλινα ή τρίκλινα δωμάτια στο ξενοδοχείο  με πρωινό, και 1 δείπνο .

 

 

Αναχώρηση 8:00   από Γαλάτσι . Στάση για καφέ μετά το Τούνελ του Αρτεμισίου  και  από εκεί θα πάμε στην Μονή Βαρσών , παραμονή για να προσκυνήσουμε στο μοναστήρι. Το μεσημέρι θα καταλήξουμε  στο χωριο Καρυες ένα παραδοσιακό χωριό, χτισμένο στους πρόποδες του Πάρνωνα και πλημμυρισμένο από καστανιές και καρυδιές οπου θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό . Το χωριό συνδέεται επίσης με τις Καρυάτιδες, δηλαδή τα νεαρά κορίτσια των Καρυών, οι οποίες απεικονίζονται στο πασίγνωστο μνημείο που βρίσκεται στο Ερέχθειο της Ακρόπολης θα έχουμε χρόνο  να ανέβουμε εως τις  Καρυάτιδες . Θα παραμείνουμε στο χωριό και για τον απογευματινό μας καφέ. Επιστροφή στο  Γαλάτσι.

5 ήμερη προσκυνηματική εκδρομή

ΑΓΙΟΙ ΤΟΠΟΙ

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ 

 

 

 

5 ήμερη προσκυνηματική εκδρομή

ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ 

 ΒΗΘΛΕΕΜ

 

1η Ημέρα Τετάρτη 15/11/17         ΑΘΗΝΑ- TEΛ ABIB- ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ - ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά τον έλεγχο αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Τελ Αβίβ στις 07:30π.μ..Άφιξη στις 09:30π.μ., επιβίβαση στο πούλμαν και αναχώρηση για τα Ιεροσόλυμα όπου θα γνωρίσουμε τα προσκυνήματα της Παλαιάς Πόλεως των Ιεροσολύμων, ξεκινώντας από την Πύλη των Λεόντων τον οίκο Αγ. Ιωακείμ και Άννης, τη Προβατική κολυμβήθρα, τη φυλακή του Αποστόλου Πέτρου και το Πραιτώριο. Στη συνέχεια θα διασχίσουμε την Οδό του Μαρτυρίου και θα φτάσουμε στο Πανίερο Ναό της Αναστάσεως, όπου θα πραγματοποιηθεί ευλαβικό προσκύνημα στο Φρικτό Γολγοθά, στην Ιερή Αποκαθήλωση, στο Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου μας.  Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο μας στη Βηθλεέμ, δείπνο, διανυκτέρευση.

 TIVERIADA

2η Ημέρα Πέμπτη 16/11/17                      ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ

Μετά το πρωινό θα αναχωρήσουμε για την περιοχή της Γαλιλαίας όπου θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος στο Όρος Θαβώρ, τον Ιερό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στη Ναζαρέτ και την Κανά της Γαλιλαίας (τόπος όπου πραγματοποιήθηκε το πρώτο Θαύμα του Κυρίου, της μετατροπής του ύδατος εις οίνον). Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων στην Τιβεριάδα και τον Ι.Ν. Αγίων Αποστόλων στην αρχαία Καπερναούμ (όπου πραγματοποιήθηκαν τα περισσότερα των θαυμάτων του Κυρίου και κάλεσε τους μαθητές Του στο Αποστολικό Αξίωμα). Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση

 

3η Ημέρα Παρασκευή 17/11/17                 ΙΕΡΙΧΩ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Γεθσημανή (όπου βρίσκεται ο Τάφος της Παναγίας, ο τόπος της προδοσίας και ο τόπος λιθοβολισμού του Αγίου Στεφάνου) στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή Μάρθας και Μαρίας στην Βηθανία και την Ιερά Μονή του Αγίου Γεωργίου του Χοζεβίτου. Επειτα θα εισέλθουμε στην Ιεριχώ για να επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Προφήτου Ελισσαίου (όπου βρίσκεται η Συκομωρέα που ανέβηκε ο Ζακχαίος) και το Σαραντάριο Όρος, την Ιερά Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδανίτου και θα δούμε το πραγματικό σημείο της Βαπτίσεως του Κυρίου στον Ιορδάνη Ποταμό. Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, διανυκτέρευση.

 

4η Ημέρα  Σάββατο 18/11/17                       ΒΗΘΛΕΕΜ

Μετά το πρωινό θα επισκεφτούμε το Σπήλαιο της Γεννήσεως 
του Κυρίου μας στην Βασιλική της Βηθλεέμ, έπειτα θα μεταβούμε 
στο χωριό των Ποιμένων, την Ιερά Μονή του Αγ. Θεοδοσίου 
του Κοινοβιάρχου (όπου βρίσκεται το Ιερό Σπήλαιο των Τριών Μάγων) 
και θα ακολουθήσει (προαιρετική) επίσκεψη με ταξί στην Ι. Μονή 
του Αγ. Σάββα του Ηγιασμένου. Στη συνέχεια θα επισκεφθούμε την 
Ιερά Μονή Τιμίου Σταυρού, την Ορεινή (Γενέτειρα του Αγ. Ι. Προδρόμου), 
και το Καταμόνα (όπου βρίσκεται ο Τάφος του Αγίου Συμεών). 
Επιστροφή στο ξενοδοχείο, δείπνο, ξεκούραση, 
Το βράδυ, για όσους επιθυμούν, θα συμμετάσχουμε σε νυχτερινή Θεία 
Λειτουργία στον Πανάγιο και Ζωοδόχο Τάφο του Κυρίου. 

 

5η Ημέρα Κυριακή 19/11/17                    ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ- ΤΕΛ ΑΒΙΒ- ΑΘΗΝΑ

Μετά το πρωινό θα επισκεφθούμε την Αγία Σιών 
(τόπος όπου βρίσκεται η Πατριαρχική Σχολή, ο Τάφος του Δαυίδ, 
το Υπερώο και το σπίτι του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου, 
όπου πραγματοποιήθηκε η κοίμηση της Θεοτόκου) και το Όρος
 των Ελαιών (τόπος της Θείας Αναλήψεως του Κυρίου. 
Έπειτα θα αναχωρήσουμε για 
το αεροδρόμιο όπου καθοδόν θα προσκυνήσουμε τον Τάφο του 
Μεγαλομάρτυρος Αγίου Γεωργίου στην Λύδδα. Μετά τον έλεγχο 
αποσκευών και διαβατηρίων πτήση για Αθήνα  19:45.
 Άφιξη στις 22:00μ.μ.
 

 

ΤΙΜΗ:720€

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

Αεροπορικά εισιτήρια (Αθήνα- Tel Aviv – Αθήνα) , Διαμονή σε επιλεγμένο ξενοδοχείο Aκατηγορίας  στην  Βηθλεέμ , 4 Πρωινά και 4 γεύματα (μπουφέ) ,   Μεταφορές από /προς αεροδρόμια /ξενοδοχεία,    Μεταφορά Αθήνα – Αεροδόμιο - Αθήνα ,  Ανάβαση στο Όρος Θαβώρ με ταξί,  Φόροι αεροδρομίων , Ξεναγήσεις, περιηγήσεις όπως αναφέρονται στο πρόγραμμα, Ταξιδιωτική ασφάλιση (αστικής ευθύνης),   Συνοδός – ξεναγός .

 

 

Δεν περιλαμβάνονται: Οτιδήποτε αναγράφεται ως προαιρετικό

NEMEAΑναχώρηση από το Γαλάτσι 8:00 στάση στον Ισθμό για καφέ και συνεχίζουμε για τη Νεμέα όπου θα επισκεφθούμε τον αρχαιολογικό χώρο  και το μουσείο .  Το πλούσιο σε εκθέματα μουσείο φιλοξενεί τη συλλογή αγγείων και ,αντικείμενα σχετικά με τους αγώνες και προϊστορικά εργαλεία και όπλα. Συνεχίζουμε τη διαδρομή μας ανάμεσα στους αμπελώνες για να επισκεφτούμε ένα οινοποιείο της περιοχής για αν μάθουμε όλα τα μυστικά των τοπικών αμπελιών και του καλού κρασιού. Επόμενος σταθμός μας το χωριό Σκοτεινή όπου θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό. Το απόγευμα επιστροφή στο Γαλάτσι με ενδιάμεση στάση.

 

 

 

http://www.mavrogiannistravel.gr/program/clip_image087.jpg  http://www.mavrogiannistravel.gr/program/clip_image091.jpg 

Αναχώρηση από το Γαλάτσι 9:00 για το Τατόι. Το αρχαίο και τρέχον επίσημο όνομα της περιοχής είναι Δεκέλεια. Το πρώην Βασιλικό Κτήμα Τατοΐου, διαιρείται σε τρείς αυτόνομες και αυτοτελείς ενότητες:  Την Ανακτορική, την Διοικητική και το “Χωριό” ή  αλλιώς την Γεωκτηνοτροφική / Οικιστική ενότητα.  Ένα μοναδικό πάρκο συνθέτουν τα σπάνια δέντρα  που φυτεύτηκαν στα τέλη του 19ου αιώνα για να  δημιουργήσουν ένα δάσος σχεδόν εκ του μηδενός,  και η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική των κτιρίων - από  τους στάβλους μέχρι το οινοποιείο, από το κτίριο  της φρουράς μέχρι τον ξενώνα και τα υπόλοιπα  σαράντα κτίρια, εκ των οποίων τα είκοσι εννιά έχουν  ανακηρυχθεί διατηρητέα. Μετά την ξενάγηση στο  Κτήμα θα μεταβούμε στη Λίμνη Μπελέτσι όπου θα παραμείνουμε για να απολαύσουμε το φυσικό τοπίο. Το μεσημέρι θα μεταβούμε σε ταβέρνα της περιοχής για το φαγητό μας .Επιστροφή στο Γαλάτσι.

 

 

 

Αναχώρηση από Αθήνα  8.00 σύντομη στάση στον Ισθμό και από εκεί συνεχίζουμε για την εκκλησία του Αγίου Λουκά του Ιατρού. Εν συνεχεία θα μεταβούμε στο Ναύπλιο ένα τόπο ξεχωριστός  γεμάτος φυσικές ομορφιές και πολιτισμό, που αιώνες τώρα, συνεχίζει να ανθίζει μέχρι και σήμερα. Είναι μια απ' τις πιο γραφικές πόλεις της χώρας, και υπήρξε πρωτεύουσα του ελληνικού κράτους στα χρόνια 1828 - 1833. Θα έχουμε χρόνο για  να ανεβούμε στο Παλαμήδι  (όσοι επιθυμούν). Κατεβαίνουμε στη πόλη  να δούμε την Πλατεία Συντάγματος , το μουσείο Κομπολογιού , τα γραφικά σοκάκια της πόλης και θα παραμείνουμε για  το μεσημεριανό μας φαγητό. Το απόγευμα αναχώρηση μας το πολυχώρο Φουγάρο όπου θα έχουμε χρόνο  για το καφέ μας και αναχώρηση για  Αθήνα.

 

 

 

KALABRYTA
Αναχώρηση 7.30 από Γαλάτσι. Πρώτη μας στάση έξω από την Ακράτα για καφέ και συνεχίζουμε μέσα από μια όμορφη διαδρομή πλάι στο Βουραϊκό ποταμό και το ομώνυμο φαράγγι για
  να  φτάσουμε στο χιονοδρομικό κέντρο όπου θα παραμείνουμε για ένα ζεστό ρόφημα, για παραδοσιακά γλυκά ή ένα ελαφρύ γεύμα, μέσα σε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα με θέα τη μυθική Στύγα. Από εκεί αναχώρηση για τα Καλάβρυτα όπου θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε τη Μονή του  Μέγα Σπηλαίου είναι χτισμένη σε ένα εντυπωσιακό τοπίο στην είσοδο μιας φυσικής σπηλιάς. Χτίστηκε το 362. Η Μονή διαθέτει μεγάλο πλούτο κειμηλίων, μεταξύ των οποίων εξαιρετική θέση κατέχει η εικόνα της Παναγίας, που φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Επίσης, διαθέτει ένα σπάνιο λάβαρο με τις μορφές τριών βυζαντινών αυτοκρατόρων, εθνικές στολές, ένα πολύτιμο σταυρό με Τίμιο Ξύλο, λειψανοθήκες με οστά Αγίων και των ιδρυτών της Μονής, Ευαγγέλια σε περγαμηνές και άλλα θα παραμείνουμε στη Μονή να προσκυνήσουμε και για καφέ ή λουκουμάδες. Από εκεί αναχώρηση για Αθήνα με σύντομη στάση στον Ισθμό.     

http://www.mavrogiannistravel.gr/program/clip_image087.jpg

 

 

Αναχώρηση 8.00 από το Γαλάτσι  στάση στο 90 για καφέ  και συνεχίζουμε για την Μουσουνίτσα  η τοποθεσίας είναι ιδανική ανάμεσα σε τρία μεγάλα βουνά Βαρδούσια Γκιώνα Οίτη. Στάση έξω από το χωρίο για να περπατήσουμε στο αυτοσχέδιο παρκάκι που είναι  μέσα στο δάσος και να απολαύσουμε την μαγεία της φύσης. Στην Άνω Μουσουνίτσα ή αλλιώς Αθανάσιο Διάκο θα παραμένουμε για το μεσημεριανό μας γεύμα στο καταπράσινο τοπίο .Το απόγευμα στην Αλίαρτο θα σταματήσουμε για τον απογευματινό μας καφέ και αναχώρηση για το Γαλάτσι .

 

 

 

 

ΣΑΒΒΑΤΟ 25/11

Αναχώρηση 8.00 από Γαλάτσι για Λαμία στάση και συνεχίζουμε για τη Λίμνη Πλαστήρα με πρώτη στάση τη Πλαζ Λαμπερού εκεί θα παραμείνουμε για φαγητό. Συνεχίζουμε για το Φράγμα της Λίμνης Πλαστήρα και από εκεί θα μεταβούμε για την Καλαμπάκα. Τακτοποίηση στο ξενοδοχείο. Διανυκτέρευση.

 

ΚΥΡΙΑΚΗ 26/11

Μετά το πρωινό αναχώρηση για τα Μετέωρα αρχίζοντας από το Μοναστήρι του Αγίου Στεφάνου όπου θα παραμείνουμε για προσκύνημα και για να επισκεφτούμε το μουσείο με τα εκκλησιαστικά είδη. Θα συνεχίσουμε τη διαδρομή μας για το Περτούλι όπου θα παραμείνουμε για καφέ και αναχώρηση για Ελάτη όπου και θα παραμείνουμε για φαγητό. Το απόγευμα αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεσες στάσεις.

 

ΤΙΜΗ : 70

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ: Μεταφορά με πολυτελή πούλμαν , διαμονή σε δίκλινα δωμάτια με πρωινό.

 

 

 

Αναχώρηση 8.00 από Γαλάτσι για Κόρινθο Τρίπολη στάση πριν το τούνελ στο Αρτεμίσιο. Συνεχίζουμε για τη Δημητσάνα να επισκεφθούμε  το υπαίθριο  Μουσείο Υδροκίνησης   στο κεφαλάρι του Αγιάννη 1,5 χμ νοτιοανατολικά της Δημητσάνας, εκεί όπου για πέντε αιώνες (16ος - 20ός) λειτουργούσαν προβιομηχανικές εγκαταστάσεις που εξυπηρετούσαν όχι μόνο τους κατοίκους της Δημητσάνας αλλά και της ευρύτερης περιοχής    Κινητήρια δύναμη το νερό. Εδώ ξαναζωντανεύουν τα εργαστήρια της εποχής: ο νερόμυλος, ο μπαρουτόμυλος, η νεροτριβή, το βυρσοδεψείο, το αποστακτήριο, κ.ά.    Το πολιτιστικό τεχνολογικό ίδρυμα ΕΤΒΑ αναστήλωσε τα κτίσματα συντήρησε τους μηχανισμούς του συγκροτήματος, με σεβασμό στο περιβάλλον και το παρέδωσε στο κοινό να το επισκεφτεί και να γνωρίσει την τεχνολογία της εποχής. Παραμονή στην Δημητσάνα για το μεσημεριανό μας φαγητό και από εκεί συνεχίζουμε για την Βυτίνα όπου θα παραμείνουμε για τον απογευματινό μας καφέ σε υψόμετρο  1033 μ. σε μια κοιλάδα στους πρόποδες του ελατοσκέπαστου Μαινάλου, η   Βυτίνα έχει μαγευτική θέση και είναι από τα πιο γραφικούς οικισμούς της Ελλάδας . Το απόγευμα αναχώρηση για Γαλάτσι.

 

 

 


 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ

 

 

ΚΑΘΕ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

 

 

 

 

Αναχώρηση 8.00 από την  Αθήνα για τις Μυκήνες «πολύχρυσες Μυκήνες», το βασίλειο του μυθικού Αγαμέμνονα, επίσκεψη στο Μουσείο  και στο χώρο    .  Συνεχίζουμε για το Παλαμήδι – επίσκεψη όσοι επιθυμούν στο κάστρο και  το μεσημέρι θα καταλήξουμε στο Ναύπλιο όπου θα έχουμε χρόνο για το μεσημεριανό μας γεύμα και να γνωρίσουμε τη πανέμορφη πόλη του Ναυπλίου. Το απόγευμα αναχωρούμε για την Αθήνα  με ενδιάμεση στάση.

 

 

 

Αναχώρηση 14:30  Επιστροφή 20:30

 

 

 

Αναχώρηση 8.00 από Γαλάτσι για Ισθμό στάση για καφέ και συνεχίζουμε για να επισκεφτούμε το Σπήλαιο Κάψια. Το σπήλαιο Κάψια κατατάσσεται στα ποιο αξιόλογα σπήλαια της Ελλάδας. Ο πρώτος που αντίκρισε το πανέμορφο σπήλαιο ήταν ο Γάλλος αρχαιολόγος G. Fougere το 1887. Η πρώτη έρευνα έγινε το 1892 από ελληνογαλλική αποστολή . Στην αίθουσα «Θαυμασίων» παρουσιάζονται οι σπανιότεροι χρωματισμοί λιθωματικού υλικού από κάθε άλλο ελληνικό σπήλαιο. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Αγία Φωτεινή . Πρόκειται για εκλεκτικιστικό αρχιτεκτόνημα. Συνδυάζει αρχαιότροπους ρυθμούς με βυζαντινών επιρροών στοιχεία. Επιδιώκει να αποτελέσει μια γέφυρα των πολιτισμών. Κατ’ αρχάς η αφιέρωσή του στην Αγία Φωτεινή απηχεί τη σχέση της Αρκαδίας με το φως. Είναι γνωστό πως Λύκαιο όρος σημαίνει φωτεινό, το ίδιο σημαίνει και το όνομα Λυκάων, που είναι οικιστής της Αρκαδίας. Η αγιογράφηση του ναού συνέχεται από το ίδιο πνεύμα συγκρητισμού. Τα αγιογραφούμενα πρόσωπα αποδίδονται ως να πρόκειται για αρχαίους Έλληνες φιλοσόφους. Επόμενος σταθμός μας ο Αρχαιολογικός χώρος της Αρχαίας Μαντίνειας . Έπειτα θα πάμε στο Λεβίδι για το μεσημεριανό μας φαγητό. Το απόγευμα θα πιούμε τον καφέ μας στην Τρίπολη στην Πλατεία Άρεως και από εκεί θα επιστρέφουμε στο Γαλάτσι.

 

 

 

Αναχώρηση από το Γαλάτσι στις 8.00 για Λιβαδειά, στάση για καφέ και συνεχίζουμε για Αράχοβα , Λιβάδι και στη συνεχεία θα πάμε στο Χιονοδρομικό κέντρο του Παρνασσού όπου θα μείνουμε για να απολαύσουμε τις χαρές του χιονιού (εφόσον είναι ανοιχτό και οι συνθήκες το επιτρέπουν ). Στη συνέχεια θα αναχωρήσουμε για την Αγόρια όπου θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό φαγητό. Το απόγευμα αναχώρηση για Αθήνα με ενδιάμεση στάση.  

 

 

 

Αναχώρηση 14:30  Επιστροφή 21:00

 

 

 

KALAVRYTA ODONTOTOS MAVROGIANNIS KALABRYTA
Αναχώρηση 7.30 από Γαλάτσι. Πρώτη μας στάση έξω από την Ακράτα για καφέ και συνεχίζουμε μέσα από μια όμορφη διαδρομή πλάι στο Βουραϊκό ποταμό και το ομώνυμο φαράγγι για
  να  φτάσουμε στο χιονοδρομικό κέντρο όπου θα παραμείνουμε για ένα ζεστό ρόφημα, για παραδοσιακά γλυκά ή ένα ελαφρύ γεύμα, μέσα σε μια χαλαρωτική ατμόσφαιρα με θέα τη μυθική Στύγα. Από εκεί αναχώρηση για τα Καλάβρυτα όπου θα παραμείνουμε για το μεσημεριανό μας φαγητό. Το απόγευμα θα επισκεφτούμε τη Μονή του  Μέγα Σπηλαίου είναι χτισμένη σε ένα εντυπωσιακό τοπίο στην είσοδο μιας φυσικής σπηλιάς. Χτίστηκε το 362. Η Μονή διαθέτει μεγάλο πλούτο κειμηλίων, μεταξύ των οποίων εξαιρετική θέση κατέχει η εικόνα της Παναγίας, που φιλοτέχνησε ο Ευαγγελιστής Λουκάς. Επίσης, διαθέτει ένα σπάνιο λάβαρο με τις μορφές τριών βυζαντινών αυτοκρατόρων, εθνικές στολές, ένα πολύτιμο σταυρό με Τίμιο Ξύλο, λειψανοθήκες με οστά Αγίων και των ιδρυτών της Μονής, Ευαγγέλια σε περγαμηνές και άλλα θα παραμείνουμε στη Μονή να προσκυνήσουμε και για καφέ ή λουκουμάδες. Από εκεί αναχώρηση για Αθήνα με σύντομη στάση στον Ισθμό.     

 

 

 

Αναχώρηση 14:00

 

 

 

 
IAΝΟΥΑΡΙΟΣ

ΙΟΥΛΙΟΣ 2016

 


Κάντε δώρα στους φίλους σας και τους συγγενείς από το σπίτι !

Διαλέξτε το ποσό που θέλετε και δώστε τους μία δωροεπιταγή για να την χρησιμοποιήσουν όποτε θέλουν και για όποιον προορισμό ή τουριστική υπηρεσία επιθυμούν.